Skip to main content

Lillestrøm kommer fra en skuffende kamp mot Kristiansund og har satt kursen mot Haugesund for å prøve å ta sesongens første seier. Haugesund vant forrige helg, men en er motstander Lillestrøm har hatt godt tak på de siste årene.

Haugesund

Haugesund fikk gleden av å spille den første kampen i årets Eliteserie borte mot Odd forrige søndag. Sent i førsteomgang scoret Bruno Leite kampens første og Haugesund ledet 1-0 til pause. I andreomgang kjørte Odd kampen og etter bare fem minutter satt utligningen. Odd fortsatte å dominere sjansestatistikken og hadde nok fortjent å få med seg alle tre poengene, men det var Haugesund som etter en sen dødballscoring tok sesongens første seier.

Det er et helt annet Haugesund-lag vi ser i årets sesong i forhold det man har blitt vandt til etter flere år med Jostein Grindhaug. Etter Sancheev Manoharan tok over underveis i forrige sesong kunne man se antydningene til det som har blitt den nye utgaven av Haugesund. Det er først etter at Oskar Hrafn Thorvaldsson tok over før årets sesong hvor man virkelig ser den store kontrasten i spillestil.

Nå skal det frispilles for enhver pris. For dem som fikk hjertet i halsen av det Lillestrøm holdt på med mot Kristiansund, så tar Haugesund enda mere risiko. Det holdt på å straffe seg flere ganger mot Odd, men Haugesund slapp unna med skrekken.

En av de viktigste spillerne for at Haugesund kan spille som de gjør er ny-signeringen, Anton Logi Lúdvíksson. 21 åringen som har en A-landskamp for Island er hjertet i dette Haugesund laget og kommer til utrolig viktig denne sesongen. I frispillingen så man ved flere tilfeller at det er han som dyp midtbanespiller som er nede ved keeper og får ball.

Dessverre for Haugesund så har de flere spillere ute med skader. Tidligere i vinter fikk de reservekeeper, Amund Wichne skadet ut sesongen. Inn for han har Alsak Falch kommet. Ellers er spillere som Martin Samuelsen, Morten Konradsen og Oscar Krusnell ute. Trener, Thorvaldsson meldte i TV2-programmet, «Fotballfeber» at de håpet at Krusnell kunne være med i kampen mot Lillestrøm.      

På overgangsvinduet sin siste dag hentet Haugesund den unge midtbanespilleren, Mathias Sauer på lån fra Aarhus. Ellers har spillere som Emir Derviskadic fra Start og spilleren som scoret 2-1 scoringen mot Odd, Ismaël Seone, kommet inn i vinter.

Lillestrøm

Det ble en bekmørk seriepremiere for alle som holder med Lillestrøm. LSK var en av de største favorittene i den første serierunden mot Kristiansund. Lillestrøm startet best og kunne ledet 1-0 tidlig i førsteomgang når Lehne Olsen ble spilt igjennom av Eric Kitolano. I stedet var KBK og ny-signeringen, Ruben Alte som gikk opp i 1-0 tidlig i kampen. Også i andreomgang kom Lillestrøm dårlig ut av startblokkene og havnet tidlig under 2-0 etter en corner. Resten av omgangen er det Lillestrøm som styrer spillet og utligner to ganger, men lite hjelper det når Kristiansund får inn en tredje scoring og vinner kampen 3-2.

Man ser tydelig måten Andreas Georgson ønsker at Lillestrøm skal spille under han. Så kan man skylle på banen som ikke inviterer til den typen spill, men det var flere faktorer til at det så ut som det gjorde. Flere av spillerne leverte et stykke under det man kan forvente, og skal man ta poeng borte mot Haugesund må nivået heves av flere.

Det så også ut som Kristiansund viste veldig godt hva Lillestrøm kom med og var godt forberedt. Når Lillestrøm ikke fant helt ut av hvordan man skulle løse det eller la om spillet i stor grad endte det til slutt som det gjorde.

Lyspunktene for LSK sin del var ikke så fryktelig mange, men man kan ta med seg et meget godt innhopp av Vebjørn Hoff. Han kommer inn med masse energi og lager egentlig scoringen til Lehne Olsen på egenhånd. Han er nok ikke lengre unna en startplass etter den kampen, så får man eventuelt se på bekostning av hvem.

Martin Ove Roseth leverte også en godkjent kamp på den litt spesielle venstreback posisjonen. Det blir spennende å se hvordan forsvaret stables inn mot Haugesund kampen og om det i hele tatt blir noen endringer på laget.

Statistikk

Lillestrøm har et godt grep på Haugesund i innbyrdes kamper. I fjor endte det 1-0 til hjemmelaget i begge kampene, men før det må vi helt tilbake til 2017 hvor LSK sist tapte mot Haugesund.

På de siste 10 seriekampene mellom lagene har Lillestrøm vunnet 7, tapt 1 og spilt 2 uavgjort.

Haugesund spilte 7-2-6 på hjemmebane i forrige sesong med 24-20 i målforskjell.

Lillestrøm var ikke så alt for gode på bortebane forrige sesong og endte på 4-3-8 med 15- 26 i målforskjell.

Blogg

Før kampen: Fredrikstad

Mikael KinnestadMikael Kinnestad20/05/2024