Skip to main content

Fredrik Krogstad

Fredrik Krogstad ble mot slutten av mars ryktet til den polske klubben Korona Kielce. I starten av april ble overgangen et faktum og Krogstad ble utenlandsproff.

I vinter har den tidligere LSK-spilleren vært uten klubb etter kontrakten hans med Stabæk gikk ut. Tilværelsen som bosman har vært en ny opplevelse for Krogstad.

Foto: Fredrik Tyskeberg

– Det har vært nytt og litt uvant. Det er første gangen jeg har vært ute av kontrakt og har utforsket det å være ordentlig bosman. Jeg har heldigvis klart å holde ganske bra og ikke gått flere måneder uten fotball. Mot slutten så begynte jeg å bli litt rastløs, men vinteren har egentlig gått ganske fint for seg.

Når hans tid i Stabæk var over var spilleren selv tydelig på at ville prøve seg utlands.

– Planen etter jeg var ferdig i Stabæk var å prøve å finne noe i utlandet. Jeg har hatt ønske om dette tidligere og hatt lyst til å være utenlandsproff. Det ikke sånn at hvis det dukket opp noe superinteressant i Norge så kunne ikke det vært aktuelt, men jeg har prioritert å komme meg utenlands.

– Jeg kunne heller ikke dratt til utlandet for enhver pris. Det var nødt til å være en spennende liga med et ok nivå.

Trente med Vålerenga

Det var flere Lillestrøm supportere som fikk en overraskelse når flere tidligere LSK-spillere, deriblant Krogstad, trente med Vålerenga tidligere i vinter. Krogstad selv skjønner godt at det kom reaksjoner.

– Det skjønner jeg godt. Det var ikke ideelt, og jeg fikk en del tilbakemeldinger på det. Det eneste jeg kan si på det var at det var mangel på spillere i Vålerenga, og på den tiden hadde LSK for mange på trening. I tillegg var LSK og KFUM på Marbella.

– Geir Bakke tok kontakt og sa at dem hadde fryktelig mange skader. De sleit med å spille mere enn 6 mot 6 på trening, sånn sett passet det godt med tanke på at jeg måtte spille på et så høyt nivå så mulig for å være klar hvis det skulle dukke opp noe.

Selv om Krogstad trente med Oslo-klubben, var det aldri aktuelt å signere noe fast kontrakt.

– Nei, det var ganske avklart på forhånd. Geir (Bakke) viste jo om det sterke forholdet jeg har til Lillestrøm, så det var ryddig sånn sett.

Klar for nye eventyr

Det ordnet seg til slutt for Fredrik Krogstad som har funnet seg til rette i Polen.

At Krogstad endte opp i Polen er kanskje ikke tilfeldig. Dette er ikke første gangen en Polsk klubb har hatt lyst til å hente den hardtarbeidende spilleren.

– Det har vært en del prat og interesse fra Polen i tidligere år også av en eller annen merkelig grunn. Det første jeg tenkte var et det var en spennende mulighet og at det er et brukbart nivå. Jeg har sett flere spillere gå fra norsk-fotball til Polen og gjort det bra.

– Etter å ha snakket med en del folk i klubben så synes jeg det hørtes ut som en god plan. Det er en klubb som har veldig bra fans, har en fin stadion og spiller på gress. Jeg har truen på at dette kan være en god mulighet til å vise seg litt fram.

For de som ikke følger Polsk-fotball velig tett så ligger Krogstad sin nye klubb på 16. plass og på direkte nedrykk. Er det noe Krogstad er kjent med så er det å kjempe mot nedrykk.

– Klubben ligger jo dessverre litt utsatt til på tabellen, men vi elsker jo en deilig nedrykksstrid.

En ny start

Som en spiller som har spilt hele sin karriere i Norge tror Krogstad at han vil ha godt av å ta turen utenfor Norges grenser.

– For min del er det deilig å komme ned hit og på en måte starte litt på nytt. Det blir litt sånn når ingen her kjenner meg og jeg kan bare dundre løs og få en ny start uten å føle på så mye press.

– Det er jo litt av det som er usikkerheten og man vet ikke hvordan det vil gå seg til etter hvert. Det er jo veldig trygt og godt hjemme i Norge, men en ting er jo som fotballspiller, men også som menneske får jeg utfordret meg på en helt annen måte. Jeg håper og tror at jeg er en oppegående og fin person sånn at det skal litt til at det blir sikkerlig klinsj.

Som følge av den utsatte tabellposisjonen har det i første omgang kun blitt signert en kontrakt til sommeren. Men han utelukker ikke at han fort kan bli borte lengre enn det.

– Det blir i førsteomgang kun ut sesongen siden de ligger der dem ligger på tabellen. Det hadde vært litt kjipt og signert på en lengre avtale og så eventuelt måtte bli med ned. Så da blir dette en fin mulighet til å bli kjent med hverandre og de har allerede vært veldig åpne på at de håper å beholde meg enda lengre.

Tobias Salquist

I januar gikk den danske midtstopperen som har vært de tre siste årene i Silkeborg IF til MLS-klubben, Chicago Fire. Etter å ikke ha vært involvert i sesongens to første kamper fikk Salquist sin debut borte mot Columbus Crew den 3. mars. Kampen endte med et 2-1 tap for Chicago Fire, men uken etter kom sesongens første og hittil eneste seier for Tobias Salquist i 4-3 seieren over Montréal.

Moses Ebiye

Den Nigerianske angrepsspilleren sin kontrakt med Aalesund gikk ut ved årsskiftet. I starten av mars ble spilleren med 9 mål og 2 målgivende på 31 kamper for Aalesund, hentet av den Skotske-klubben, Motherwell.

Motherwell ligger på en 8. plass med syv kamper igjen å spille. Moses har sittet på benken i to kamper og har til gode å få sin debut for klubben.

Kaan Kairinen

Som nevnt i forrige utgave av utkikksposten så ble det tøft for Kairinen og resten av Sparta Praha i det første oppgjøret mot Liverpool. Med 5-1 i sekken var det ikke mange som så lyst på det før returkampen på Anfield. Allerede etter 15 minutter var det 4-0 til den Engelske storklubben. Sparta Praha fikk med seg et trøstemål, men tapte kampen til slutt 6-1. Kairinen spilte hele kampen.

I hjemlig serie startet mars med et oppgjør mot byrival og nummer to på tabellen, Slavia Praha. Kampen endte til slutt med det noe kjedelige resultat 0-0. I kampen etter derimot ble det langt var kjedelig, men noe mere surt da Viktoria Plzen smadret Sparta Praha 4-0. De to siste kampene i mars endte begge med seier, men Kairinen måtte stå over den ene etter å ha pådratt seg for mange gule kort.

Igoh Ogbu

Europa League eventyret er dessverre også over for Igoh Ogbu og Slavia Praha. Ogbu som måtte se det første oppgjøret ende med et 4-2 tap borte mot AC Milan fra benken, startet hjemmekampen. Dessverre ble det Italienske laget noen størrelser for store for Slavia Praha som tapte kampen 3-1 og 7-3 sammenlagt.

I ligaen derimot var mars en veldig god måned for Ogbu&co. Ogbu satt på benken hele kampen mot Sparta Praha, men var tilbake i kampen etter og vant 4-0. Slavia vant de to siste kampene i mars, en av disse med Ogbu på benk.

Frederik Holst

Etter overgangen vekk fra Lillestrøm har ikke Holst funnet seg til rette i noen av klubbene han har vært i. Det har den siste tiden vært tilnærmet null spilletid i den Romanske-klubben, UTA Arad. Det har ført til nok et klubbytte for Dansken som nå i mars gikk til 07 Vestur som spiller på Færøyene.  

Der har Dansken allerede rukket å få sin debut mot ÍF Fuglafjördur. Kampen endte 1-0 til 07 Vestur etter målgivende av Holst på kampens eneste mål.   

Utkikksposten | Januar

Mikael KinnestadMikael Kinnestad11/02/2024
Podkast

Episode 91: Blør og ler

Trym HognerTrym Hogner13/06/2022