Skip to main content

Da Vetle Dragsnes først ble ryktet vekk fra Lillestrøm, var det spennende å se hvem som eventuelt skulle erstatte spilleren som så og si har spilt alt etter han kom til klubben. Svaret ble for mange, den ukjente Danske venstrebacken Frederik Elkær.

broken image

Elkær som har tilbragt hele sin seniorkarriere i Hobro, har tidligere vært i Danske-klubber som Viborg og Silkeborg. På tross av sin unge alder har den 21 år gamle spilleren rukket å spille 58 senior kamper. Han har på disse kampene vist gode offensive ferdigheter, med syv mål og syv målgivende. Noe som gir han et målpoengsnitt på 0.24 per kamp.

En som har fulgt Frederik Elkær tettere enn mange andre er sportsjournalist for Det Nordjyske Mediehus, Simon Ydesen. Han mener at Lillestrøm har gjort en ordentlig god signering ved å hente Elkær.

– Dere er heldige i Lillestrøm, dere har fått en veldig dyktig fotballspiller. En spiller som kan utvikles og selges videre for mye penger, hvis han forsetter den utviklingen han har hatt.

Som spiller ville Ydesen beskrive Elkær på følgene måte:

– Han er en veldig rask spiller med en god motor. Han burde ikke ha noe problem med å spille hele kamper med god kvalitet. Han har et venstrebein som både slår gode innlegg og har gode avslutninger.

Når Vetle Dragnes først ble solgt, var det ingen selvfølge at Elkær skulle være tilgjengelig. Ydesen kan nemlig fortelle at Elkær tidligere i sommer var så godt som klar for en annen klubb. Han vil ikke si hvilken klubb, men han kan avsløre at det var en av de største klubbene i Danmark.

– Han var egentlig klar for en av de største klubbene i Danmark tidlig i sommer. Grunnen til at den avtalen kollapset, var at den kjøpene klubben ikke fikk solgt en spiller i samme posisjon. Jeg kan ikke si hvilken klubb, men det var en klubb som kjemper om topp fire i Superligaen. Derfor er jeg nok litt overasket over at han nå har endt opp i Lillestrøm.

Med økende kvalitet i den Norske ligaen, øker interessen for Norsk fotball også utenfor Norges grenser.

– Den Norske ligaen er en mange Danske fotballfans følger tett. Spesielt med hvor bra Bodø/Glimt har gjort det de siste årene. De beste Danske-klubbene mener nok fortsatt de er et par hakk over de beste klubbene i Norge, men man ser absolutt på hva de gjør og lærer av det.

– Lillestrøm er jo en klubb man vet er full av tradisjoner og er helt i toppen av Norsk fotball.

Helt avslutningsvis forteller Ydesen at han er veldig positiv til at Elkær vil lykkes i Lillestrøm. Og selv om han tidlig ble sett på som et stort talent, har han jobbet for å være i den posisjonen han er i dag.

Skrevet av Mikael Kinnestad. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Leave a Reply