Skip to main content

Signeringene kommer en etter en for LSK. Selv om det er en stund til overgangsvinduet i Norge åpner, har Lillestrøm signert en rekke spillere allerede. Det nyeste tilskuddet som skal få æren av å bære den gule drakten er tidligere Haugesund spiller, Kevin Krygård.

Etter et mislykket utenlands eventyr i den portugisiske klubben Casa Pia, er Krygård nå tilbake i Norge.

Trengte en omstart

Det ble ikke helt som Krygård håpet eller trodde i Portugal. Han var skadet på det tidspunktet han ankom klubben og med trener sparkinger og en sportsdirektør som måtte gå, var det ikke må som lå til rette for sportslig suksess for Krygård.

– Det har vært en lang periode hvor jeg ikke har spilt så mye som jeg har ønsket. Det var ikke som jeg håpet at det skulle bli, men det er fortid og det er mye jeg kan lære av denne perioden.

Når det var klart at han ville finne seg en ny arbeidsgiver, var det ikke noe tvil om hvor midtbanespilleren ville.

– Det ble litt vanskelig å finne en ny klubb i utlandet når jeg bare hadde spilt 56 minutter. Det har egentlig aldri vært noe snakk om å fortsette i utlandet nå. Det å kunne komme hjem til Norge og få en omstart var alltid planen.

Alt gikk etter planen og Krygård er tilbake i Norge og han har signert en 4-års kontrakt med Lillestrøm.

I sterk konkurranse med spesielt Brann, var det flere variabler som gjorde at spilleren valgte å bytte ut Lisboa med Romerike.

– Jeg har vært her som bortespiller og opplevd engasjementet til publikum i tillegg til hvor rett og intimt det er på Åråsen. Men så har jeg egentlig ikke visst så mye mer om klubben. Etter noen møter med (Simon) Mesfin og (Andreas) Georgson og at jeg selv var på besøk, fikk jeg et veldig godt inntrykk.

– Nå har jeg vært her og trent noen økter med laget og det inntrykket jeg hadde har bare blitt forsterket.

Allsidig spiller

Selv om Krygård ikke har vært lenge i klubben har han allerede rukket å bli glad i gress. Det var faktisk det som overasket spilleren mest når han var på besøk før han signerte.

– Treningsbanen er så strøken at man nesten kunne bygd stadion rundt. Nå holder Åråsen på å gro også skal det legges gress på en ny bane i tillegg. Det legger til rette for en hverdag hvor man kan utvikle seg mest mulig.

For de som har fulgt Kevin Krygård siden han slo igjennom kjent som «Softis-Kevin», er man kjent med at det har blitt mange posisjonsendringer for 24-åringen. Etter han slo igjennom som spiss, har han blitt flyttet flere hakk bakover i banen.

Selv mener at han vil passe best inn som den dype på midten til LSK, men at han har egenskaper til å bekle andre posisjoner.

– Jeg har den ballvinner egenskapen, roen med ball og pasningsfoten som gjør at jeg kan spille som den dype. Samtidig har jeg vært spiss lenge og har gode avslutningsferdigheter, god på å time løp inn i boks og den kreative biten som gjør at jeg kan bidra med målpoeng.

Den siste sesongen hans i Haugesund var den nesten flere posisjoner han spilte enn han ikke spilte. Han mener det kan ha hemmet utviklingen hans, så nå er han veldig klar for å rendyrke seg i en posisjon.

– Det siste året i Haugesund så hadde jeg en rolle som gjorde at jeg var midtstopper uten ball, mens jeg var 6`er når vi hadde ball. Så hadde jeg et par kamper hvor jeg var ren stopper, før jeg det siste halvåret spilte 10`er.

– Det er en grunn til at det skjedde, men det blir veldig rotete og man får aldri fastsatt en rolle. Jeg føler at hvis jeg kunne rendyrket med i en rolle så kunne jeg vist mer av den beste siden min. Det er litt forskjell på å spille 8`er og 6`er, men det er veldig forskjell når man plutselig skal spille stopper.

Litt skeptisk til signeringen

TV2-ekspert, Petter Bø Tosterud er ikke sikker på at denne signeringen kommer til å løfte dette Lillestrøm-laget til nye høyder.

– Min mening om spilleren er nok litt annerledes enn mange andre sin. Jeg må si at jeg er litt spent på hva vi får se nå som han er tilbake. Han er en spiller som har vært ønsket av mange, men jeg er usikker på hvor stor forsterkning dette er for Lillestrøm for å være helt ærlig.

– Jeg mener ikke at han er en dårlig fotballspiller, men kanskje at han har fått litt mye «hype». Han har spilt for et Haugesund-lag som har slitt en del, så det nok lettere å få en større rolle i et bedre lag.

Skal Krygård spille i 6`er rollen er han nødt til å ta plassen fra Marius Lundemo. Lundemo som har slitt en del med skader denne sesongen, men som har vært god når han har vært tilgjengelig.

– Det er en voksen prislapp Krygård er hentet for og den har sikkert blitt presset opp ettersom flere klubber har vært interessert. Om han er så veldig mye bedre enn Marius Lundemo er litt usikker på. Man kan også kaste inn Vebjørn Hoff i den posisjonen.

– Han vil nok få spille en del når han er hentet for den prisen og at trenerne helt sikkert har hatt lyst på spilleren. Så vet man at Lundemo kan ha lett for å bli skadet som gjør det kanskje naturlig med et skifte.

Petter Bø Tosterud mener det vil kreve mer av Krygård å spille i den samme rollen som han til tider hadde i Haugesund.

– Det er en helt annen fotball Lillestrøm ønsker å spille kontra det som var tilfellet i Haugesund. Selv om han skal spille som den dype på midtbanen, vil det kreve mer av han i det offensive når det kommer til å spille ut lavtliggende lag blant annet. 

Vil bli en av de beste klubbene i landet

Det ble til slutt en kamp mellom Lillestrøm og Brann for å sikre signaturen til Krygård. Som kjent var det førstnevnte som sikret seg spilleren. Det mener TV2-eksperten er en bekreftelse til Lillestrøm at dem er på vei i riktig retning.

– Det er en stor tillitserklæring til Lillestrøm og det sier noe om LSK sin posisjon i norsk fotball. Det kan være noe i samtalene med de svenske trenerne som «trigget» noe i han til å være med å løfte dette LSK-laget.

Å løfte laget er akkurat det Krygård har tenkt til å gjøre. Han legger ikke skjul på at han har høye ambisjoner for tiden hans i Lillestrøm og at han gjerne tar en tittel i sin første sesong for klubben.

– Ambisjonen er at på sikt skal etablere seg som en av de beste klubbene i Norge. For å gjøre det må vi komme oss ut i Europa og levere resultater. Hvis man ser på tabellen i år så er det ikke så mange seierne man må ta før man er helt der oppe.

– Så er vi fortsatt med i cupen og har mulighet til å komme til en cupfinale. Jeg var med å tape finalen i 2019 og Lillestrøm tapte nylig en også, så både jeg og hele klubben har nok noe å revansjere.

Foto: Andreas Aalling / LSK

Podkast

Episode 160: Let it go

Trym HognerTrym Hogner14/07/2024

Leave a Reply