Skip to main content

Etter det som så ut til å bli et rolig og stille overgangsvindu, begynte til slutt overgangene og renne inn. Førstemann inn dørene på Åråsen var canadiske, Kosi Thompson.

broken image

20-åringen som er hentet på lån ut sesongen, kommer fra MLS-klubben Toronto FC. Der har han slitt med spilletid denne sesongen, med bare 576 minutter fordelt på 14 kamper. Den canadiske journalisten John Molinaro som følger fotballen i Canada og spesielt Toronto tett mener dette er en god overgang for unggutten.

– Dette er en stor overgang for Kosi Thompson. Dette er en sjanse for å signere for en klubb i en god europeisk liga.

Molinaro tror dette er en god mulighet for den unge canadieren, men innrømmer at norsk fotball ikke er det man følger tettest i Canada.

– Norsk fotball er ikke noe man følger noe med på over her, hvert fall ikke siden man ikke har tilgang til det. I Canada følger man mye europeisk fotball som Champions League, Serie A, La Liga, Bundesliga og et par andre, men ikke norsk fotball.

Kosi Thompson blir den første canadiske spilleren i Lillestrøm siden Daniel Fernandes, som spilte for Lillestrøm tilbake i 2017. Så får vi håpe at denne LSK-karrieren ender på en bedre måte.

Thompson kan som vi allerede har sett på den korte tiden han har vært i Lillestrøm, spille i flere ulike posisjoner. Det samme har han gjort i Toronto, hvor han blitt brukt mest som back enten i en firer eller som vingback.

– Han kan spille høyreback, men jeg mener at hans beste posisjon er sentralmidtbane. Han er en hardtarbeidende spiller, som også er flink til å sette opp kombinasjoner, sier Molinaro.

Avtalen mellom Toronto og Lillestrøm er som sagt i utgangspunktet kun et lån ut denne sesongen, med opsjon på kjøp. Hva som skjer etter denne sesongen, får man nok ikke svar på før den tid kommer.

– Kosi har et år igjen på kontrakten hans her i Toronto, etter det så må klubben se om de vil forlenge med to nye år. Så hvis ting ikke går helt hans vei og han ikke signerer for Lillestrøm så kommer han tilbake til Toronto. Jeg kan ikke se for meg at en annen MLS-klubb skal være interessert i å hente han.

– Han er jo bare 20 år og han gjorde sin profesjonelle debut i 2022. Han hadde en helt brukbar debutsesong, men ikke noe mer enn det. Det har jo heller ikke blitt så mye spilletid på ham i år, men han er fortsatt en ung spiller som er i utvikling.

Skrevet av Mikael Kinnestad. Foto: Andreas Aalling / LSK.

Podkast

SP3SI4L: Tandberg

Trym HognerTrym Hogner28/09/2023
Podkast

Mette Rosseland a?

Daniel GlasøDaniel Glasø22/07/2022

Leave a Reply