Skip to main content

Foto: AaFK

Når det norske overgangsvinduet åpner den 17. juli blir nåværende Aalesund-spiller, Markus Karlsbakk offisielt LSK-spiller.

Den 24 år gamle midtbanespilleren har allerede spilt over 100 kamper fordelt på Eliteserien og OBOS. Nå er Karlsbakk klar for å ta det neste steget og hjelpe Lillestrøm oppover på tabellen.

TV2-kommentator, Amund Lutnæs tror LSK har gjort et godt valg ved å sikre seg Karlsbakk.

– Lillestrøm har kjøpt en klassisk og moderne indreløper som også har det tempoet som kreves i toppfotballen. Det er det som skiller de beste og de nest beste. Han er en spiller med målpoeng i seg og det er de midtbanespillerne man trakter etter.

Det ble ingen god sesong i Eliteserien for Aalesund i fjor. Amund Lutnæs lot seg fortsatt imponere over den kommende LSK-spilleren.

– Han var Aalesund sin desidert beste spiller i Eliteserien. Han har allerede rukket å spille mange kamper på høyt nivå. Han har et og et halvt år i Raufoss, i tillegg til alle kampene han har for Aalesund, så han har også CV-en på plass.

– Jager målpoeng konstant

De fleste av oss har kun sett Markus Karlsbakk gjennom skjermen. En som har opplevd 24-åringen på nært hold er tidligere LSK-spiller, Torbjørn Kallevåg.

Kallevåg har både spilt med og mot Karlsbakk og han har latt seg imponere stort over midtbanespilleren.

– Han er en god og offensiv spiller med god balanse som jager målpoeng konstant.

– En av styrkene hans er at han ofte er i gode posisjoner for å få målpoeng. Han liker å true de rommene som er farlige, men som er vanskelige å komme til.

Kallevåg som i dag spiller for Hødd, tror Karlsbakk vil passe godt inn i LSK og tror de på tribunen kommer til å like det nye tilskuddet.

– Fotballen LSK spiller nå tror jeg vil passe han som type veldig bra. Publikum vil nok like han hvis han får ut det han har vært god på i Aalesund. Han er en type man henter for å bygge en tropp som skal være å kjempe i toppen. Jeg tror han er en spiller er god nok for å spille i en toppklubb, så det er en fin spiller å ha med seg på reisen for LSK.

Amund Lutnæs mener Karlsbakk er en type spiller som kan være helt avgjørende for Lillestrøm.

.- Alle forutsetningene ligger til rette for at Markus Karlsbakk blir en kjempesignering for Lillestrøm. Han er kanskje det lille ekstra krydderet som gjør at LSK bikker kamper i sin favør i stedet for å tape dem.

Nye krefter på midtbanen

Etter at man har unnagjort store deler av sesongen, har mange fått bekreftet det man tenkte før sesongen. Midtbanen til Lillestrøm mangler tempo. Lutnæs mener at blant annet farten skiller Karlsbakk fra de andre på midtbanen til LSK.

– Dette er en signering hvor det kommer en unggutt som ikke har alle disse Eliteserie-kampene og som virkelig vil vise seg frem. Det er så mye rutine på den midtbanen til Lillestrøm, så jeg tror det er akkurat det her LSK trenger.

Torbjørn Kallevåg mener Karlsbakk komplimenter midtbanen til LSK godt.

– Han er nok mer rett på mål enn mange av de midtbanespillerne som er i LSK nå. Han har dribleferdigheter til å dra av en mann og skyte, så han minner kanskje litt om Kitolano, men samtidig en litt annen type.

– Jeg har fått med meg hvordan LSK prøver å spille seg ut bakfra og kontrollere kampene med ball. Der vil nok Karlsbakk bidra med mer direkthet i spillet som sikkert kan passe fint.

Spilleren med 24 seriekamper for fugla, tror Karlsbakk kan bli blant de beste for LSK.

– Han var den desidert beste spilleren til Aalesund i fjor og fikk ganske mange målpoeng til å være på et så dårlig lag. På et bedre lag i Eliteserien så ser jeg for meg at han fort kan bli poengkonge.

Podkast

Episode 138: Det snør

Trym HognerTrym Hogner31/10/2023
Blogg

Utkikksposten | Uke 11

Mikael KinnestadMikael Kinnestad21/03/2023
Blogg

Utkikksposten | Uke 12

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/04/2023

Leave a Reply