Skip to main content

Overgangsvinduets siste fjes ble for de fleste et mere kjent ett enn de andre som ble hentet inn. Den amerikanske midtstopperen, Sam Rogers ble hentet fra Rosenborg etter mangel på spilletid i den trønderske klubben.

broken image

– Hovedgrunnen til at han forlot Rosenborg var selvsagt manglende spilletid den siste tiden. Det handlet i stor grad om at RBK endret til å spille med 4 bak fremfor 3. Samt at formkurven han ikke har vært den beste over lengre tid. Den kan rask få seg et løft i LSK, om han føler han blir satset på i større grad og får de positive opplevelsene han har lengtet etter.

Midtstopperen har før han var Rosenborg-spiller har spilt i HamKam og flere ulike Amerikanske-klubber som Tacoma Defiance, Oklahoma City Energy FC og Seattle Sounders FC.

Etter overgangen til Lillestrøm har Rogers gått rett inn på laget og spilt alt av kamper. På disse kampene har man sett en spiller som har sin forse i det fysiske spillet.

– Det er den fysiske pakken som er Rogers største styrke. Sterk i dueller, ok fart og en smittende innstilling til å gjøre et ærlig arbeid. Han er en fyr som tåler å få møkk på shortsen.

Det sier Tosterud som er positiv til at Rogers vil komme godt til rette i Lillestrøm.

– Jeg tror dette er en god match. Han har litt av den krigerske mentaliteten en LSK-spiller skal ha. Samtidig som han viste i HamKam at han kler en 3-backslinje meget bra. Han er best når han kan gjøre ting litt enkelt. For han har utviklingspotensial i frispillingsfasen og i stressende situasjoner.

– Slik situasjonen har vært i LSK med mange skader og rokeringer, så vil jeg mene at dette er en forsterkning. Jeg vet en del er skeptiske siden han ble avskiltet i Rosenborg, men jeg tror han kan få et løft ved å komme til Lillestrøm hvor de tydeligere vet hva de vil og hvordan de ønsker å opptre.

Rogers føyer seg inn i det som begynner å bli en ganske lang liste med spillere som har gått fra Rosenborg til Lillestrøm de siste årene.

På tiden hans i Rosenborg spilte han 44 kamper hvor han på de scoret seks mål. Det viser hvor stor trussel han kan være på offensiv dødball, noe Lillestrøm har hatt som tradisjon og vært brukbare på.

Skrevet av Mikael Kinnestad. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Blogg

Skjulte kostnader

Anders MathisenAnders Mathisen29/08/2020
Podkast

Martin Ferdinand

Daniel GlasøDaniel Glasø05/10/2023

Leave a Reply