Skip to main content

14 dager etter Lillestrøm vant borte mot Strømsgodset er det endelig tid ny kamp. Denne gangen tar LSK turen til Sunnmøre og Aalesund for å kjempe om tre nye poeng.

Lagnytt

Aalesund

Aalesund kommer inn til helgens møte med en fryktelig kamprekke bak seg. 0-2 hjemme mot HamKam, 5-1 tap i Bergen og nå sist 4-0 tap borte mot Rosenborg. I sist kamp mot Rosenborg hadde tango-trøyene riktig nok mest ball, men klarte ikke å få et eneste skudd på mål.

Det har kommet inn flere spillere til laget som ligger sist på tabellen i løpet av sommeren. Både Erik Frøysa og Håkon Butli Hammer har kommet fra Raufoss- begge har vært involvert i de tre kampene som har blitt spilt etter overgangene ble fullført. Frøysa er høyreback og på 13 kamper i årets OBOS-liga sesong fikk han en målgivende. Hammer er sentralmidtbane og spilte 15 kamper for Raufoss hvor han leverte en scoring og en målgivende.

En som vekker mange vonde minner hos alle som har hjerte i Lillestrøm, Martin Ramsland har blitt Aalesund spiller. Han kom fra Sandnes Ulf hvor han på 16 kamper scoret tre mål. Den tidligere Strømmen-spilleren har rukket å spille tre kamper for Aalesund, men har til gode å score sin første for klubben.

Litt mere spennende er danske Tobias Klysner som er hentet på lån med opsjon på kjøp fra Randers. Dansken skal kunne bekle begge kantene i en 4-3-3, men 22-åringen står kun med fire scoringer og fire målgivende på 118 kamper for Randers.

Aalesund ligger som sagt helt sist på tabellen, og det med god margin. Seks poeng er det opp til Stabæk som ligger på plassen foran, men bærumslaget har to kamper mindre spilt enn Aalesund. Opp til trygg plass er det Vålerenga som er åtte poeng foran.

Det som snakker til Aalesund sin fordel, er at de har tatt alle poengene sine på hjemmebane denne sesongen. Og selv om det ikke er så mange poeng det er snakk om uansett, kan det være en trygghet for Aalesund om at det er mulig for de å ta poeng hjemme, hvor de bland annet har slått Rosenborg og Molde.

Lillestrøm

Etter to strake 3-1 tap mot Tromsø og Viking, svarte Lillestrøm med sin første seier borte mot Strømsgodset siden 2009. Dermed ble det en god start for Eirik Bakke som skal ledet laget ut sesongen. Lillestrøm vant med det sin tredje strake kamp mot Godset etter en jevn kamp som ble avgjort etter scoringer fra Lehne Olsen og Ylldren Ibrahimaj.

Det så lenge ut som det ikke skulle skje så alt for mye på overgangsfronten for Lillestrøm del, men de siste dagene har faksmaskinen på Åråsen virkelig jobbet. Ut dørene har Tobias Svendsen og Vetle Dragsnes gått. Svendsen dro ikke lange veien, som er klar for Odd og har allerede fått sin første kamp. Vetle Dragsnes har tatt turen ut av landet og har gått til belgiske Charleroi.

Inn portene har det ramlet inn tre man de siste dagene. Den første som ble klar er canadiske Kosi Thompson, som er hentet på lån fra Toronto med opsjon på kjøp. Det som kan se ut til å være erstatteren til Dragsnes er danske Frederik Elkær. Vingbacken ble hentet fra Hobro som spiller på nivå to i Danmark. Den siste som ble hentet dette overgangsvinduet er midtstopperen Sam Rogers. Rogers som tidligere spilte i HamKam ble hentet fra Rosenborg.

Om noen av disse spillerne blir å se i kampen mot Aalesund blir spennende å se, men det vil være spillere som kan få mye spilletid resten av sesongen.

En som ikke er ny i klubben, men som har signert ny kontrakt er Henrik Skogvold. Den unge lovende spissen signerte denne uka under på en ny kontrakt som strekker seg til 2026. Det virker også som Eirik Bakke har tenkt å satse på Skogvold og Lehne Olsen som spisspar, ettersom det ikke ble hentet inn noen nye før vinduet stengte.

I kampen mot Strømsgodset var det gledelig og se Kristoffer Tønnessen tilbake fra start. Midtstopperen leverte en meget god kamp, og han kommer til å bli viktig å ha tilgjengelig den siste delen av sesongen.

Kampen

Aalesund har hatt et veldig godt tak på Lillestrøm på Color line stadion de siste årene. Man må faktisk helt tilbake til 2012 for å finne forrige gang Lillestrøm tok alle tre poengene borte mot Aalesund. På de siste fem oppgjørene mellom lagene kommer Lillestrøm seirende ut med 3-2 i kamper.

Det er jo ikke så lenge siden forrige oppgjør mellom disse to lagene, da endte det med en knusende 5-1 seier til fugla. Skal man tro statistikken er det lite sannsynlig med slike sifre igjen. Aalesund slipper inn nesten halvparten så mange mål hjemme enn borte, i tillegg til at de scorer noe mer. Lillestrøm på sin side scorer halvparten så mange mål borte enn hjemme, men de slipper mindre på bortebane enn de har gjort hjemme denne sesongen.

Alt dette tatt i betraktning så burde det ikke være noe tvil om at Lillestrøm burde ta tre nye bortepoeng i dagens kamp. Det er et Aalesund som har vært fryktelig svake hele sesongen, men spesielt de tre siste kampene hvor de har sluppet inn 11 mål på tre kamper. Skal man være med i kampen som fjerdeplassen er tre poeng mot Aalesund et krav, og jeg tror Lillestrøm kommer til å innfri.

@MikaelKinnestad

Blogg

Rakneberg sendte Vålerenga ned

Mikael KinnestadMikael Kinnestad13/12/2023

Leave a Reply