Skip to main content

Kampene kommer tett som hagel, og det er allerede onsdag klar for ny kamp. Den utsatte kampen mot tabelljumbo Aalesund skal endelig spilles.

Lagnytt

Aalesund

Aalesund gikk på et 0-3 tap mot Odd søndag, i en kamp sunnmørslaget gjerne skulle fått med seg noe. Aalesund slet med å skape sjanser, hvert fall de aller største. Kampen var relativt jevnspilt, men når Odd satt inn 1-0 rett etter pause tok Odd over og Aalesund var egentlig aldri i nærheten av å komme tilbake.

Det er ikke første gangen i år Aalesund sliter med å få ballen i nettet. 9 mål på 14 kamper er fasit så langt i sesongen, det er dårligst av alle lagene i serien. Statistikk lyver sjeldent, og der kommer ikke Aalesund spesielt godt ut. Av de 16 lagene i Eliteserien er de nummer 15 på xG, 14 på skudd per kamp og 16 på store sjanser skapt. Det skal sies at de underpresterer sin xG med nærmere fire, det kan skyldes at de ikke har den utpregede målscoreren.

Atanga og Karlsbakk deler toppscorer tittelen innad i klubben med tre mål hver, og er lagets fremste offensive våpen. Atanga kom fra Tyrkisk fotball i forkant av årets sesong, og det tok litt tid før han kom ordentlig inn i laget, men han har vist hvor god han kan være. En veldig driblesterk spiller som har masse x-faktor, men som mangler litt sluttprodukt. Karlsbakk har vært de siste to sesongene på utlån i Raufoss, hvor han har spilt under nåværende Aalesund trener, Christian Johnsen. Han i likhet med Atanga kan til tider være et angrep alene, og Karlsbakk er ikke fremmed for å score fra utenfor 16-meteren.

Christian Johnsen er som sagt mannen som leder dette Aalesund-laget, han er den tredje i rekken til å ha hatt denne jobben denne sesongen. Etter han tok over jobben slo de Rosenborg 1-0 i hans første kamp, men de siste kampene har ingen latt seg imponere av. Han har en stor jobb å gjøre med et Aalesund-lag som er dårligst i begge ender av banen i Eliteserien, bare Ham-Kam har sluppet inn flere mål og ingen scorer færre.

Lillestrøm møter også denne kampen et veldig dårlig borte lag. 6 av 6 bortekamper i år har endt med tap, og vi må tilbake til 19. oktober borte Jerv for å finne forrige gang Aalesund tok tre poeng på fremmed gress i Eliteserien.

broken image

Lillestrøm

Lillestrøm svarte på det som hadde vært noen veldig turbulente dager, med en prestasjons og resultat-messig opptur søndag. LSK ledet av Simon Mesfin spilte en mere direkte fotball som ga resultater. Kampen var nok den beste offensive kampen levert at Lillestrøm denne sesongen, hvor tempo, press og kombinasjoner satt mye bedre enn de har gjort på lenge.

Selv om det offensivt var stor forbedring, må man se litt bak resultatet. Det defensive trenger fortsatt oppstramming. Det må hvert fall være mulig å luke bort flere av de personlige feilene flere av de i bakre ledd gjør, og har gjort den siste tiden. 4-2 er forså vidt et greit resultat, men det skal ikke være nødvendig å slippe inn to mål mot Sandefjord når de ikke var bedre enn de var.

Flere av spillerne leverte bedre enn de har gjort på lang tid. Lehne Olsen scorer for første gang siden bortekampen mot Vålerenga tidlig i mai. Det var på tide å få han i gang igjen. Ibrahimaj klarte på mystisk vis å spille en hel kamp uten å måte byttes ut. Han var også en av banens beste spillere. At Gjermund Åsen ikke klarte å få med seg et eneste målpoeng fra denne kampen er for meg et mysterium. Veldig bra innleggs kvalitet og generell sjanseskapning, også Åsen blant banens giganter.

Tviler på at det vil være så mye endringer på laget som starter mot Aalesund. Tønnessen fortsatt ikke med i tropp, så Dragsnes fortsetter nok på stopperplass, med Edh og Ranger på backene. Så får man se om Ranger holder enda en 90 minutter. Hoff byttet av tidlig mot Sandefjord for å sørge for at han skal være klar til ny kamp allerede, så blir nok ikke bytte fra start der heller.

Kampen

Ser man på statistikken så er det ingenting som tyder på at dette skal bli noe annet et nok en seier for Lillestrøm. Aalesund sliter i begge ender av banen, og ligger an til å måtte ta turen ned til OBOS-ligaen til neste sesong.

Skal Aalesund klare å ta med seg noe fra Åråsen er de avhengig av enkelt prestasjoner av Atanga og Karlsbakk, for det scorers ikke fryktelig mye på dødball heller. Det skal sies at forrige gang Christian Johnsen møtte Lillestrøm så endte det med LSK-tap, hans Raufoss spilte også 2-2 på Åråsen med en man mindre i 40 minutter.

I likhet med Sandefjord-kampen er dette en kamp som må vinnes skal man henge med i kampen om medaljer. Det ser jeg ikke at Lillestrøm skal ha store problemer med å klare, og jeg spår en grei seier til hjemmelaget.

@MikaelKinnestad

Blogg

Et opportunt bedrag

Anders MathisenAnders Mathisen14/07/2023
Blogg

Utkikksposten | Uke 4

Mikael KinnestadMikael Kinnestad30/01/2023
Nyheter

Nortekk

Trym HognerTrym Hogner21/10/2021

Leave a Reply