Skip to main content

For de som fortsatt står på Intility og synger hjemmebane er det nå på tid å vende tilbake til Romerike. Bodø/Glimt har byttet draktfarge siden forrige oppgjør og er klare for å revansjere tapet i semifinalen.

Lagnytt:

Bodø/Glimt

 

Siden semifinalen har Glimt spilt to kamper i Eliteserien. Den første hjemme mot Brann hvor det lenge så ut som de skulle gå på nok et tap. Heldigvis for de så har de en ganske god venstreving som er i helt ok form om dagen. Pellegrino scoret to mål siste kvarteret og reddet et poeng i en ganske svak forestilling av Glimt. I den siste kampen mot Odd tok det også litt tid før det løsnet. Odd har jo vært fantastiske bakover så langt denne sesongen og slapp inn sine første to mål nå sist mot Glimt. 2-0 ble det og de ligger på tabelltopp etter de første fem kampene.

Den lange skadelisten de hadde sist har minsket betraktelig. Vetlesen er tilbake og startet nå sist mot Odd. Tilbake er også Omar Elabdelloui og Brice Wembangomo, så dekningen i de bakre rekker er nå veldig bra.

Verdt å ta med seg at Bodø/Glimt spilte på onsdag og har med de to dager mindre mellom kampene. Det burde ikke være noe problem og spille onsdag og så søndag, men det har vært mange kamper den siste tiden for Glimt og mange der som kanskje ikke er helt på topp enda.

Lillestrøm 

Når man tror man har nådd toppen så klarer dette laget alltid å sette nye bakkerekorder. Pulsen er vel fortsatt ikke under 100 etter derbyet på mandag. Skal man se bak resultatet er det kanskje ikke like bra. Første omgang er lang unna der burde være, og skal være i en sånn kamp. Dårlig pasningspresisjon, slapt press og et Vålerenga som var veldig påskrudd resulterte i at det ble 3-1 til pause. Nå hjelper det at Vålerenga ble redusert til 10 mann like før pause også. Andre omgang var ikke noe kjempe prestasjon heller, men vi får den tidlige scoringen som hjelper veldig på. Lillestrøm fortsatte og komme til innlegg, men det ble ikke helt det store, helt til noe som ikke kan beskrives med ord skjedde på slutten.

Dessverre så er det en del spillere som er tvilsomme eller ute denne uka. Tønnessen har jo denne skulderen som ikke er helt god. Hoff skal også ha hatt litt diverse som han sliter med. Det skal også være et eller annet sykdom som er i spillergruppa, det er jo ikke helt optimalt. Heldigvis er det noen gode nyheter også. Veldig gledelig å se Edh tilbake på banen mot Vålerenga, selv om Ranger har vært god i det siste så kan ikke han spille alt hele tiden. Er nok litt tidlig med en start for Edh, men et nytt innhopp er sannsynlig.

Det blir en del usikkerhets-momenter med sykdom og litt småskader på enkelte. Man kan jo risikere at hverken Tønnessen og Hoff er med. Godt er det da at Åsen nok er klar hvis Knudsen må ned i ankerrollen. Skjærvik kan også steppe inn for Tønnessen hvis det skulle bli nødvendig. Det er også for Lillestrøm et veldig tett kampprogram og rotasjon vil nok bli nødvendig.

Kampen

Det er jo et toppoppgjør dette her. 1. mot 2. plassen og selv om det er tidlig er det ikke utenkelig at disse lagene kan knive om det helt inn. Etter den veldig gode starten så har Glimt ikke sett lika bra ut i det siste, selv om det har blitt fire poeng mot Brann og Odd er ikke prestasjonene som er det viktigste for Glimt like bra som tidligere.

Det blir mye å be om det samme som det laget presterte i semifinalen, Glimt har helt sikkert gjennom analysert kampen og prøvd å finne måter og få involvert blant annet Berg mere. Vetlesen var jo heller ikke med sist, en stor forsterkning for Glimt. Tar vi med at Pellegrino scorer mål for gøy blir det ikke noe enklere, men det er det ingen som regner med at det kommer til å bli heller.

Kanskje jeg ser meg blind på de forrige kampene, men jeg velger også nå og ha trua på seier. Det er svakheter i dette Glimt laget og på gress og på Åråsen har vi en god sjanse på igjen å slå de.

@MikaelKinnestad

Podkast

Portrett: Simon Mesfin

Trym HognerTrym Hogner15/05/2020

Leave a Reply