Skip to main content

Kampene kommer tett som hagel og bare tre dager etter den utrolige deilige seieren hjemme mot Molde er det duket for semifinale hjemme mot Bodø/Glimt.

 

Lagnytt:

Bodø/Glimt

For en start på sesongen Bodø/Glimt har hatt. Tre kamper, tre seiere og 9-0 i målforskjell, en bedre start skal man lete lenge etter. I alle tre kampene de har spilt har de scoret to mål på de første 20 minuttene. Så har flere poengtert at de ikke har møtt den tøffeste motstanden enda. Det stemmer for så vidt riktig det, selv om Sarpsborg borte ikke er den enkleste kampen.

Selv med denne utrolige starten er det ikke alt som går på skinner oppe i nord. På trening tirsdag var det kun 13 utespillere. Blant de fraværende finner vi Vetlesen, Grønbæk, Espejord og Konradsen. Med Saltnes og Brunstad Fet allerede ute med skade ser det veldig tynt ut sentralt på midten.

Ellers så er det ikke så mye man trenger å si om Bodø/Glimt som ikke alle allerede vet. De er per dags dato Norges desidert beste fotballag og de er utrolig vanskelig og stoppe. Selv med den usikkerheten på midtbanen så har de Pellegrino, Mvuka og Faris som skaper problemer mot et hvert Eliteserie forsvar. Kombinert med at de heller ikke har sluppet inn mål enda så er det en tøff nødt og knekke.

Lillestrøm

For en opplading til denne kampen det var med tre poeng mot Molde på søndag. En kamp vi leder fortjent selv før Molde blir redusert til 10 spillere. Det var flere av spillerne som leverte veldig gode kamper, for å trekke frem noen så spilte Ranger fryktelig godt i likhet med Ibrahimaj. Det er umulig å snakke om Molde kampen uten å nevne banens beste i den første starten for klubben, Vebjørn Hoff. For en kamp Hoff leverer, god fra start i slutt i alle faser i spillet. Defensivt dekker han mye rom har flere gode brudd samtidig som han styrer tempoet i kampen.

Det er dessverre ikke bare Bodø/Glimt som sliter med skader. Tønnessen som scoret og var god måtte dessverre ut med en skulderskade midtveis i førsteomgang. Han har selv utalt at han håper på å bli klar til kamp og det satser vi på at han blir. For når han må ut og vi flytter Dragsnes ned som stopper og setter inn Knudsen som vingback mister vi mye av det offensive vi har på den siden.

Laget som starter blir vel ikke så fryktelig ulikt det som startet på søndag. Usikkerhets momentet i om Tønnessen blir klar er jo der. Hvis ikke Tønnessen skulle bli klar vil jeg gjerne se Skjærvik som fikk sin Eliteserie debut for klubben mot Molde starte. Jeg synes vi taper mer enn vi vinner på å flytte ned Dragsnes og sette Knudsen på vingback. Ellers så er vel det eneste som det kan være diskusjon rundt den høyre indreløper plassen. Der leverte Ibrahimaj en veldig god kamp nå sist og jeg er usikker på om han blir vraket etter en sånn kamp.

Kampen

Alle vet at dette ikke blir noe enkel kamp for Lillestrøm, men det er ikke mange tidspunkt som er bedre å møte Bodø/Glimt enn nå. Vi kommer fra det som til slutt ble tre poeng mot Strømsgodset og seieren nå sist mot Molde. På den andre siden har vi Bodø som så vidt har spillere til å spille fem mot fem på trening.

Det var jo Bodø/Glimt som slo oss ut av forrige (forrige) sesongens cup. Etter vi tok en tidlig ledelse med Dragsnes raknet det utover kampen som til slutt endte 4-1. I fjorårets serie tok vi et sterkt bortepoeng, mens gikk på et nytt tapte 4-1 hjemme. Vi må faktisk helt tilbake til 2015 til forrige gang vi slo Bodø/Glimt i en tellende kamp.

Vi har vist at toppnivået dette laget har kan være godt nok til å slå et hvert lag i Norge. Et litt redusert Bodø/Glimt selv i den formen de er i nå er ikke umulig å slå. Med forhåpentligvis mange på tribunen som løfter gutta har jeg trua på at det kan bli et godt resultat. Så hvis du er i tvil på om du skal på kamp eller ikke, dra på kamp! Ta med deg en venn eller to for å bære laget fram mot en ny cupfinale.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply