Skip to main content

Lillestrøm tok med seg alle tre poengene mot Vålerenga og tar nå turen til Bodø for å prøve å sette kjepper i hjulene til tittel-jagende Bodø/Glimt.

 

Lagnytt

Bodø/Glimt

Det ble mere spennende enn mange ville sett for seg i Glimt sin forrige seriekamp mot Sandefjord. Utlånte Jeppe Kjær sendte Sandefjord i ledelsen tidlig i førsteomgang. Etter tre scoringer på fem minutter trodde de fleste at spenningen var over, men Sandefjord kom stadig tilbake. Kampen endte til slutt 4-3 til Bodø/Glimt.

Dette er ikke den siste kampen Glimt har spilt. Torsdag tok de imot Besiktas i Conference League. Glimt hadde ikke fått den beste starten på gruppespillet, men tok seg greit av det Tyrkiske-laget og vant til slutt 3-1.

Bodø/Glimt har vært i meget god form i det siste og står med fire seiere og en uavgjort på de fem siste Eliteserie-kampene.

Laget er i form, men det er også flere av spillerne. Amahl Pellegrino noterte seg for hele fire målgivende pasninger i kampen mot Sandefjord. Danske Albert Grønbek dro meg seg en scoring og en assist i 3-1 seieren over Besiktas, i tillegg til at han scoret mot Sandefjord.

En som ikke var med mot Lillestrøm i sesongen forrige oppgjør mellom lagene, men som for alvor er tilbake nå er Ulrik Saltnes. Glimt-kapteinen som skadet seg stygt når han kuttet seg på speil, har på de seks siste kampene scoret fem mål.

En som ikke kommer til å være med i dagens kamp er Runar Espejord. Spissen måtte ut med skade i kampen mot Lugano 21. september og har ikke vært på banen siden.

Lillestrøm

Etter tidenes oppladning til et møte med Vålerenga, leverte kampen akkurat det man hadde håpet. Det er ikke i nærheten av den beste kampen noen av lagene har spilt denne sesongen, men Lillestrøm var fortsatt mange hakk over et frytkelig svakt Vålerenga.

Det var flere av spillerne spilte sin beste kamp på lenge mot Vålerenga. Ruben Gabrielsen viste hva han er god for og hva man håpet man skulle få da man hentet han foran denne sesongen. Eskild Edh hadde full kontroll på Håkans, samtidig som han ved flere anledninger dro igjennom ledd og kom til flere gode sjanser.

Man kan heller ikke komme bort i fra å snakke om Martin Ove Roseth som har vært LSK sin beste spiller de to forrige kampene. Når det i tillegg er han som setter inn 1-0 scoringen foran egne fans mot Vålerenga, så er det vanskelig å komme utenom han når man snakker om LSK-spillere i form.

Det går skumle nyheter om at Mads Hedenstad Christiansen sliter med sykdom og ikke har trent så mye med laget forrige uke. Og selv om Lillestrøm ikke har så alt for mye å spille for, er det en tung debutkamp for Jørgen Sveinhaug å få om den skulle komme borte mot Bodø/Glimt. Vebjørn Hoff måtte av etter 67 spilte minutter mot Vålerenga, det kan være fordi han sleit med et lår uka før den kampen. De samme problemene har midbanespilleren fortsatt og det kan hende at det lureste er å la Lundemo få en start.

broken image

LSK fikk seg en sjelden opptur mot Bodø/Glimt i cup-kampen i april. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Kampen

Lillestrøm har slitt voldsomt mot Bodø/Glimt de siste årene. I seriespill har Bodø/Glimt vunnet fire av de fem siste oppgjørene, den femte endte uavgjort. Sett bortsett fra cup-kampen Lillestrøm vant tidligere i år, må vi tilbake til 2015 hvor Lillestrøm sist vant en tellende kamp mot Glimt. Da hadde Lillestrøm riktig nok vunnet tre strake kamper mot Glimt allerede.

Bodø/Glimt har fryktelig gode resultater på hjemmebane denne sesongen og står med 9-2-1 denne sesongen. Lillestrøm har ikke en like imponerende bortestatistikk, men den er 4-3-5 så langt i år.

Man kan nok regne med en kampbildet hvor Bodø/Glimt styrer det meste av spillet og Lillestrøm må prøve å straffe hjemmelaget på overganger og dødballer. Det er jo ikke mere enn en uke siden Glimt slapp inn tre mål mot Sandefjord, så det er ikke umulig å score mot Glimt.

Kampplanen til Lillestrøm vil nok i stor grad gå ut på å ta ut Patrick Berg i det oppbyggende spillet til Bodø/Glimt. På samme måte som man gjorde mot Glimt i cup-kampen og som man gjorde med Elias Hagen sist mot Vålerenga.

Bodø/Glimt kommer inn til denne kampen og kan med seier mer eller mindre sikre seriegullet. Lillestrøm på sin side har jo ikke noe mere enn heder og ære å spille for, men har nok veldig lyst til å bygge på den gode opplevelsen man fikk forrige helg.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply