Skip to main content

En uke etter festkvelden mot Rosenborg på Åråsen, er det igjen storkamp når Brann kommer på besøk. En motstander Lillestrøm har slitt med de siste årene, men som må slås for å enda ha et lite håp om fjerdeplassen.

Lagnytt:

Brann

Brann kommer fra en veldig sterk hjemmeseier mot gulljagende Tromsø. I kampen som til slutt endte 2-1 til bergenserne, var det Brann som hadde det meste av banespillet, mens Tromsø vant sjansestatistikken. Brann har etter en svakere periode funnet formen igjen, og med fem strake seiere er det ikke umulig at de ender på medaljeplass ved sesongslutt.

Man har jo snakket om den tynne troppen til Brann hele sesongen, og nå er det virkelig tynt. Med en skadeliste som inneholder navn som: Kristiansen, Blomberg, Wassberg, Castro, Warming, Sande og Torsvik. Dette har blant annet ført til at tidligere LSK-spiller Ulrik Mathisen, har fått en del spilletid de siste kampene.

Siden forrige oppgjør mellom disse to lagene har det være noen utskiftninger i Brann-laget. Wolfe og Rasmussen har dratt til det store utlandet, mens Soltvedt og Kartum har erstattet disse.

Grunnet alle skadene Brann har, og det ser ikke ut som noen av de som har vært ute skal være tilbake til denne kampen. Så tror jeg ikke det er så mange endringer vi vil se fra det Brann-laget som spilte sist mot Tromsø. Heldigvis for Brann sin del er det et lag som besitter fryktelig mye kvalitet.

Lillestrøm

Det ble en kveld og en kamp man sent vil glemme forrige helg mot Rosenborg. Etter at Rosenborg åpna kampen best, tok det ikke lang tid før Lillestrøm tok over kontrollen. Etter Kristoffer Tønnessen satt inn 1-0 like før pause, fortsatte LSK dominansen i andreomgang. En kamp som inneholdt det meste, ble toppet med tidenes yngste LSK-debutant når Daniel Skaarud fikk de siste minuttene.

En av kampens beste spillere i kampen mot Rosenborg, Thomas Lehne Olsen måtte torsdag gå av treningen med en kjenning på baksiden av låret. Han skal ha trent lørdag, men hvor mye han eventuelt kan spille blir spennende å se. En mulig løsning på denne situasjonen, med mindre man legger om til 3-4-3. Er å flytte Ibrahimaj opp sammen med Skogvold, men at han ligger litt bak. Siden Lundemo virker bedre enn på lenge og Thompson som spiller seg mere og mere inn i laget. Dette kan være en god løsning, hvert fall når Mathis Bolly ikke er helt 100% og er et stykke unna en startplass.

Selv om man har flere valgmuligheter enn på lenge, så ser jeg ikke for meg at gjøres flere bytter enn man må. Spesielt ikke etter den prestasjonen man leverte sist, men det er ikke bare startelleveren som har mulighet til å påvirke fotballkamper.

Kampen

Som sagt så har Lillestrøm har det tøft de siste årene i møtene mot Brann. De fem siste seriekampene har endt med tre seiere til Brann og to har endt med poengdeling. Forrige gang Lillestrøm vant en kamp mot Brann var i fjerde runde i cupen 2018, men man må helt tilbake til 2016 hvor fugla sist vant en seriekamp.

Denne kampen blir sesongens tredje kamp mellom disse to lagene, så det er en motstander man kjenner godt. Brann er det laget i Eliteserien som har hatt mest ballbesittelse denne sesongen. Det har også tilfellet vært i de to tidligere oppgjørene denne sesongen. I begge kampene har Brann hatt nærmere 65% ballbesittelse.

Det trenger ikke å være en ulempe for denne Lillestrøm-utgaven. Under Eirik Bakke har man med i kampene mot Aalesund og Sarpsborg hatt mest ball, men ikke vunnet. Mens i kampen mot Strømsgodset hadde Godset mest ball og Lillestrøm vant. Rosenborg kampen er unntaket fra denne «regelen».

Hjemmestatistikken til Lillestrøm er som følgende: 7-0-4. Det er noe bedre enn Brann sin borteform som er 4-1-5.

Alle disse faktorene tatt i betraktning vil jeg si at dagens kamp er den beste muligheten Lillestrøm har hatt til slå Brann i år.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Uke 12

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/04/2023

Leave a Reply