Skip to main content

LSK-spillerne har så vidt kommet seg tilbake til byen etter cuptriumfen i Drammen. I dag venter en motstander man har hatt store problemer med å slå de siste årene i Brann.  

Lillestrøm

Er det en ting man kan være sikker på når Lillestrøm spiller cup i 2024 – så er det at det ikke blir kjedelig! Etter en meget god førsteomgang i Drammen, sto det (bare) 3-2 til LSK. Når Godset utlignet til 3-3 midtveis i andreomgang var det duket for ekstraomganger. Der viste Fugla styrke og tok seg videre til neste runde etter den avgjørende scoringen til Gjermund Åsen.

Det har blitt en del kamper for LSK-spillerne de siste ukene, og med 120 minutter for flere av gutta, var det kanskje ikke ideelt at cupkampen ble spilt torsdag kontra onsdag. Eric Kitolano som spilte sin første 90-minutter mot Sarpsborg, var nødt til å spille 120 minutter mot Godset. I gjengjeld spilte Kitolano kanskje sin beste kamp i Lillestrøm-drakt så langt.

Gode var også spillere som Marius Lundemo, Gjermund Åsen og Felix Vá. Den angolske vingen er en spiller man gjerne skulle hatt med i dagens kamp mot Brann, men dessverre må han stå over. Han har etter hvert blitt det man håpet at Henrik Skogvold skulle levere i årets sesong.

Jeg håper og tror at Marius Lundemo starter dagens kamp, og dermed må det gjøres endringer. Man kan enten kjøre Skogvold på den kanten og skyve en av indreløperne opp på den andre. Eller så kan man sette inn Erling Knudtzon fra start. Jeg ville hvert fall bli litt overasket hvis man valgte å starte med Eric Larsson på kant som man gjorde mot Sarpsborg.

Bortsett fra det tror jeg ikke man rullerer så alt for mye på laget som startet sist. Men med 120 minutter i beina kan det godt hende at det vil komme noen flere tidlige bytter.

Brann

Brann kommer fra en solid 3-0 seier over Rosenborg forrige helg. Den første scoringen kom allerede etter tre minutter og etter det var Rosenborg egentlig aldri i nærheten av å true hjemmelaget, som til tider kjørte over trønderne.

Seieren mot Rosenborg var sesongens fjerde seier og tok Brann opp på en andreplass på tabellen før møte med Lillestrøm. 4-2-1 er ståa i Bergen i forkant av dagens kamp. Tapet kom i den mye omtalte hjemmekampen mot Fredrikstad.

Det er ikke bare Lillestrøm som har spillere ute med suspensjon. Bård Finne som scoret hele 16 mål i Eliteserien forrige sesong, fikk rødt kort i kampen mot KFUM og soner karantene mot LSK. Inn for han har Aune Heggebø kommet og tatt godt vare på sjansen så langt. Han scoret i kampen mot Rosenborg og har totalt fire mål denne sesongen. Disse fire målene har kommet på bare 167 minutter, så det er meget godt målsnitt.

Ellers er det ikke så mye nytt og spennende fra forrige sesongs Brann-lag. De fleste som spiller Eliteserien Fantasy denne sesongen er nok overrasket og kanskje litt irritert over at Soltvedt ikke spiller så mye som man trodde han skulle. Venstrebacken som ble hentet fra Sarpsborg i fjor, startet sesongen fryktelig godt i år. Etter en skade han pådro seg for en stund siden, tok det litt tid før han var tilbake, men selv om han nå er tilbake så har han måtte nøye seg med å sitte på benken de siste kampene. Han spilte 90 minutter i cupkampen mot Levanger, men var rett tilbake på benken mot Rosenborg.

Statistikk

Lillestrøm har slitt stort med Brann de siste årene. Forrige sesong tapte LSK cupfinalen i tillegg til hjemmekampen. I Bergen endte det derimot med poengdeling. Vi må helt tilbake til 2016 for å finne forrige gang Lillestrøm slo Brann i en seriekamp.

Brann har så langt denne sesongen spilt tre bortekamper. De vant serieåpningen, mot det som har vist seg å være et svakt Tromsø. Etterfulgt av uavgjort mot både Viking og KFUM. Brann var ikke enorme på bortebane i fjor med 7-2-6 og 20-20 i målforskjell.

Lillestrøm har fortsatt til gode å vinne en kamp på Åråsen denne sesongen. Det er noe de burde gjøre snart, så man slipper å ha spørsmålet om hvorfor de ikke klarer å gjøre det, hengende over seg for lenge.

Brann har fortsatt den gode defensive statistikken de hadde i fjor. På syv kamper har dem kun sluppet inn fem mål, noe som er nest best i ligaen. Brann er også det laget i ligaen som har mest ballbesittelse i snitt med 63,9%. Lillestrøm har i snitt så langt denne sesongen 51,6%.

I tillegg de gode defensive tallene så er de også ganske bra på andre banehalvdel. 14,3 har Brann i xG denne sesongen. Det er høyest av alle lagene. Det er nesten 10 mer enn Lillestrøm som kun ligger på 6,1. Bare Tromsø har lavere xG enn LSK.

Foto: Emil Saglien Ruud

Blogg

Utkikksposten | Uke 4

Mikael KinnestadMikael Kinnestad30/01/2023

Leave a Reply