Skip to main content

Lagnytt

Haugesund:

Forrige helg feiret Haugesund 30 års jubileum, det ble en fest både på og av banen. Motstanderen som skulle bryne seg på jubilantene var tabelljumbo Aalesund. Bare til pause sto det 3-0 til hjemmelaget og sluttresultatet ble til slutt 6-1. En meget fortjent serier, men her har vi nok et tilfelle av at resultatet kanskje lyver litt.

Haugesund er et av de virkelige formlagene i Eliteserien med tre strake seiere. Før seieren mot Aalesund var det HamKam og Strømsgodset som måtte se seg slått. På disse tre kampene har Haugesund scoret hele ti mål og kun sluppet inn et. Med disse resultatene har laget nå kommet seg et godt stykke unna nedrykks kampen og har seks poeng ned til Vålerenga på kvalikplass.

Det er flere spillere som har hatt en positiv formkurve ettersom laget har levert såpass bra den siste tiden. En som mange kanskje hadde avskrevet fullstendig, men som har scoret i to kamper på rad er Alexander Søderlund. Dette er riktig nok de to eneste målene han har denne sesongen.

Den lokale unggutten Claus Niyukuri har vært en av de beste spillerne i serien den siste tiden. Fra sin venstreback posisjon har han vært viktig å banespillet til Haugesund i tillegg til at han har scoret to mål på dødball på de siste tre kampene.

En som virkelig har våknet og startet å levere målpoeng er danske Julius Eskesen. Etter hel sesong hvor han har vært litt inn og ut av laget kom ikke første målpoeng før mot Strømsgodset 8. oktober. Etter det kom sesongs første scoring kampen etter mot HamKam, før han leverte to målgivende sist mot Aalesund.

En som ikke før muligheten til å spille om tre poeng mot Lillestrøm er lagets toppscorer Sory Diarra. Etter han scoret 6-1 målet seks minutter på overtid løftet han opp drakten for å vise en t-skjorte med et budskap. Dette resulterte i hans andre gule kort og dermed må han stå over med suspensjon.

broken image

LSK feirer seier mot FKH i fjorårets sesong. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Lillestrøm:

Kampen mot Bodø/Glimt ble som man kanskje kunne tenke seg, for tung for Lillestrøm. Måten det skjedde på er allikevel noe skuffende. Det første målet som er et skudd fra Berg som går via Brede Moe og i mål. Glimts andre scoring kommer etter at LSK har hatt innkast. Etter det hadde Glimt god kontroll på kampen og selv om Lillestrøm reduserte til 2-1, ble det aldri ordentlig spennende.

Lillestrøm har på de siste fem kampene vunnet to og tapt tre. Skal man klare det uttalte målet og ta femteplassen som tilhører Molde, er denne statistikken nødt til å bedre seg ut sesongen.

Som mot Vålerenga, stanget Martin Ove Roseth inn en corner mot Bodø/Glimt. I tillegg til målene som selvfølgelig er gledelig at kommer. Så har han vært veldig god og viktig i det

oppbyggende spillet etter han kom tilbake inn på laget. Det blir veldig spennende å se hvor god han kan bli neste sesong hvis han ungår skadene.

Dessverre er det ikke sikkert at Roseth kan spille dagens kamp mot Haugesund. Midtstopperen fikk en trøkk i et kne mot Glimt og er usikker, men ifølge RB mener han selv at han skal være klar.

Andre som ikke kommer til å være med i dagens kamp er Ranger og Thompson. Ranger har begynt å trene med laget igjen, men denne kampen er nok for tidlig for backen.

Vebjørn Hoff var med i troppen som møtte Bodø/Glimt, men var ikke helt 100%. Det skal han være nærmere å være nå. Han har trent for fult med laget den siste uken og bør derfor være aktuell for en plass i startelleveren igjen.

Kampen:

Det forrige oppgjøret mellom lagene endte med en noe ufortjent seier til Haugesund. Det var den første seieren til Haugesund mot Lillestrøm siden 2017. Det er da trygt å si at Lillestrøm har hatt veldig god kontroll på Haugesund de siste årene.

Lillestrøm sin hjemmestatistikk denne sesongen er som følger: 8-0-5

Haugesund har slitt på borte bane og har følgene statistikk: 2-4-7

Som nevnt så vant Haugesund 1-0 tidligere denne sesongen. Mye har skjedd hos begge lagene siden den gang. Begge lagene har blant annet byttet hovedtrener. Det var også siste kamp Akor Adams spilte for Lillestrøm før overgangen til Montpellier. Det var en meget god Egil Selvik i Haugesund-buret som hindret Lillestrøm å ta med seg poeng hjem til Romerike.

Haugesund har tross god form sin største mulighet til å straffe Lillestrøm på faste situasjoner. En stor andel av lagets scoringer har kommet på nettopp dette, og det spørs om de har spill styrken til å spille ut et såpass bra lag som Lillestrøm.

For Lillestrøm sin del så gjelder det å være obs på nettopp dødballene Haugesund kommer til. Ellers må man bare ta vare på de mulighetene man får mot et Haugesund-lag som ikke så slipper til så alt for mye bakover. Og med Selvik som står helt bakerst så må det være en vis kvalitet i avslutningene for å omgjøre sjanser til scoring.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 138: Det snør

Trym HognerTrym Hogner31/10/2023

Leave a Reply