Skip to main content

Lillestrøm har til gode å ta på poeng på hjemmebane denne sesongen. Mot et HamKam-lag som kun står med ett poeng på sine fem første kamper burde det være gode muligheter for å snu den trenden.

Lillestrøm

Forrige serierunde tok Lillestrøm med seg alle tre poengene hjem fra Sandefjord i en ganske jevnspilt kamp. Ingen av lagene kom til de aller største sjansene, men det var til slutt Lehne Olsen som satt kampens eneste mål.

Mot Strømmen fortsatte spissen å score mål. Tre mål scoret han før pause og stillingen var 4-0. Da tenkte nok de fleste at kampen var over, men så lett ble det ikke. Strømmen ville det annerledes og holdt på å slå storebror ut av cupen, men det endte til slutt 5-4 i det som ble en altfor spennende kamp.

I kampen mot Sandefjord ble det gjort flere endringen på laget. Det eneste spillerbytte var det mange hadde bedt om med å sette inn Tønnesen på back og flytte inn Roseth. Det gikk på bekostning av Garnås som ble satt på benken. Man valgte også å flytte Kitolano ned som indreløper og sette Åsen opp som høyrekant. Disse byttene fungerte såpass greit at jeg regner med at man fortsetter med det også mot HamKam.

Det eneste jeg tror kan skje fra laget som startet mot Sandefjord er at man velger å la Felix Va starte på bekostning av Henrik Skogvold. Va gjorde sakene sine godt i innhoppet han fikk mot Sandefjord. Så har heller ikke Skogvold sett like god ut som man håpet han skulle gjøre etter den gode sesongoppkjøringen han hadde. Det kan være fint for han å komme inn mot slutten når folk har løpt fra seg litt i HamKam-forsvaret.

Lundemo er nok med i troppen, men jeg tror trenerteamet er litt forsiktig med å sette han rett inn med en gang. Ellers begynner flere spillere å komme tilbake fra skade og kan være valgmuligheter. Knudtzon fikk innhopp mot slutten av Sandefjord-kampen og Eric Larsson fikk noen minutter mot Strømmen.

HamKam

Som sagt så har HamKam fått en fryktelig start på årets sesong. Ett poeng og fire strake 1-0 tap er ståa. Det kunne fort blitt styggere enn 1-0 i siste kampen mot Strømsgodset, men Godset klarte ikke sette sjansene sine.

Det har heller ikke HamKam gjort så mye av denne sesongen. I kampen mot Strømsgodset hadde dem en xG på 1.48 og hadde totalt 23 skudd. HamKam står kun med en scoring så langt denne sesongen og den kom i den første kampen borte mot KFUM.

Bakover ser det ikke så altfor ikke ille for Hamar-laget. Selv om de har tapt fire av fem kamper så har dem enda ikke sluppet inn mer enn ett mål i en kamp. Det inkluderer kamper mot Molde, Brann og Rosenborg. Det kan tyde på at det vil være et HamKam-lag som kommer til Åråsen som mest sannsynlig ikke vil rakne fullstendig.

Det har kommet inn en del nye spillere for HamKam denne sesongen. Luc Mares er hentet fra Start, Snorre Strand Nilsen har kommet inn fra KBK og Niklas Ødegård er hentet på lån fra Molde. Den overgangen som flest LSK-fans har fått med seg er nok låneovergangen til Sam Rogers som gikk i boks helt på tampen av overgangsvinduet. Rogers startet sin eneste kamp hittil borte mot Brann. Han og resten av HamKam leverte en god kamp og det så lenge ut som de skulle få med seg noe, men Brann vant kampen etter en scoring like før slutt.

Statistikk

Lillestrøm har et greit bra tak på HamKam. På de fem siste tellende kampene mellom lagene så har Lillestrøm vunnet to mens tre har endt uavgjort. Lillestrøm har vunnet de tre siste kampene mellom lagene på Åråsen.

HamKam har jo tatt sitt eneste poeng denne sesongen på bortebane, men hadde ikke en kjempe statistikk på bortebane forrige sesong. 4-1-10 med 18-37 i målforskjell ble fasiten fra i fjor.

Foto: Emil Saglien Ruud

Blogg

Utkikksposten | uke 17

Mikael KinnestadMikael Kinnestad02/05/2023

Leave a Reply