Skip to main content

Etter en lengre pause er endelig Eliteserien tilbake. Første kamp etter pausen er hjemme på den nylagte gressmatten mot KFUM Oslo.

Lillestrøm

Etter to strake tap mot Fredrikstad og Odd, trengte LSK sårt en seier mot Tromsø i den siste kampen før pausen. Lillestrøm som hadde tatt 9 av 10 poeng på bortebane denne sesongen, leverte også varene i nord og tok med seg alle tre poengene hjem.

Nok en gang går Lillestrøm inn i en hjemmekamp vel vitende om at man enda ikke har vunnet på eget gress denne sesongen. Nå har man byttet gresset og man har fått en god treningsperiode. Det har ikke blitt så altfor mye tid til å trene etter sesongen ble sparket i gang med både seriespill og cup. Det er lov å håpe at det kan ha hatt en positiv effekt på laget som gjør at man endelig skal kunne juble foran egne supportere.

Denne pausen har om ikke annet hjulpet på skadesituasjonen til LSK. Eric Kitolano satt hele kampen mot Tromsø på benken og var heller med i kampen mot Göteborg, men skal være klar til dagens kamp. Det samme gjelder også Vebjørn Hoff som er tilbake i full trening. En annen som sto over Göteborg-kampen var Marius Lundemo. Han skal ha fått en kjenning i forkant av kampen og valgte å stå over, men også han skal være klar til kampen mot KFUM.

De eneste som ikke er klar mot KFUM er Solberg, Bolly, Ranger, Roseth og Uba Charles. RB meldte tidligere i uka at sistnevnte er som smått tilbake i trening, men at denne kampen kommer for tidlig muligens.

KFUM Oslo

Det beste laget fra hovedstaden har fått en god start på sesongen etter opprykket. På tross av den gode starten kommer ikke KFUM inn i den beste formen til dagens kamp. I serien har Oslo-laget spilt tre uavgjorte på rad mot Odd, Bodø/Glimt og sist mot Sandefjord. Den siste kampen mot Sandefjord presterer KFUM å ta ledelsen mot Sandefjord som er en mann mindre, men fortsatt spille uavgjort.

I likhet med Lillestrøm har KFUM spilt treningskamp i pausen, og når Lillestrøm ikke skulle møte HamKam så var det bra at KFUM tok ansvar. KFUM leverte en fryktelig førsteomgang og lå under 3-0 mot Hamar-laget. Det tok seg heldigvis opp etter hvilen, men KFUM tapte til slutt kampen 3-2.

Petter Nosa Dahl og Johannes Hummelvoll-Nunez deler toppscorertittelen innad i KFUM med fire mål hver. Den sentrale midtbanen til KFUM er den lagdelen som har imponert meg mest denne sesongen. Robin Rasch og Simen Hestnes har så og si spilt alt av kamper og står begge med tre målpoeng hver. Disse to spillerne trenger å spille oppimot sitt beste skal KFUM ta med seg noe fra dagens kamp.

I buret har de en mange på tribunen i dag kjenner til. Emil Ødegaard skal endelig få spille Eliteserie-fotball på Åråsen, men det mot LSK. Keeperen har holdt nullen tre ganger denne sesongen.

Statistikk

Det er ikke så ofte disse lagene har møttes oppigjennom historien. Lagene møttes selvfølgelig i 2020-sesongen og da var det Lillestrøm som vant begge oppgjørene. Lillestrøm var også best når lagene møttes i sesongoppkjøringen.

Lillestrøm står som kjent uten seier på hjemmebane så langt denne sesongen. 1-1 kampen mot HamKam den 28. april er den eneste kampen man har fått med seg poeng i det hele tatt. Det kan passe dårlig mot KFUM som enda ikke har tapt på bortebane. 3-2-0 står Oslo-laget med på bortebane før møte med LSK på Åråsen.

KFUM slipper inn 1.4 mål i snitt per kamp så langt denne sesongen, men hvis vi ser på xG imot ser det bedre ut. Det er ingen lag i serien som har lavere xG imot enn nettopp KFUM som har 11.4 xGA. På sine fem bortekamper har KFUM kun sluppet inn fire mål. Da har KFUM også møtt både Rosenborg og Bodø/Glimt borte.

Lillestrøm som kun har scoret tre mål på hjemmebane denne sesongen må nok være litt effektive i dagens kamp.

Foto: Emil Saglien Ruud

Blogg

Før kampen: HamKam

Mikael KinnestadMikael Kinnestad28/04/2024

Leave a Reply