Skip to main content

Dagen før dagen. Mandag 1. april starter Eliteseriesesongen for Lillestrøm sin del. På motsatt banehalvdel venter nyopprykkede Kristiansund og en gammel kjenning.

Mikkel Rakneberg som har en fortid i LSK gleder seg voldsomt til sesongåpningen på Åråsen. Det er en drøm som går i oppfyllelse for Rakneberg når han endelig skal spille Eliteserie-fotball på Åråsen.

– Jeg gleder meg som en liten unge på julaften. Ikke bare fordi det skal bli gøy å spille på Åråsen, men jeg har ventet i snart to år på en skikkelig Eliteserie debut.

– Jeg skal heller ikke legge skjul på at det er en liten drøm som går i oppfyllelse å skulle spille for et nesten fullsatt Åråsen. Riktignok ikke kledd i gult og svart slik jeg drømte om da jeg var liten, men uansett blir det enormt å endelig få oppleve det som spiller.

Selve kampen tror han vil bli underholdene og han tror flere vil bli overrasket over Kristiansund-laget.

– Jeg håper og tror det blir en underholdene kamp. Vi skal ut å være oss selv og det tror jeg LSK også har tenkt til. Da blir det en kamp mellom to lag med et offensivt mindsett, og det er et godt utgangspunkt for en kamp.

– Vi vet at Lillestrøm er et godt lag, men vi har troa på at vi skal få vist at vi også er det. Med mye trøkk og ungt pågangsmot tror jeg folk vil bli overrasket.

Et møte mellom kompiser

På motsatt banehalvdel møter Rakneberg en han kjenner godt fra LSK-tiden.

Henrik Skogvold har hatt en meget god sesongoppkjøring og er veldig klar for å komme i gang med sesongen. På spørsmålet om det kribler litt ekstra før sesongstart var svaret tydelig

– Mye!

– Det blir moro å kjenne på de nervene der igjen. Det er noe med å håndtere det før, under og etter kamp. I tillegg til at det blir gøy å spille om noe ekte igjen.

Etter flere gode kamper i vinter har flere utenfor Lillestrøm miljøet begynte å trekke fram den unge angrepsspilleren som en av de mest spennende i ligaen. Personlig har han troen på en god sesong for seg selv og laget.

– Jeg kommer aldri til å gå inn i en sesong uten å ha troen på at det skal bli en god en. Det er kanskje litt spesielt nå hvor jeg føler at jeg har gjort det såpass bra som jeg har gjort det i vinter.

– Jeg har ambisjoner om å ta mye poeng med gutta og ha det gøy med fotballen.

Sesongåpningen er alltid litt spesiell, men Skogvold gleder seg til å møte et lag med flere gamle kjente.

– Jeg kjenner flere av KBK-gutta, men det blir gøy å møtte Mikkel igjen. Han er en fin gutt og vi har trent veldig mye sammen i off-season i år og i fjor, så han er en god kompis.

– Vi kommer til å møte et godt og ungt KBK. De spiller fin fotball med en veldig ambisiøs trener, så det blir en fight, 100%.

Lagnytt

Lillestrøm:

Det har vært en over snittet spennende sesongoppkjøring for de som følger «Fugla». Inn dørene har det kommet to svenske trenere som ønsker å spille fotball på en måte man sjeldent har sett på Åråsen.

Det har tidvis fungert meget godt i treningskampene, men man kan se at det fortsatt ikke er helt 100%. Spesielt bakover i banen hvor man har lagt om fra tre stoppere til to. Det har ført til at man slapp inn en del mål i starten av oppkjøringen, men også det ser nå bedre ut.

Fremover på banen har man fått inn Eric Kitolano fra Molde på den ene kanten. På motsatt kant finner vi Skogvold, med Lehne Olsen i midten. Hvis denne trioen fyrer på alle sylindere denne sesongen er det ikke mange lag i Eliteserien som matcher LSK sitt angrep.

Det var ikke veldig mange som fikk pulsen opp når Marius Lundemo signerte ny kontrakt med Lillestrøm tidligere i vinter. Det midtbanespilleren har levert den siste periode derimot har nok imponert flere. Han virker endelig som den spilleren man vet han kan være når skadene holder seg unna.

Apropos skader så er det flere av LSK-spillerne som har vært litt inn og ut den siste tiden. Bolly og Knudtzon har lenge vært ute med litt diverse, men den siste store nyheten er Lars Ranger som mister hele årets sesong etter han må operere grunnet en korsbåndskade.

Lehne Olsen, Roseth og Solberg har alle stått over enkelte av øktene den siste uka. Alle tre var heldigvis med på treningen på lørdag og er derfor klare for spill mot Kristiansund.

Det er ikke så mange posisjoner hvor det er usikkert hvem som kommer til å spille kampen mot Kristiansund. De nærmeste duellene er nok Lundemo v Hoff og Tønnessen v en av stopperne. Med Lars Ranger ute er det svært sannsynlig at det er Uba Charles som starter på høyrebacken mot Kristiansund.

Kristiansund

Kristiansund var store favoritter til å rykke rett opp fra OBOS-ligaen i fjor. Så enkelt viste det seg ikke å være. Laget endte til slutt på en 4. plass og måtte gjennom straffesparkkonkurranse mot Bryne. Et helt ellevilt dobbeltoppgjør som de aller fleste husker mot Vålerenga, for å spille Eliteserie i 2024.

Kristiansund har spilt fryktelig mange kamper i oppkjøringen. KBK har slått lag som Tromsø, Aalesund, Ranheim og Åsane. Samtidig som dem har tapt mot Lyn, spilt uavgjort mot Levanger og spilt 1-1 i generalprøven mot Aalesund. Generalprøven mot Aalesund var ingen stor kamp av Kristiansund og det er nok veldig få på Åråsen som ble redde av å se den.

2024-utgaven av Kristiansund er ikke veldig lik den som man sist så i Eliteserien. Duellkraft og kjøttspillere er byttet ut med ungt blod og små elegante spillere. Spillere som Stokke, Strand Nilsen, Gjertsen og McDermott har alle forlatt KBK etter forrige sesong. Broholm som var på lån fra Rosenborg i fjor er heller ikke med denne sesongen for KBK.

Inn har blant annet Lansing, Alte, Guèye, Rafn Mikaelsson og Daddys Boy kommet. Dette er gode spillere, men om disse gjør at Kristiansund spiller Eliteserie også i 2025, er jeg usikker på.

I den nevnte generalprøven mot Aalesund måtte nysignerte Daddys Boy ut med skade tidlig i kampen, men det virker som han skal bli klar til mandagens kamp.

Laget KBK stilte med mot Aalesund bar preg av at enkelt spillere var på landslagsoppdrag og at skal ha vært noe sykdom i laget. Det virker derimot som at det er Lansing som skal stå i mål for KBK i år ettersom han startet generalprøven, mens Mbaye satt på benk.

Laget Kristiansund stilte: Lansing, Normann Williamsen, Olsen, Ulvestad, Rakneberg, Jarl, Alte, Bruseth, Daddys boy, Willumsson og Guèye

Statistikk

Kristiansund har vært en litt vrien motstander historisk for Lillestrøm. På de siste ti møtene har Lillestrøm kun vunnet to. Fem ganger har det endte med poengdeling, mens KBK har vunnet tre. På Åråsen derimot har Lillestrøm ikke tapt de siste fem kampene mot Kristiansund.

Bortestatistikken til Kristiansund i OBOS var ikke veldig imponerende, men endte til slutt på 6-5-4, med 27-22 i målforskjell.

Lillestrøm tok 28 av 43 poeng på hjemmebane forrige sesong og endte på 9-1-5 med 34-23 i målforskjell.

Foto: Emil Saglien Ruud/Megapiksel

Podkast

Æresmedlem Per Mathisen

Daniel GlasøDaniel Glasø22/03/2023
Blogg

Utkikksposten | Uke 28

Mikael KinnestadMikael Kinnestad17/07/2023

Leave a Reply