Skip to main content

For de som landa etter Strømsgodset kampen, om det er mulig – r det nå klart for ny kamp i Eliteserien, nå er det Molde som står for tur.

Lagnytt:

MOLDE FK

Molde har ikke fått den starten på sesongen de hadde ønsket. Et skuffende 1-0 tap bort mot Tromsø i førsteserierunde, og poengdeling nå sist hjem mot Rosenborg. Det er nok i hvert fall tre poeng mindre enn de hadde håpet på i forkant.

Molde har slitt veldig med å score mål, selv om de har startet med de tre offensive stjernene Eikrem, Berisha og Bryhildsen i begge kampene. For de som er interessert i det, så har Molde generert i underkant av fem i XG på disse kampene, men står kun med et mål. I motsatt ende er de noe bedre, to mål innsluppet så langt, men den mot Rosenborg et selvmål. Rosenborg skapte ikke veldig mye mot dem, det gjorde heller ikke Tromsø.

Den bredden dette Molde laget besitter er veldig bra, på benken mot Rosenborg satt blandt annet: Kitolano, Grødem, Risa og Kaasa. Sist nevnte var for meg en av de beste spillerne i ligaen i fjor. I tillegg til at Bjørnbak og Hagelskjær mest sannsynlig er tilbake etter skade.

LSK

For en kamp vi var vitne til mot Strømsgodset på onsdag! Og viktigst av alt så klarte vi å ta de tre poengene. En kamp hvor ting var litt motsatt i fra kampen mot Viking. Offensivt så det veldig mye bedre ut, men bakover var det litt mere ustabilt til tider. Godt med scoring til både Adams og Lehne Olsen så de er i gang allerede.

Dette var en kamp som ikke hadde trengt og vært så tett og jevn som den etter hvert ble. Det første målet vi slipper inn er en dårlig enkeltmanns prestasjon av Knudtsen så det er jo egentlig ikke så mye man får gjort noe med, sånt skjer. Det andre målet er igjen da på defensiv dødball som vi også slet med mot Viking. Vi hadde kontroll på det meste av kampen og burde ikke ha sluppet til Godset så mye som vi gjorde. Blir ikke det bedre mot Molde så kommer de til å straffe oss knallhardt.

Igjen så tar jeg opp midtbanen og da ankerrollen. Greit nok at Knudtsen var stor skyld i det første målet vi slapp inn nå sist, men uavhengig av det så må Hoff må starte. Vi har hentet inn Hoff så er akkurat det vi var på utsikt etter også skal han ikke spille nå mot Molde? Forståelig at Knudtsen spilte anker nå sist i en kamp vi skulle styre, det samme kampbildet er det ikke sikkert det blir nå. Da mener i hvert fall jeg at midtbanen burde bestå av Hoff med Åsen og Knudtsen som indreløpere.

KAMPEN

Det er jo aldri enkelt å møte Molde, med unntak av seieren vår bort mot Molde i fjor må vi helt tilbake til 2017 når vi slo dem sist. Med det sagt så har ikke Molde sett så bra ut så langt, de sliter med å score mål og det er mot to lag som i likhet med oss spiller 3-5-2. Det samme gjorde også Stabæk som slo Molde ut av cupen tidligere i vinter.

Det kan godt hende at Molde allerede i tredje serierunde føler litt på presset. De ligger allerede fem poeng bak Bodø/Glimt og vil jo da med maks uttur denne helga ligge åtte poeng bak etter kun tre spilte kamper. Det kan føre til at Molde begynner å ta litt vell store sjanser fordi de føler de må vinner.

Det hadde jo vært ufattelig deilig og hatt med en tre poenger fra denne kampen inn mot cup semifinalen til uka. Vi var ikke så langt unna å slå dem i to av to kamper i fjor så vi vet det er mulig. Så lenge vi ikke tar noen korte cornere på overtid så tror jeg vi har en mulighet til å få et godt resultat.

Podkast

Morten Kokkim a?

Daniel GlasøDaniel Glasø27/05/2022

Leave a Reply