Skip to main content

I dag spilles kampen som marker at vi er ferdig med en tredjedel av sesongen 2024. Både Odd og Lillestrøm har slitt i sesonginnledningen, og befinner seg på nedre halvdel av tabellen før dagens oppgjør.  

Lillestrøm

Rekken uten seier på hjemmebane ble forlenget etter at Fredrikstad tok alle tre poengene på Åråsen forrige helg. Lillestrøm hadde som jeg trodde på forhånd mest ball, men lite hjelper vel det når man ikke gjør noe med den. Når Fredrikstad får 1-0 scoringen like før pause, får de kampbildet de er ute etter og så fryktelig komfortable ut. Like før slutt får dem to ekstra scoringer og vinner fortjent 3-0.

Vondt ble til verre når Lehne Olsen måtte ut til pause med en skade. Når Eric Kitolano følger spissen i garderoben bare fem minutter senere, var det nok mange som så mørkt på det med. Som om det ikke var nok, så har det i løpet av uken kommet fram at Uba Charles og Martin Ove Roseth også er ute av spill.

RB meldte at Uba Charles er satt ut av spill grunnet en helsesjekk man avventer svar på. Roseth derimot er det litt verre med. Brudd i foten betyr at midtstopperen er ute i spill i omkring seks uker. Det litt hell i uhell at dette er to posisjoner LSK er godt dekt med andre gode spillere. På stopperplass er det ikke mange lag i Eliteserien som har fire bedre enn de Lillestrøm sitter på.

Det er usikkerhet på om Lehne Olsen og Kitolano kommer til å spille mot Odd og i hvor stor grad i så fall. Det som derimot er gledelig for LSK sin del er at flere spillere er på vei tilbake etter litt diverse. Erling Knudtzon, Vebjørn Hoff og kanskje mest gledelig, Henrik Skogvold kan alle være aktuelle for å være med mot Odd.

Odd

Skiensklubben kommer fra 0-0 borte mot KFUM forrige serierunde. Nå har jeg ikke sett kampen og det ser ut som det er like greit, for ifølge statistikken så var ikke det noe fyrverkeri.

Odd startet sesongen brukbart med 2 seiere, 1 uavgjort og 1 tap på de første fire kampene. Etter det har dem spilt seks kamper uten å vinne en eneste en. Odd ligger før helgens kamp på kvalikplass og har i tillegg spilt fler kamper enn alle rundt seg på tabellen.

Toppscoreren til Odd denne sesongen er en som mange LSK-fans holder tett til brystet. Tobias Svendsen som scoret null mål i Eliteserien for Lillestrøm, har scoret to mål for Odd så langt. Veldig gledelig for spilleren som dessverre ikke fikk det helt til i Lillestrøm.

Toppscorer-tittelen deler han med spiller som det var knyttet store forventinger til før årets sesong. Faniel Tewelde fikk sitt gjennombrudd forrige sesong med fem scoringer. Denne sesongen startet bra for spilleren som bare er 17 år, med to scoringer på de fire første kampene. I likhet med laget har han slitt de siste seks kampene og står med null målpoeng på disse.

Statistikk

Ser vi på historikken er det mye som tilsier at Lillestrøm skal ta alle tre poengene med seg hjem fra Skien. LSK står foran dagens kamp med tre strake seiere på Skagerak Arena.

Til tross for at Odd har spilte fler kamper enn de fleste lagene, så er det kun Haugesund som har scoret færre mål denne sesongen. 9 scoringer på 10 kamper er ikke et målsnitt som skremmer noen.

6 av disse scoringene har kommet på hjemmebane, men ser vi på motstanderen Lillestrøm så kan det bli vanskelig for hjemmelaget å score i dag. Lillestrøm har sluppet inn 16 mål så langt denne sesongen, men bare 2 av disse har kommet på bortebane.

Lillestrøm har så langt denne sesongen også flest mål på bortebane. 7 på fremmed gress og kun 3 på hjemmebane, tross en kamp mer på Åråsen. Da er det fint at Odd også slipper inn nesten dobbelt så mange mål på hjemmebane enn på bortebane.

På xG-tabellen så er det 16. mot 14. plassen som møter hverandre i dag, så får man se om det løsner for noen av lagene i dag.

Foto: Emil Saglien Ruud

Blogg

Utkikksposten | november

Mikael KinnestadMikael Kinnestad02/12/2023

Leave a Reply