Skip to main content

Etter en ganske så turbulent uke, er det på søndag en fotballkamp som skal spilles. Lillestrøm tar imot Sandefjord på Åråsen i Eliteseriens 14. serierunde

 

Lagnytt

Sandefjord

Sandefjord kommer fra en noe heldig 0-0 i forrige kamp hjemme mot Stabæk. Etter en straffebom og en VAR-avgjørelse som vel er noe tvilsom klarte Sandefjord å ta med seg et sårt tiltrengt poeng.

Sandefjord ligger på en 10. plass på tabellen med kun 12 poeng etter 12 spilte kamper. Borteformen til Sandefjord er heller ikke noe å skryte av. Vi må helt tilbake til 14. serierunde forrige sesong hvor Sandefjord sist tok tre poeng på bortebane. Siden den gang har de spilt 14 bortekamper, 12 av disse har endt med tap.

På tross av en dårlig sesong er det flere av spillerne til Sandefjord som er verdt å se opp for. Stopperparet Moen Foss og Taaje er duellsterke og gode i begge boksene. Dette er også to spillere som er linket bort fra klubben, kapteinen Moen Foss er nok nærmest å forlate etter som han bare har et halvt år igjen av kontrakten. Venstrebacken Vetle Walle Egeli er tilbake fra U19 mesterskap og vil trolig starte denne kampen på bekostning av Smeulers.

Framover på banen fikk Sandefjord inn kantspillerne, Koomson og Al-Saed før sesongen. Førnevnte er et kjent navn for de som har fulgt norskfotball de siste årene hvor han har vært i blant annet Brann og Bodø/Glimt. Al-Saed var et mere ubeskrevet blad, som kom fra tredje nivå i Sverige. En driblesterk innoverkant som er toppscorer for klubben denne sesongen.

Noe av de som er mest skuffende for Sandefjord er at spydspissen Ruud Tveter på 12 kamper bare står med et mål. Etter Ofkir, var han den med flest scoringer i fjor med åtte, og et målsnitt på 0.28. I år har han et snitt på stusselige 0.08. Det er helt essensielt for Sandefjord at Ruud Tveter begynner å score flere mål hvis de skal overleve i Eliteserien i år.

Lillestrøm

Umulig å snakke om denne kampen uten å komme innom det som har skjedd de siste dagene. Bakke og Myhre er ferdig i klubben og det på en måte som man aldri kan tilgi. Det må man forsøke å legge litt til side, for til syvende og sist så er det viktigste å støtte klubben, og det gjør man med å møte opp på Åråsen søndag klokka 17:00.

Det ble satt i skyggen av denne ukas hendelser, men Lillestrøm tok tre poeng på Lerkendal forrige serierunde. Det var ikke noe kjempeprestasjon på noen som helst måte, men tre poeng i det som har vært en litt tung periode kan være med å snu den svake trenden. Igjen så snur man kampen sent, det viser bare litt av den mentaliteten dette laget har.

broken image

Skogvold er tilbake etter mesterskapet med U19. Foto: Tyskeberg.

I Rosenborg kampen pådro Garnås seg sesongens 4. gule kort, det betyr at det blir utskiftinger i det bakre ledd. Her er det så mange kombinasjoner som kan velges mellom at det blir vanskelig å vite noe for sikkert. Man kan sette Slørdahl rett inn og slippe å omrokere noe mere, men jeg ser ikke for meg det. Med Ranger tilbake kan han spille høyreback, Edh spille venstreback også flytte Dragsnes ned som stopper. Det er det jeg føler er det beste i all den tid Tønnessen ikke er klar for spill.

Kampen

Dette burde være en kamp Lillestrøm vinner 8 av 10 ganger, men det litt ekstra spenning knyttet til helgas kamp. Statistikken er tydelig, siden Sandefjord rykket opp til øverste nivå for 17 år siden har de møtt Lillestrøm 18 ganger. Lillestrøm har vunnet 12, spilt 5 uavgjort og kun tapt 1. Tar man med bortestatistikken til Sandefjord burde det være greie muligheter til å ta tre poeng på søndag.

Så enkelt blir det nok ikke. Selv om Sandefjord i flere kamper i år har fått kjørt seg kraftig, spesielt mot Molde og Sarpsborg. Hadde de en periode i starten av sesongen hvor de blant annet spilte 0-0 på Brann stadion, tok et poeng på Lerkendal, tok et poeng mot Tromsø og knuste Aalesund 4-0. Mot et Lillestrøm som ikke er i sin beste form prestasjons eller poengmessig kan dette bli jevnere enn flere ville trodd.

Denne ukas hendelser kommer til å påvirke denne kampen, men hvordan er uvisst. Jeg tror vi vil se et Lillestrøm-lag som skal vise hva de er gode for, som kommer ut med masse energi. Sandefjord kommer til å prøve å skape noe med kantspillerene sin, men dødballer er nok Sandefjord sin beste mulighet for å få noe med seg denne kampen.

Skal Lillestrøm prøve å henge med i kampen om medaljer har man ikke råd til å avgi poeng i kamper som Sandefjord hjemme. Det tror jeg heller ikke Lillestrøm vil gjøre, jeg spår en kamp hvor LSK vil bli litt stående og stange, men vinner til slutt.

@MikaelKinnestad

Blogg

Før kampen: Aalesund 03.09.23

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/09/2023
Blogg

Dette er Frederik Elkær

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/10/2023

Leave a Reply