Skip to main content

Lillestrøm er i Sandefjord og klare for å kjempe om tre poeng etter kollapsen forrige helg. Mot et lag Lillestrøm har hatt god kontroll på de siste årene burde det være gode muligheter for de gule og svarte.

Lillestrøm:

Det ble blytungt for Lillestrøm hjemme mot regjerende seriemester, Bodø/Glimt forrige helg. Etter en god førsteomgang hvor man var helt på høyde med Glimt, faller det voldsomt sammen i andreomgang. Når kreftene tok slutt, klarte dessverre ikke Lillestrøm å spille sånn de vil mot Norges beste fotballag.

Lundemo ble ikke klarert for spill forrige helg, men det ser ut som han kan være tilbake mot Sandefjord. Spørsmålet er om han kan starte og hvis han gjør det kommer også Hoff til å starte som indreløper? Man så mot Bodø/Glimt at midtbanen ikke hang med når Glimt skrudde opp noen hakk. Ibrahimaj har ikke fått noe god start på sesongen og det er nærliggende å tenke at det er han som rykker hvis Hoff skal ta en av indreløper plassene.

Forsvaret til Lillestrøm har fått en tøff start på denne sesongen. Åtte innsluppet på tre kamper hvor alle kommet i de to hjemmekampene. Det hadde ikke vært sjokkerende å endre litt i det bakre leddet etter en sånn start, men så er det hva man skal gjøre. Mange har etterspurt Roseth inn som stopper og Tønnessen inn på back, men hvem av stopperne skal ut. Eventuelt så kan man sette inn Moen Foss også og bytte begge stopperne, men det ser jeg ikke helt for meg at skjer.

Erling Knudtzon har trent for fult denne uken og ser ut til å være i sin første tropp etter overgangen tilbake til Lillestrøm. Han kan være et flott alternativ å sette inn på høyrebacken utover kampen hvis Uba Charles skal hviles eller flyttes rundt på banen.

Sandefjord:

Sesongen har ikke startet kjempegodt for Sandefjord som kun står med ett poeng etter to kamper. Tapet mot Rosenborg i serieåpningen var nok kanskje noe urettferdig for Sandefjord som var gode den kampen. Forrige kamp mot Odd så det ut som det skulle bli tre poeng, men Odd utlignet syv minutter på overtid til 2-2.

Sandefjord har enn så lenge denne sesongen kun spilte bortekamper. Dette er fordi de har lagt kunstgress på sin hjemmebane. Kampen mot LSK blir den første kampen Sandefjord spiller på det nye kunstgresset.

Siden i fjor har Sandefjord mistet noen viktige brikker i Moen Foss og Taaje. Så langt denne sesongen har Sandefjord til gode å holde nullen. I begge Eliteseriekampene har dem sluppet inn to mål, og i cupen tapte de 1-0 mot Fløy.

En av midtstopperne Sandefjord hadde igjen var Andreas Van Der Spa. Dessverre kom nyheten denne uken om at 25 åringen er nødt til å legge opp grunnet skader. Utrolig kjedelig for Sandefjord, men ikke minst for spilleren selv.

Al Saed som tok Norge med storm forrige sesong har slitt med skader gjennom vinteren. Han har til gode å spille noen minutter i årets sesong og fullførte ikke treningen på fredag. Han er nok med mot Lillestrøm med det er ikke sikkert han blir å se i noen startoppstilling. Det samme gjelder Dunsby som pleier å bekled den andre kanten. Han gikk av treningen på fredag med en kjenning og nok også usikker på en startplass.

En av spillerne Sandefjord har fått inn foran årets sesong som de færreste hadde hørt var Christopher Cheng. Venstrebacken som ble hentet fra Arendal har tatt den plassen fra Vetle Walle Egeli som spiller på U21 landslaget. Undertegnede fikk faktisk muligheten til å kommentere Cheng for Arendal i fjor og da scoret han til og med. Han er en back som er utrolig hurtig og som er god begge veier.

Statistikk:

Ser man bort fra siste serierunde i fjor har Lillestrøm gode minner fra å møte Sandefjord. Vi må faktisk helt tilbake til 2016 for å finne forrige gang Lillestrøm tapte i Sandefjord- den gang i cupen. På de siste 10 møtene mot Sandefjord har Lillestrøm vunnet åtte, spilte en uavgjort og tapt en.

Nå har det jo blitt lagt om til kunstgress i Sandefjord, men ser vi på hjemmekampene forrige sesong så ser den sånn ut: 6-5-4- Sandefjord tok 23 av 31 poeng på hjemmebane forrige sesong.

Foto: Emil Saglien Ruud

Podkast

Episode 148: O Fortuna

Trym HognerTrym Hogner18/03/2024

Leave a Reply