Skip to main content

To uker etter Lillestrøm spilte 1-1 borte mot Aalesund, tar de gule og svarte fra Romerike turen til Østfold for å revansjere 2-1 tapet mot Sarpsborg 16. mai.

 

Lagnytt:

Sarpsborg

Etter 3-0 mot Odd og 4-0 mot Tromsø endte det null poeng for østfoldslaget borte mot Brann i siste kampen før landslagspausen. Ser man på statistikken så var Sarpsborg helt på høyde med Brann. Tar man bort fra det avgjørende straffesparket, hadde Sarpsborg høyere xG. Det som fort kan ha vært den avgjørende faktoren var det røde kortet til den danske-midtstopperen, Anton Skipper.

Det røde kortet til Skipper betyr at han er nødt til å stå over kampen mot Lillestrøm. Hvem som skal spille stopper ved siden av Utvik er det store spørsmålstegnet for Sarpsborg før kampen. Tidligere LSK-spiller Magnar Ødegaard, den tidligere FC Barcelona-spilleren Arnau Casas og nyinnkjøpte Franklin Tebo er de som kjemper om den ledige plassen. Sarpsborg Arbeiderblad skrev denne helga en sak om Tebo, som visstnok skal ha levert godt på trening den siste tiden og kan gå rett inn og få sin første start søndag.

Tebo er bare en av mange overgangene 08 gjorde i sommerens overgangsvindu. Tidligere Vålerenga-keeper Kjetil Haug har blitt hentet inn på lån fra franske Toulouse. Tidligere landslagspilleren Jo Inge Berget signerte etter kontrakten hans gikk ut med Malmö i januar. Niklas Sandberg ble hentet fra Viking, Rafik Zekhnini kom fra Molde. En som også var linket til Lillestrøm, men som til slutt endte opp i Sarpsborg er venstrebacken Andreas Hiim.

De mest markante overgangene ut dørene er blandt annet det som skulle bli den nye Krepin Diatta, Christopher Bonsu Baah som gikk til Genk tidlig i sommer. I tillegg til han forsvant målpoeng-garantisten fra venstreback, Joachim Soltvedt til Brann.

Lillestrøm

Etter at Thomas Lehne Olsen satt inn 1-0 tidlig i kampen mot Aalesund, trodde nok mange at det skulle ende med tre poeng, sånn endte det ikke. 1-1 ble sluttresultatet i det som var en skuffende prestasjon i en kamp Lillestrøm nesten måtte vinne for å ha heng på fjerdeplassen.

I kampen mot Aalesund var det tre stykker som fikk en debut for Lillestrøm. Sam Rogers ble kastet rett inn i startoppstillingen, mens Kosi Thompson og Frederik Elkær fikk innhopp. Etter overgangsvinduet stengte har det kommet inn to «nye» i klubben. Den første som kom var den tidligere LSK-spilleren, Mathis Bolly. Den lynraske angrepsspilleren er tilbake i klubben han forlot i 2012, og har signert ut sesongen. Den siste signeringen er ikke en spiller, men Marius Bøe som er klubbens nye assistenttrener. Han har tidligere jobbet med Eirik Bakke i Sogndal, hvor han trente spillere som Akor Adams, Igoh Ogbu og Martin Ove Roseth.

Med nye spillere inn og spillere tilbake fra skade, begynner man å ha en virkelig stor dybde i troppen. Med unntak av Roseth og den nybakte faren Lars Ranger, kan man velge og vrake i resten av spillerne. På topp fortsetter man nok med Lehne Olsen og Skogvold, men man skal ikke se bort i fra at Bolly får noen minutter. På midtbanen har man spillere som Thompson, Lundemo og Charles som kan roteres, men jeg ser ikke for meg noen av disse fra start. Det jeg er mest spent på er hvem som skal spille venstre-vingback. Og hvis det blir Elkær, hvem spiller da høyrestopper av Garnås og Rogers?

Kampen

Det er 7. plassen som tar imot 6. plassen til det som blir en viktig kamp for begge lag, men spesielt for Lillestrøm som er på vei inn i et tøft kampprogram. Sarpsborg har spilt ti hjemmekamper så langt denne sesongen, det har endt med 5-1-4. På like mange bortekamper har Lillestrøm 4-3-3.

Som sagt så tapte Lillestrøm 16. mai kampen hjemme mot Sarpsborg, men på tross av det så er det Lillestrøm som har kommet best ut av de fem siste oppgjørende. 3 seiere og 2 tap er fasit, og det forrige oppgjøret på Sarpsborg Stadion var det Lillestrøm som kom seirende ut av.

Som nevnt tidligere så skal Lillestrøm inn i et tøft kampprogram hvor de har Rosenborg, Brann, Vålerenga og Bodø/Glimt som fire av de neste fem motstanderen. Det å revansjere den dårlige prestasjonen og det dårlige resultatet mot Aalesund vil være en god drivkraft inn i den neste perioden. Og med et Molde-lag som også skal konkurrere ute i Europa, er det fortsatt gode muligheter for å ta den fjerdeplassen som kan gi Europaspill neste sesong. Men da skal man helst ta poeng mot Sarpsborg, og kanskje også alle tre!

@MikaelKinnestad

Leave a Reply