Skip to main content

I årets 6. serierunde tar Lillestrøm turen til Sarpsborg 08 som ikke har fått en kjempe start på årets sesong. Et hjemmelag som fortsatt har til gode å ta poeng på hjemmebane, tar imot et lag som har vunnet alle sine bortekamper.

Lillestrøm

Vi starter med det siste som har skjedd. Lillestrøm dro opp til Bodø for å møte Nordens beste fotballag i cupen denne uken. Det var ikke mange som ga LSK store sjanser for å ta seg videre, men det var en gjeng på banen som hadde noe å bevise etter 0-5 tapet for ikke mange ukene siden.

Kampen som ble spilt noen dager før det var ikke en like stor bragd. Selv om Lillestrøm tok ledelsen mot HamKam – ble kampen snudd på hodet når målscorer Và mistet sitt. Med 10 mann kjempet Lillestrøm til seg sesongens første hjemmepoeng.

Jeg var litt for ivrig forrige uke med å melde at jeg trodde Marius Lundemo skulle være tilbake i troppen. Denne uken prøver jeg på nytt etter flere positive nyheter både fra spilleren selv og trener, Georgson.

Det ble dessverre for Và og LSK tre kamper karantene etter det røde kortet han pådro seg mot HamKam. Med begrenset valgmuligheter i midtbaneleddet tror jeg man kjører den samme trioen på midten. Da kan man sette Erling Knudtzon som har fått en del minutter de siste kampene inn på kant. Eventuelt inn som indreløper og flytte enten Åsen eller Kitolano opp som kant.

Sarpsborg

Hvis vi tar med cupkamper, kommer Sarpsborg inn til helgens kamp med tre strake seiere. Forrige serierunde dro de den lange turen til Tromsø som har slitt voldsomt denne sesongen. Det utnyttet de blå og hvite fra Østfold og tok med alle tre poengene hjem igjen.

Det var sesongens første seier i serien for Sarpsborg som ikke har sett bra ut i sesongåpningen. Tap mot Viking, Odd og KFUM i tillegg til uavgjort mot Fredrikstad var fasiten før seieren endelig kom borte mot Tromsø.

Den dårlige starten kan skyldes alle spillerne som har forsvunnet siden forrige sesong. Utvik, Torp, Lundquist og Maigaard som alle var blant Sarpsborg sine beste spillere forrige sesong er nå borte. Inn portene har keeper, Marko Ilic kommet sammen med Aimar Sher fra Spezia, Sondre Ørjasæter og den tidligere landslagsspilleren, Stefan Johansen.

Sondre Ørjasæter var det mange som hadde store forventninger til i forkant av årets sesong. Han har levert bra i banespillet, men måtte vente helt til forrige serierunde for å få sin første scoring etter overgangen fra Sogndal. Han er en kvikk og ekstremt driblesterk kantspiller som ikke er redd for å utfordre en mot en.

Stefan Johansen ble hentet i forkant av sesongen og mange var spente på hva han kunne tilby dette Sarpsborg-laget. Han har vært involvert i fire seriekamper så langt, men kun spilt litt i overkant av 100 minutter. Det tar nok litt tid før den kroppen er klar for å spille regelmessig uke inn og uke ut, men det varsels om at han ser bedre og bedre ut i forkant av helgens kamp.

En annen gammel traver i Sarpsborg-troppen er Jo Inge Berget. Han har vært ute med en skade, men det meldes om at han kommer til å være med i troppen mot Lillestrøm.

Statistikk

Forrige sesong tapte Lillestrøm begge sine kamper mot Sarpsborg. Sesongen før derimot vant LSK begge kampene.

På de siste 10 oppgjør mellom lagene har Sarpsborg vunnet fem, Lillestrøm har vunnet tre og to har endt med poengdeling.

Sarpsborg har tapt begge sine to hjemmekamper denne sesongen, mens LSK har vunnet alle sine bortekamper.

Til tross for at det kun er HamKam, Sandefjord og Tromsø som har scoret færre mål denne sesongen ligger Sarpsborg 08 på 5. plass på xG-tabellen.

Foto: Emil Saglien Ruud

Podkast

Spesial: Superderby 2022

Trym HognerTrym Hogner29/08/2022

Leave a Reply