Skip to main content

10 av 30 kamper er spilt og Lillestrøm står kun med stusslige 10 poeng. Poengfangsten må helst være høyere på de siste 20 kampene skal man slippe å være nede i sumpa når høsten kommer. Poengjakten fortsetter i dag borte mot Tromsø.

Lillestrøm:

Forrige kamp ble nok en skuffelse for alle som holder med de gule fra Romerike. Med flere sentrale spillere ute med skade, ble Odd for tøffe og vant kampen 2-1. Lillestrøm hadde soleklart mest ball og hadde flest skudd, men lite hjelper det når Odd fikk ballen i mål flere ganger.

Det har også oppsummert sesongen til Lillestrøm bra. I banespillet så har man til tider sett gode tendenser og man har kontrollert flere av kampene. Men på den siste tredjedelen så har det ikke sett så bra ut som man hadde håpet. Når LSK har møtt lag som ligger trygt i blokka så har man ikke klart å finne en vei gjennom. Man så mot Bodø/Glimt i cupen hva dette laget kan få til på sitt beste, men det må man klare å få ut oftere enn man har gjort så langt.

I kampen mot Odd så manglet LSK som nevnt flere av de aller viktigste spillerne. Lehne Olsen, Uba Charles og Erling Knudtzon var ikke med i troppen, mens Eric Kitolano satt store deler av kampen på benken. Heldigvis for LSK så virker det som Lehne, Knudtzon og Kitolano skal være friskmeldt til dagens kamp. Så får vi bare vente å se hvor lenge Uba Charles må være på sidelinjen.

Tromsø:

Tromsø kommer fra to oppgjør på rad mot Fredrikstad. Den første av de to ble litt merkelig når Fredrikstad fikk en mann utvist før det hadde gått 20 minutter. Det klarte ikke Tromsø å utnytte i kampen som endte 0-0, men mot 11 spillere fire dager senere gikk det mye bedre. Fredrikstad gikk på sesongens største tap borte mot Tromsø som til slutt vant kampen 3-0.

Tromsø har etter en fryktelig dårlig start på sesongen, virkelig fått opp dampen og ligger faktisk over LSK på tabellen med bedre målforskjell. På de siste fem kampene står Tromsø med rekker: 3-1-1. Med litt kjapp hoderegning skjønner man også at Tromsø har tatt alle sine 10 poeng på de siste fem kampene.

På topp har Tromsø en tidligere LSK-junior med navn, Lasse Nordås. Han scoret to av de tre scoringene til Tromsø i seieren over Fredrikstad og scoret tidligere i sesongen også to mål mot Brann. Med disse fire scoringene så er Nordås toppscorer for Tromsø denne sesongen.

En som har fått sitt skikkelige gjennombrudd denne sesongen er venstrebacken, Runar Nordheim. Gutten født i 2005 har levert fryktelig bra og står med fire målgivende så langt. I 3-2 seieren over Rosenborg var det unggutten som var nest sist på alle målene til Tromsø.


Statistikk:

Lillestrøm har slitt litt med å slå Tromsø de siste årene. I seriesammenheng så har det blitt spilt seks kamper siden den siste trepoengeren for fugla. Tar vi med cupen derimot, må vi kun spole tiden tilbake til forrige sesong hvor den forrige seieren til LSK kom i Tromsø.

Det er på hjemmebane Tromsø har levert varene de få gangene de har gjort det denne sesongen. 3-0-3 er statistikken på hjemmebane, mens på bortebane står de med 0-1-3.

Lillestrøm har som kjent vært best på fremmed gress denne sesongen og har rekken: 3-0-2 på bortebane.

Om det er uflaks eller hva det er vet jeg ikke, men jeg synes det er en litt snodig at Tromsø på 10 kamper allerede har rukket å få seks straffespark mot seg. Det er dobbelt så mange som neste lag på listen. Så bare for å kunne si «Dette visste jeg skulle skje», så tror jeg LSK vinner kampen etter en straffe Felix Vá skaffer.

Foto: Emil Saglien Ruud

Blogg

Før kampen: Sarpsborg 08

Mikael KinnestadMikael Kinnestad05/05/2024

Leave a Reply