Skip to main content

Et fullsatt SR-Bank Arena og 25 varmegrader er det som venter Lillestrøm som skal prøve å ta tre viktige poeng i 16. mai-kampen borte mot Viking.

Lillestrøm

Det ble nok en skuffende hjemmekamp for LSK sin del forrige helg mot Brann. 0-0 var stillingen til pause, men det kunne og kanskje burde stått 1-0 til Lillestrøm etter annulleringen av målet til Erling Knudtzon. Etter pause gikk det som mange fryktet på forhånd av kampen. Brann var det bedre laget og tok til slutt tre meget fortjente poeng med seg tilbake til Bergen. 

August Karlin fikk sin første Eliteserie kamp fra start i kampen mot Brann. Han startet på bekostning av Marius Lundemo som tydeligvis ikke var helt klar for å starte etter cupkampen mot Godset. Han leverte en helt ok kamp, men jeg vil tro han må gi fra seg plassen til nettopp, Marius Lundemo i dagens kamp mot Viking.

Det er hvertfall ett bytte til man blir nødt å gjøre fra laget som startet mot Brann. Roseth dro på seg to gule kort og må med det stå over dagens kamp. Her blir jeg veldig overasket hvis noen andre enn Espen Garnås går inn. Moen Foss er han som spiller andrelagskamper og det er Garnås man har byttet inn når man har trengt en ekstra stopper.

Det er også spørsmålet om hvem som skal spille venstreback. Eric Larsson startet kampen mot Brann, mens Tønnessen startet på benk. Det var jo tvil i forkant av kampen om Tønnessen kunne spille, så når han fikk 45 minutter mot Brann, ville jeg tro han starter dagens kamp.

Så er det denne venstrekanten da. Det har ikke vært noen som har klart å gjøre denne plassen til sin i Felix Vá sitt fravær. Heldigvis går det bra med Henrik Skogvold etter den skaden han pådro seg mot Brann, men det blir nok en stund ute for unggutten. Knudtzon startet sist, men jeg synes ikke han leverte en fryktelig god kamp. Man skal ha testet Uba Charles i denne posisjonen på trening de siste dagene. En spennende tanke, men om man velger å gå for det vil bli spennende å se!

Viking

Viking kommer fra jevn bortekamp mot Strømsgodset forrige helg. Det var til slutt Viking som tok alle tre poengene, men det kunne like gjerne endt med poengdeling eller verre for Stavanger-laget.

Selv om Viking ligger på den 5. plass på tabellen og det i seg selv ser bra ut, synes jeg ikke at Viking ser enormt gode ut i år. De syv kampene som har blitt spilte har endt med tre seiere, 3 uavgjort og kun et tap. Seierne har kommet mot Sarpsborg 08, Tromsø og Strømsgodset. De to førstnevnte har ikke sett veldig bra ut i år og Godset sist var heller ikke overbevisende. I cupen røyk dem ut mot Levanger i tillegg til at dem så vidt slo ut Torvastad.

Det er flere spillere som er tilbake for Viking foran dagens kamp mot Lillestrøm. Diop og Stensness fikk begge rødt kort i ekstraomgangene mot Levanger og måtte sone forrige serierunde, men er klare for spill i dag. I tillegg er Sondre Bjørshol tilbake fra skaden han pådro seg fem minutter ut i serieåpningen mot Sarpsborg 08. Sander Svendsen er ute med hjernerystelse dessverre for Viking.

En av spillerne som har sett best ut for Viking denne sesongen er Joe Bell. Etter at han ble hentet tilbake i fjor, synes jeg ikke det så veldig bra ut når han skulle spille sammen med Markus Solbakken. Etter salget av Solbakken har Bell fått sin gamle rolle sentralt på midten tilbake og han er så god som alle vet han kan være.

Statistikk

I likhet med Brann, så har Lillestrøm slitt mot Viking de siste årene. Vi må ikke lengre tilbake enn 2022 hvor Lillestrøm sist vant borte i Stavanger, men ellers ser det ikke lyst ut. På de siste 10 seriekampene mot Viking har LSK to serie og en uavgjort, de siste syv har Viking vunnet.

Viking har spilt fire hjemmekamper denne sesongen og er så langt ubeseiret etter to seiere og to uavgjort. I fjor tapte kun Viking tre kamper hjemme på SR-Bank Arena, så de er et meget godt hjemmelag.

Det blir ikke scoret så alt for mange mål i kampene Viking spiller denne sesongen. Ser vi bort i fra kampene mot Odd og Tromsø, har alle kampene to mål eller mindre. Med både Diop og Stensness tilbake i midtforsvaret så ser dem bra ut bakover, men det renner ikke inn framover.

Lillestrøm scorer jo heller alt for mange mål i sine kamper med et målsnitt på 0,9. Det vil bli viktig å sette de sjansene man får hvis man skal ha håp om å ta med seg poeng tilbake til Lillestrøm etter dagens kamp.

Foto: Emil Saglien Ruud

Podkast

Episode #24: Ventetida

Trym HognerTrym Hogner31/03/2020
Blogg

Utkikksposten – uke 41

Patrick WeenPatrick Ween15/10/2021

Leave a Reply