Skip to main content

Kanskje er det ikke veldig overraskende at vi i Harde Mottak er svake for Åkrene IF, men sannheten er at vi heier på alle som driver frem det vakre spillet på Romerike. Ja, kanskje med unntak av den perioden der Tom Staahle og enkelte ledere i Ull/Kisa brisket seg i overkant mye, og gledet seg over LSKs midlertidige fall fra toppen da. Men det er vann under brua nå, så det driter vi. Og apropos bruer så er det jo en fin liten bru som krysser Fetveien og leder til en magisk plass. En sånn type plass som en gang i tiden fantes over hele landet, men som nå har blitt helt utryddningstrua.

En ekte gressbane.

Åkrene IF er, som de fleste andre klubber på Romerike, tuftet på frivillighet der noen få dugnadshelter stadig trekker en enorm del av lasset, slik at resten av oss bare kan møte opp, se litt ball, prate litt piss og rekvirere ei pølse og en Flux soda. For en klubb av Åkrene sin størrelse så holder det stort sett at noen slike arbeidsmaur (les arbeidsmygg?) sørger for drifta. Men med det prosjektet klubben nå har gitt seg i kast med vil det kreves betydelig med ressurser og bidrag utover normal vaffelsteking og draktvasking. Klubben jobber nemlig med å legge et splitter nytt gressteppe på banen, slik at den magiske plassen kan leve godt videre i mange, mange år fremover.

I denne anledning ønsker vi nå å oppfordre alle lokale fotballelskere om å stemme på prosjektet til Åkrene IF i Lokalbidraget til Romerike Sparebank. For å stemme på Lokalbidraget må du være kunde i banken. Logg deg på mobil- eller nettbank, scroll deg ned til du ser Lokalbidraget – og helt nederst under kategorien Idrett finner du Åkrene IF med tittel Gresskunst er bedre enn kunstgress. Du kan stemme fra 3. mai – 24. mai, men ikke vent!

Ved å bevare gressbanen på Åkrene bevarer vi også en del av Romerikes fotballsjel.

Podkast

Petter Myhre

Daniel GlasøDaniel Glasø12/04/2023
Blogg

Dette er Stefan Hagerup

Mikael KinnestadMikael Kinnestad23/01/2024

Leave a Reply