Skip to main content

Onsdag 10. april starter noe av det aller vakreste i Norsk-fotball når Lillestrøm tar turen til Bjørkelangen for å spille 1. runde i cupen.

Forrige gang laget som når går under navnet Bjørkelangen kvalifiserte seg til 1. runde i cupen møtte de også LSK. I kampen som ble spilt tilbake i 2016 var Jørgen Kolstad Lillestrøm-spiller. I årets oppgjør mellom lagene skal han og resten av Bjørkelangen prøve å slå ut Eliteserieklubben.

Kolstad sier at både han og de andre på laget ble veldig fornøyd når motstanderen ble klar.

– Det tror jeg samtlige på laget var veldig fornøyd med. Vi var fornøyde etter vi slo ut Skjetten og vi visste at mulighetene var gode for å møte Lillestrøm. Vi visste jo ikke noe for sikkert så vi ble veldig glad når vi fikk LSK.

Jørgen Kolstad som har 41 kamper for Lillestrøm, ser tilbake på flere fine år i LSK og legger ikke skjul på at det blir gøy å møte gamleklubben.

Foto: LSK/ Ståle Lindblad

– Jeg hadde mange fine år i Lillestrøm fra jeg var guttespiller, junior til et par år på A-laget. Det er klart jeg har mange fine minner fra de årene der, men nå begynner det å bli mange år siden og det er ikke så mange av de jeg spilte med igjen.

– Det er klart det blir litt ekstra spesielt å møte gamleklubben.

Selv om det åtte år siden Kolstad forlot Lillestrøm følger han fortsatt med på hva som skjer hos sin tidligere arbeidsgiver.

– Jeg følger jo med på kampene og ser den del må jeg innrømme. Det er ikke så alt for ofte jeg er på Åråsen, men jeg er jo fortsatt Lillestrøm-supporter.

Skademareritt

I 2017 gikk Jørgen Kolstad på utlån til Kongsvinger. Den sesongen spilte han 21 kamper og lånet ble gjort til en permanent overgang i forkant av 2018 sesongen.

I sesongoppkjøringen merket han at motivasjonen ikke var helt på topp og valgte etter hvert å gi seg i Kongsvinger. Turen gikk videre til Søndre Høland, der ble ikke ting helt som planlagt.

– Jeg var litt uheldig etter jeg sluttet i Kongsvinger, for da hadde jeg først og fremst tenkt til å ta en liten pause og se om jeg fikk mere motivasjon etter det. I stedet fikk jeg en kneskade som gjorde at jeg var ute av fotballen i 2 år.

Skadene stoppet ikke der for Kolstad.

– Etter det har det vært vanskelig å komme seg tilbake i toppform igjen. Jeg hadde noen fine år i Eidsvoll Turn, men så fikk jeg en ny langtidsskade som gjorde at jeg valgte å trappe ned.

– Vi har troen

Aurskog-Høland ble neste klubb for Kolstad. Nå har klubben fått nytt navn og er klare for å gi storklubben, Lillestrøm en real kamp.

– Vi er en kameratgjeng som virkelig kjemper for hverandre, så det er innsatsen vi er mest kjent for. Vi spiller rask fotball og liker det å kontre. Jeg tror Lillestrøm må være klare for å møte et heltent Bjørkelangen-lag i morgen.

Han tror det er stor sannsynlighet for at storfavoritten tar seg videre, men han og lagkameratene har troen på at det kan komme en cupbombe.

– Det kommer kanskje litt an på hva Lillestrøm stiller med. Jeg tror vi har en stor fordel av at banen er tørr og dårlig, og at vi helt sikkert er mere tente enn dem. En liten sjanse for seier er det jo, men jeg tror at Lillestrøm bør vinne en sånn kamp hvert fall 9 av 10 ganger, om ikke mer.

– Vi har troen, det skal jeg innrømme. Vi er i bra form og leverte en god kamp i første serierunde mot Træff. Innad i spillergruppa har vi troen på at vi kan klare dette.

Leave a Reply