Skip to main content

Etter at Vålerenga vant det første oppgjøret 2-0 mellom lagene var det ikke mange som unnet Kristiansund en mulighet i den siste og avgjørende kampen. Men er det noe de siste års kvalikkamper har lært oss så er det at alt er mulig.

broken image

Foto: Emil Saglien Ruud

Sent i andreomgang snudde Kristiansund oppgjøret på bare noen få minutter som til slutt endte med straffesparkkonkurranse. Der fikk Kristiansund-spiller Kristoffer Aasbak æren av å sette den siste avgjørende straffen som sikret opprykket for Kristiansund.

– Akkurat da så tror jeg ikke det var så mye tanker i hodet, det var bare å slippe løs alt av følelser som har bygd seg opp gjennom sesongen. Det var helt vilt å være med på noe sånt, det var en helt ubeskrivelig følelse og jeg er fortsatt litt tom for ord, sier en ekstatisk Mikkel Rakneberg.

Kristiansund var av mange tippet på en av de to øverste plassene i OBOS-ligaen, men Rakneberg tror den følelsen han og resten av laget opplevde på søndag hadde overgått et direkte opprykk.

– Nei, jeg tror denne følelsen er bedre. Jeg tror det er måten det gjøres på som gjør det bedre enn å rykke direkte opp. Vi gjorde noe folk etter det første oppgjøret ikke trodde var mulig.

– De var nok prega helt fra start

Etter bare 20 minutter så det for mange ut som Stefan Strandberg ber Vålerenga-keeper Sjøeng om å legge seg ned med skade for at Vålerenga spillerne kan samles. Rakneberg merket tidlig at det var høye skuldre for hjemmelaget hvert fall etter 1-0 scoringen til den tidligere LSK-spilleren.

– Det tror jeg de fleste som var på stadion og de som så på hjemmefra kunne se. Den tenningen vi fikk når vi skjønte at vi bare trengte en scoring til og det er fult mulig. Så går vi bare rett i strupen på dem og får den andre scoringen ganske kjapt etterpå. De var nok prega helt fra start og det kan godt hende det var taktisk spill så de kunne få samla seg.

Kristiansund som hadde et dårlig utgangspunkt etter at Vålerenga ledet 2-0 fra kampen i Kristiansund hadde full kontroll på Vålerenga i store deler kampen.

– Vi fikk jo styre alt og i løpet av den første halvtimen tror jeg ikke de greide å presse oss en gang. Vi fikk nesten lov til å holde på sånn vi ville, men vi kom ikke til de aller største sjansene.

broken image

Foto: Kristiansund BK

broken image

Foto: Kristiansund BK

Håpet på Vålerenga

Selv om det var langt fra sikkert at Kristiansund skulle spille denne kampen var det hele tiden et lag Rakneberg ville møte.

– Helt siden det ble klart at vi skulle spille kvalik har jeg sittet og håpet at vi skulle få Vålerenga. Det å skulle spille foran så mye folk i en så viktig kamp og med den media dekningen så blir alt så mye større.

– Det er jo det kuleste oppgjøret vi kunne få, og for meg som Lillestrøm-gutt å kunne få muligheten til å sende Vålerenga ned er helt rått.

Allerede i Kristiansund sin første kvalikkamp mot Bryne var de farlig nærme å ryke ut. De to lagene måtte ut i straffespark konkurranse hvor Kristiansund igjen var sterkest.

– For min del var det litt på godt og vondt. Jeg hadde den sinnsyke scoringen også ga jeg nesten dem det målet de fikk. Den kampen var en litt typisk kvalik kamp, tett og jevn. Den kunne selvfølgelig vippet begge veier, men vi viser at når alt kommer til alt så er vi sterkere i hodet. Men jeg synes vi spiller en bedre kamp og fortjente å gå videre.

Å takle presset med et ungt lag

Kristiansund har de siste årene gjennomgått et generasjons skifte. Det er ingen selvfølge at den unge gjengen skulle takle presset med å spille så mange viktige kamper etter hverandre, men det gjorde de. Rakneberg mener at alderen på laget ikke trenger å være noen hindring for gode prestasjoner.

– Er du god nok er du gammel nok. Selvfølgelig hjelper det med erfaring, men det var ikke sånn at de eldre Vålerenga-guttene hadde så mye erfaring fra denne type kamper.

– Det er jo et ungt lag. Det laget vi spilte mot Vålerenga tror jeg hadde en snittalder på 23 år. Det er mye ungt pågangsmot i tillegg til at vi har en god del duellkraft også. Vi har en god blanding av en del kvaliteter som til sammen blir en god mix.

Etter at Kristiansund-gjengen lander fra denne skyen de svever på er det forberedelser fram mot neste års Eliteserie som gjelder. Med det innebærer også et møte med gamle kjente for Løvenstad-gutten.

– Det har jeg ikke rukket å tenke noe særlig på enda, nå er det bare å la dette synke inn først. Vi kommer jo sikkert til å ha som mål å holde oss, men dette kommer vi sikkert til å snakke mere om når vi samles igjen i januar.

– Det er klart det blir spesielt å møte Lillestrøm, det er en klubb som betyr mye for meg, men jeg er KBK-spiller så jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å vinne de kampene.

En ny rolle

For de som husker Rakneberg fra tiden hans i Lillestrøm så var han er driblesterk og rask kantspiller, men etter overgangen til KBK har han fått en litt ny rolle som venstreback.

– Dette er ikke første gang jeg har blitt forsøkt brukt som back. Da jeg var på kretslaget som 13 åring ble jeg brukt litt som back. Toni Ordinas prøvde å bruke meg som venstreback et par kamper også i Lillestrøm.

– Det startet i vinter. Da vi solgte han som skulle spille venstreback, da ville Michelsen prøve meg der og det gikk jo bra. Så når Amund (Skiri) tok over så hadde vi ikke noen andre alternativer, så da ble det til å at jeg måtte spille det.

– Jeg husker jeg hadde en prat med han (Skiri) etter at Aasbak var tilbake fra skade hvor jeg sa at jeg gjerne ville kjempe om høyrekant-plassen. Men han ville ha det annerledes og det har blitt som det har blitt, men jeg har tatt store steg og blitt en bedre og bedre back. Så det kan kanskje se ut som det er venstreback jeg har blitt.

Blogg

Kill Your Darlings

Anders MathisenAnders Mathisen09/09/2020
Blogg

Dette er Frederik Elkær

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/10/2023

Leave a Reply