Skip to main content

Lagnytt

Tromsø

Tromsø kommer inn til helgens kamp med masse selvtillit etter at de kom seirende ut av slaget om Nord-Norge forrige helg. Mot den ikke lengre så suverene tabell-lederen var det de nye juvelene, Paintsil og Romsaas som sørget for målene i 2-0 seieren. Bodø/Glimt hadde det meste av spillet, men takket være en veldig god Haugaard i buret holdt Tromsø unna og tok med seg alle tre poengene.

Det er mye snakk om de nevnte Paintsil og Romsaas i norsk media om dagen, og det med god grunn. Begge kom fra lavere divisjoner foran årets sesong, henholdsvis fra Kjelsås og Skeid. Paintsil har vært så og si fast på laget i hele år og har variert litt i hvilke posisjoner han har spilt, men ser nå ut til å ha funnet sin plass på den venstre ving-backen. Romsaas har for det meste måtte nøye seg med innhopp store deler av sesongen, men etter skaden til Mai Traore, fått sjansen. Den har han grepet med begge hender, og på to starter står han med tre mål.

Det er ikke bare disse to Tromsø har funnet i de lavere divisjoner. En av Eliteseriens aller beste spillere i år, Vegard Erlien kom til Tromsø fra Ranheim i vinter og har levert over det man kunne forvente. Det skal sies at etter en enorm målpoeng fangst første halvdel, har det stoppet opp i det siste. Seks kamper siden er det han han sist noterte seg på scoringslista.

Kent-Are Antonsen er nødt til å stå over kampen mot Lillestrøm med karantene etter han pådro seg sesongs fjerde gulekort mot Bodø/Glimt. Et tungt fravær for Tromsø ettersom Antonsen har spilt alle kampene så langt i år. Heldigvis for Tromsø virker det som Sakarias Opsahl er tilbake og klar for spill. Tilbake er også midtstopper Psyché i tillegg til at Hilmir Mikaelsson som startet sesongen som spissmakkeren til Erlien, er tilbake fra skade og var med allerede i kampen sist mot Glimt.

Lillestrøm

Etter tapet i Haugesund svarte Lillestrøm med tre poeng hjemme mot HamKam forrige helg. Etter at Åsen headet inn 1-0 etter 23 spilte minutter så det ut som det skulle bli en grei seier for hjemmelaget. Det var nok flere som fikk hjerte i halsen når Vetle Skjærvik leverte en ferdigscoret assist til Henrik Udahl bare 10 minutter senere. Heldigvis rettet Vetle det opp igjen, riktig nok Vetle Dragsnes, med å banke inn et langskudd like etter. Så kom toppen av kransekaka med Henrik Skogvold sin straffescoring sent i kampen, som gjorde at Lillestrøm til slutt vant 3-1.

Det var Tobias Svendsen som fikk mulighet fra start forrige kamp på bekostning av Skogvold. I den snaue timen Svendsen fikk på banen viste han flere ganger hva han er kapabel til å gjøre, uten at det blir så mye sluttprodukt av disse tingene. Jeg føler Svendsen ikke gjorde nok til å beholde plassen i startoppstillingen mot Tromsø, og tror derfor Skogvold vil få sin første Eliteserie start for LSK.

Det var meldt i RB at det var flere av spillerne som startet HamKam kampen som ikke fullførte treningen på torsdag. Heldigvis var det nok mest føre var og det virker som de som startet HamKam-kampen også skal være klare mot Tromsø. Det virker ikke som de som har vært ute i lengre perioder skal være klare allerede, og i all tid overgangene lar vente på seg tror jeg Skogvold inn er det enste byttet vi vil se på Lillestrøm laget som møtte HamKam

Kampen

Det er jo bare i overkant av en måned siden disse to lagene møttes sist, da var det Tromsø som kom seirende ut. Det som er litt rart i oppgjørende disse to lagene imellom er at det sjeldent ender med hjemmeseier. De fire siste oppgjørene på Åråsen har enten endt uavgjort eller med borteseier. I Tromsø har Lillestrøm hatt en rekke gode resultater. Forrige hjemmeseier var i 2017 og siden det har Lillestrøm vunnet fire ganger og spilt to uavgjort.

Tromsø har de siste årene fått mye skryt for at de er så gode i banespillet, og det er de. Det vil mange tro betyr at de liker å styre de fleste kamper og dermed har mest ballbesittelse, det er feil. Tromsø har spilt åtte hjemmekamper så langt i årets sesong, bare i en kamp har de hatt mest ball. De er på 13. plass på ballinnhav statistikken, med et snitt på 44,8% og det er nesten 4% mindre enn i fjor.

På tross av at Tromsø ikke har så mye ball, er de det beste defensive laget i Eliteserien med bare 14 innslupne på 16 kamper. Dette i kombinasjon med at Lillestrøm spiller kamper med færre mål på bortebane, kan bety at det ikke vil bli noe målfest. Hvert fall ikke når Lillestrøm sin toppscorer Akor Adams ikke spiller og er etter alle solemerker ferdig i LSK.

Etter et på papiret lett kampprogram går nå Lillestrøm inn i noen tøffe kamper. Skal de gule og svarte være med å kjempe om medaljer og Europa må de helst ikke tape mot lag rundt de på tabellen. Som sagt tror jeg det blir en målfattig og jevn affære i nord, som jeg tror Tromsø vil komme seirende ut av.

@MikaelKinnestad

Utkikksposten | Januar

Mikael KinnestadMikael Kinnestad11/02/2024
Blogg

Før kampen: Brann

Mikael KinnestadMikael Kinnestad12/05/2024

Leave a Reply