Skip to main content

Ribba, pinnekjøttet, kalkunen, lutefisken, rakfisken, torsken, multekremen og riskremen er fortært, og veldig snart starter oppkjøringen til en ny sesong. Personlig håper jeg at de som skal representere Sportsklubben i 2022 tok det litt roligere hva gjelder inntaket i jula enn undertegnede, hvis ikke skal det bli blytungt for dem å komme i gang igjen. Det som er i gang er overgangsvinduet, og det er i det hele og det store det dagens utgave av Utkikksposten dreier seg om, for selv om det er relativt rolig per nå så er det ikke sånn at det er helt stille. Vi gir deg det siste av overganger og rykter her.

Vi starter innenlands, og foruten overgangene til Magnus Knudsen og Thomas Lehne Olsen (som jeg antar de fleste har fått med seg detaljene rundt) er det kanskje utlånet av Jonatan Braut Brunes som har fått mest oppmerksomhet den siste tiden. Jærbuen skal kommende sesong spille for Start, og slik jeg har forstått det er dette et “vanlig lån”, ikke et lån som går innunder kategorien “nasjonal utlånsavtale”, hvilket medfører at spilleren kun kan kalles tilbake i sommervinduet – dersom han skal kalles tilbake i det hele tatt – før avtalen utløper ved sesongslutt. Dette blir et spennende utlån, det er liten tvil om at Brunes trenger spilletid på et høyere nivå enn NT-ligaen, og selv om den fremste konkurrenten nå er solgt så ser veien fram til en startplass relativt lang ut for spissen.

Erik Tobias Sandberg skal for første gang i sitt liv “eies” av en annen klubb en Lillestrøm Sportsklubb, midtstopperen valgte å bli i Grimstad og signerte en kontrakt med nyopprykkede Jerv gjeldene ut 2023. Hele Lillestrøm heier på Sandberg, det er nå helt sikkert, og på vegne av redaksjonen ønsker vi ham lykke til i årene som kommer. Ny klubb også for Simen Kind Mikalsen, som nå skal spille for Råde i 4. divisjon. Her skal han også jobbe på deltid, blant annet med unge spillere. Spennende, om enn et litt overraskende, klubbvalg av Mikalsen der altså.

broken image

Foto: Örebro SK

Daniel Gustafsson ble takket av etter 3 år med solid innsats for Sportsklubben etter siste hjemmekamp i år, og ikke overraskende går nå turen videre til Örebro. Det var allerede i sommer klare signaler på at gamleklubben ønsket DG sine tjenester i 2022, og nå er det altså klart at han skal forsøke å gjøre det samme han har gjort en gang tidligere, nemlig å skyte Örebro tilbake til Allsvenskan. Gustafsson har tidligere spilt over 100 kamper for klubben, og bør sånn sett ha få problemer med å finne seg til rette.

Tarik Elyounoussi har signert en ny toårskontrakt med Shonan Bellmare, og den offensive gledessprederen fortsetter dermed i Japan til han har fylt 35. Det var vel kanskje noen som håpet på å se ham i norsk fotball igjen i 2022, men slik det ser ut nå så blir det neppe noe av før vi skriver 2024 i den gregorianske kalender.

Fra Japan over til USA, der Marco Maric ser ut til å være ferdig i Houston Dynamo. Kroaten hadde en skrekkelig sesong, og klubben hans har nå hentet inn Steve Clark (eks Hønefoss) og samtidig valgt ikke å forlenge med vår tidligere førstekeeper. Stille på ryktebørsen rundt Maric forresten, vi får se hvor ferden går videre. Vi kan også ta med fra landet Leif Eriksson antakelig oppdaget at Nicolas Mezquida foreløpig er klubbløs etter at han ikke ble enig med Colorado Rapids om en forlengelse. Ryktene sier dog at han er ønsket med videre, så vi får se om ikke dette kommer på plass innen rimelig tid.

Ruben Gabrielsen var som kjent utlånt til FCK på høsten i fjor, men ved årsskiftet gikk ferden tilbake til klubben som eier hans tjenester, FC Toulouse i Frankrike. Nøyaktig hva som skjer nå vites ikke, for Toulouse har visstnok såpass store problemer økonomisk at de ønsker å leie, eventuelt selge, Gabrielsen så raskt som mulig. Et par lokale medier/bloggere mener å ha sitater tilgjengelig fra klubbledelsen som også bekrefter dette, og det fremstår som at Gabrielsen er i Toulouse på et lite stopp videre på ferden. Det er dog lite rykter rundt mulig ny destinasjon for mannen med kontrakt frem til sommeren 2023.

Én som kan være på flyttefot er Tobias Salquist, eller Tobias Frank Salquist Nielsen om du vil, som etter at han reiste hjem til Danmark i 2020 virkelig har fått fart på sakene. Etter et lite stopp i Hobro endte han opp i gamleklubben Silkeborg, der han var med å spille klubben opp i Superligaen i 2021. Silkeborg gjør stor suksess inneværende sesong, de har kun tapt 2 av 17 kamper og står med pene 16 baklengsmål, og Salquist får mye av æren for dette i lokale medier. Slikt går selvsagt ikke ubemerket hen, og siste nytt er at Malmö FF, altså den svenske klubben som ikke bare er regjerende seriemestere i Sverige men også spilte i gruppespillet i Champions League, ønsker danskens tjenester. Et bud på ca 7-8 millioner skal ha funnet vei til klubbkontoret midt på Jylland, uten at danskene så langt har latt seg friste. Penger bør dog ikke være mangelvare hos svenskene, så ønsker de Salquist sterkt nok så ender han nok der til slutt.

Apropos Malmö FF så har de ikke kommet til enighet med Bonke Innocent om ny kontrakt. Bonke hadde en bra sesong i 21, med debut på Nigerias landslag og mye gode kritikker for hans opptreden i kampene i CL som høydepunkt, men å komme til enighet med MFF virker ikke helt enkelt. Vanskelig å spå hva som skjer med Bonke nå, men MFF skal visstnok ikke ha gitt opp håpet om å få med nigerianeren videre også fremover. Det er visstnok ikke noe vondt blod mellom partene, og døra er åpen fra klubben sin side dersom midtbanespilleren skulle ombestemme seg.

Magnus Powell er ny trener i Östersund, og forlater dermed færøyske Vestur 07 for nye eventyr. OK karrierehopp for den gamle kraftspissen det, men han har ikke en enkel jobb foran seg. Östersund har nemlig en grusom kurve, og klubben som så sent som for fire år siden slo Arsenal på Emirates skal neste sesong spille i Superettan etter at de rykket ned fra Allsvenskan med kun 14 poeng på 30 kamper i fjor.

Så et lite rykte fra Island til glede for helt spesielt interesserte lesere (hei Roy og Trym) – Arni Vilhjalmsson skal etter sigende være på radaren til rumenske ACSM Politehnica Iasi. Iasi er landets nest største by, og ligger i regionen Moldavia helt øst mot grensen til Moldova, for de som måtte ha glede av å vite det. Spissen hadde fem målpoeng på seks e-cupkamper for Breidablik i fjor, spørsmålet er om mannen med fortid i såvel Polen som Ukraina kan la seg lokke østover igjen.

broken image
Blogg

Utkikksposten | Uke 12

Mikael KinnestadMikael Kinnestad03/04/2023
Podkast

Episode 113: Se på mig

Trym HognerTrym Hogner19/03/2023

Leave a Reply