Skip to main content

Tiden går, signeringer uteblir – det er nok slik mange velger å se på situasjonen for Sportsklubben akkurat nå. Men skal vi tro Sves så skjer det snart ting, og det er vel noe vi alle håper på, det er tross alt lite som er mer moro enn nye spillere inn. Det skjer litt ellers i verden, om ikke annet, her kommer siste nytt.

Alexander Sannes har valgt å legge skoa på hylla, i alle fall inntil videre. Knærne ble rett og slett for vonde, og unggutten har valgt å være såpass fornuftig at han velger fremtidig helse foran umiddelbar glede. Trist at det ble sånn for talentet, på vegne av alle i Harde Mottak ønsker vi hell og lykke på veien videre i livet.

broken image

Henrik Loholt Kristiansen. Foto: Ranheim.

En som ikke blir med Ull/Kisa ned til PostNord er Henrik Loholt Kristiansen, som tidligere denne uka ble meldt klar for Ranheim. Det tror jeg er en svært god match. Kristiansen sine ferdigheter med ball vil passe svært bra inn i et spillende Ranheim-lag, og jeg tror fort han kan bli en liten publikumsfavoritt på Extra Arena. Noen ganger fremstår spiller og klubb som en god match umiddelbart i det en overgang avsløres, og dette er for meg et slikt tilfelle. Dette blir spennende å følge i neste sesong, akkurat som OBOS ikke var spennende nok fra før.

En annen tidligere LSK-spiller som kan være på vei vekk fra Kisa er Mikkel Rakneberg. Skal en tro lokalpressen i Kristiansund har nemlig ikke Christian Michelsen gitt helt opp å hente vingen, selv om visstnok skal få konkurranse om signaturen. Ting tyder på at Rakneberg er en attraktiv mann for flere, og det er visstnok en god porsjon med beilere ute og går. Vi får se om noen legger nok kroner på bordet til å tvinge Aalbu, Vestgård og Landro til å selge.

Alle med et gult og svart hjerte trakk vel pusten litt ekstra denne uka da det ble offentliggjort at det blir Austin FC på Ruben Gabrielsen. For all del, noen ble kanskje skuffa over at han ikke vendte tilbake hit, men det fremsto aldri spesielt realistisk. Og all den tid Molde til stadighet ble nevnt som en mulig destinasjon for Gabrielsen, så tror jeg de aller fleste tenker at det her var et helt kurant utfall.

Vi holder oss i USA, og der det stadig er uklart hva Marko Maric skal finne på fremover så tyder det aller meste på at Nicolas Mezquida forlenger kontrakta si med Colorado Rapids. Tur til USA ser det også ut til å bli for Daniel Pedersen, Brann ser ut til å slippe sin kaptein til Orange County SC, som hører til i USL Championship. Dette er ligaen som er plassert under MLS, og er da på det samme nivået som Tulsa FC og Raphael Ayagwa spiller på.

Så til en svært, svært gledelig nyhet fra Tyskland – endelig var Anthony Ujah tilbake på banen for Union Berlin. Spissen har vært i troppen en del i det siste i tellende kamper, men det måtte en treningskamp mot polske Widzew til for at nigerianeren endelig skulle få kjenne gress under fotballstøvla igjen. 90 minutter ble det for vår gamle storscorer, hvis fremtid i Berlin stadig er svært usikker.

Litt nyheter fra Island, der Finnur Orri Margeirsson forlater Breidablik for spill i FH. Dette er det jo noen av oss som er mer opptatt av enn andre, det må være lov å si. Vi tar også med fra Sagaøya at Palmi Rafn Palmason, som sist sesong spilte 21 av 22 seriekamper for KR, nå er ansatt som sportssjef i samme klubb. Om dette betyr at han legger opp er foreløpig noe uvisst, det er faktisk ting som tyder på at han skal fortsette også på banen. Svært interessant kombinasjon i så tilfelle, det er en slags islandsk utgave av Espen Nystuen vi ser konturene av. Nystuen var vel spiller, daglig leder, kaptein, trener, sportssjef og markedsdirektør på en og samme tid i Kongsvinger for en tid tilbake.

Marius Lundemo var i ferd med å finne litt form på Kypros, men nå må han finne seg i å se fotball fra tribunen en stund fremover. Midtbanespilleren har nemlig brukket det femte metatarsalbenet, som såvidt jeg veit er et lite bein i foten. Uvisst om det blir operasjon eller kun rehabilitering for eleganten, vi ønsker i alle fal god bedring herfra på veien tilbake til spill for APOEL Nicosia.

broken image
Podkast

Fugla er tilbake

Trym HognerTrym Hogner07/12/2020

Leave a Reply