Skip to main content

I denne utgaven av utkikksposten får vi en status på hvordan det går med 13 tidligere fugler som flakser rundt ute i den store verden.

Henrik Loholt Kristiansen

Lyn har etter flere år nedover i divisjonssystemet, begynt klatringen tilbake til toppen av norsk fotball. Det var mange som hadde store forhåpninger til det hovedstadslaget skulle levere i årets OBOS-liga.

Med seg på laget har Lyn tidligere LSK-spiller, Henrik Loholt Kristiansen. Midtbanespilleren er godt fornøyd med starten laget har hatt i årets sesong.

– Med unntak av Moss, så har vi møtt fire veldig gode lag som alle er spådd å kjempe helt i toppen av årets OBOS-liga. VI har kommet ut av det med en fin poengfangs, men kanskje det viktigste er at prestasjonene har økt gradvis.

Med Lyn som rykket opp og Vålerenga som rykket ned forrige sesong var det duket for et oppgjør det er lenge siden man hadde sett. Rammen rundt kampen var det ingenting å si på, og det var ett av de kuleste oppgjørene man har sett i Norge de siste årene.

– Vi skjønte tidlig at det kom til å bli en stor opplevelse og vi merket stort engasjement fra folk rundt. Derfor ble det viktig for oss som gruppe at vi startet oppladningen til kampen da Vålerenga var vår neste motstander, og ikke før.

Med flere år bak seg i Lillestrøm legger ikke Kristiansen skjul på at det var ekstra spesielt å møte Vålerenga.

– Etter årene mine i LSK så er det klart at det er noen verdier man tar med seg. Fikk en del meldinger fra venner og LSK-folk, og det vel sant det man sier. Min fiendes fiende, er min venn.

Selve kampen ble noe spesiell etter at Vålerenga måtte spille over en omgang med ti spillere på banen. Kristiansen og Lyn-gutta var ikke misfornøyd med 1-1 resultatet.

– Vi tar med oss ett poeng fra kampen og vi er fornøyde med måten vi håndterte begivenhetene på og tror alle fikk en god opplevelse.

Nå gleder gutta seg bare til resten av den lange sesongen.

– Vi kommer til å fortsette den utviklingen vi har begynt på. Vi har en veldig gjenkjennbar og tydelig identitet som gir oss trygghet og mulighet til å vinne hver eneste kamp vi spiller.

Moses Ebiye

I forrige utgave kunne jeg fortelle at spissen hadde tatt turen til Skottland og Motherwell. Da hadde Moses til gode å få sin debut for klubben – den har nå kommet. I kampen mot Dundee kom han inn med 15 minutter igjen av kampen på stillingen 2-0 til Dundee. Få minutter senere sto det 2-2 på tavla. Tre minutter på overtid skulle kampens siste scoring komme, og den skulle komme fra debutanten. Moses Ebiye fikk gleden av å avgjøre kampen og sikre seieren i sin første kamp for Motherwell.

Magnus Knudsen

Det har vært en god måned for spilleren som er på lån til den danske klubben, AGF Aarhus. Han startet måneden med en målgivende pasning i 2-2 kampen mot Silkeborg. Bare en drøy uke senere skulle han og resten av AGF ta seg til cupfinale etter å ha slått ut Nordsjælland over to kamper i semifinalen. Finalen mot Silkeborg spilles torsdag 9. mai.

Bare tre dager senere i kampen mot Brøndby scoret midtbanespilleren sitt andre mål for AGF. Kampen endte 2-2 og var den tredje kampen av sluttspillet hvor AGF enda har til gode å vinne en kamp.

Ohi Omoijuanfo

For Ohi og Brøndby har sluttspillet gått bedre. Etter fem kamper spilt har dem enda ikke tapt. Med to seiere og tre uavgjort har dem levert brukbart i april måned. Ohi hadde ett mål i april og den kom i 1-1 kampen mot Silkeborg.

Akor Adams

Etter en veldig god start på sesongen, har det ikke gått helt på skinner for spissen de siste månedene. Heldigvis for han og Montpellier kom den etterlengtede scoringen til slutt mot slutten av april. Kun to minutter tok det før Adams satt inn 1-0 mot FC Nantes i en kamp som til slutt endte 1-1. Spissen hadde også en målgivende tidligere i måneden i 1-1 kampen mot Clermont Foot.

Før målet han scoret mot Nantes må vi tilbake hele 22 seriekamper for å finne sist gang Adams satte en ball i mål for Montpellier. Montpellier ligger trygt midt på tabellen så det er ikke fare for at Adams kommer til å havne i noe nedrykksstrid med kun et par kamper igjen av sesongen.

Eskild Edh

Eskild Edh har i løpet av april fått sin debut for AIK etter overgangen fra Lillestrøm. Debuten kom mot Västerås, i en kamp som AIK til slutt vant 1-0. Så ventet det ett par kamper uten Edh for AIK grunnet skade. Etter ett kort innhopp mot Djurgården, var han tilbake fra start mot Värnamo. Det viste seg å være en god ide for midtveis i førsteomgang satt Edh inn sitt første mål for AIK. Stillingen ble til slutt 2-0 og Edh spilte hele kampen.

I kampen etter var det klart for toppoppgjør borte mot Malmö. Edh igjen fra start for AIK, men dessverre tok det kun 27 minutter før backen måtte ut med skade etter en kollisjon med egen keeper.

AIK ligger per dags dato på en solid andreplass på tabellen, med en liten luke opp til Malmö på førsteplass.

Matvei Igonen

Dessverre for keeperen så kan det se ut som han har mistet plassen på laget i Botev Plovdiv. Han var fast på laget de første kampene etter overgangen til klubben i vinter, men etter en rekke dårlige resultater har han blitt henvist til benken. Det som er litt dumt er at laget kun har sluppet inn ett mål på seks kamper etter keeperbytte. Så det er ikke sikkert at Igonen får tilbake plassen med det første.

Vetle Dragsnes

Det ble en laber avslutning på seriespillet for Dragnes og Charleroi. En lang rekke med svake resultater gjorde at laget til slutt endte på 13. plass, bare målforskjellen dårligere enn 12. plassen som ville gjort at laget hadde sluppet å spille nedrykks kvalik.

Heldigvis for Dragnes og Charleroi så har resultatene vært lysere i sluttspillet. Tre seiere og en uavgjort på de fire første kampene har gitt laget et godt utgangspunkt. Etter å ha vært litt inn og ut av laget på tampen av seriespillet, har Dragnes spilt 90 minutter i alle sluttspills kampene.

Sandberg og Smárason

I april startet serien for Akranes og våre tidligere fugler. Dessverre startet sesongen dårlig med ett 2-0 tap borte mot Valur, men med både Sandberg og Smárason fra start. Bedre skulle det gå når laget tok turen til Kópavogs. Selv om det kun sto 0-0 til pause hadde Akranes lyst til å score litt mål og det hele startet når Smárason satt inn sesongens første mål. Det åpnet slusene og kampen endte til slutt 4-0, noe som også ga Sandberg sin første smultring.

Seier skulle det også bli i sesongens første hjemmekamp mot Fylkir. Det endte til slutt 5-1, dessverre uten målpoeng av noen av våre tidligere spillere. Akranes fikk en brukbar start på sesongen med to seiere og to tap i april.  

Gary Martin

Spissen har gjort et lite klubbytte den siste tiden. Sent i april ble det klart at Martin går på lån til UMF Víkingur fra Selfoss. Siden denne utgaven at utkikksposten kommer ut litt ute i mai, så tar vi med oss den første kampen Gary Martin fikk for sitt nye lag. I serieåpningen mot Völsungur fikk spissen sitt første mål for klubben i det som endte med en 3-0 seier.  

Erik Brenden

En annen som har funnet seg ny klubb den siste måneden er Erik Brenden. Etter at kontrakten gikk ut med Jerv, har man ventet lenge på å se hvor Brenden skulle ende opp. Valget falt til slutt på Mjøndalen. Etter han signerte for Mjøndalen har han vært involvert i alle seriekampene som har blitt spilt. Det inkluderer da også 5-3 seieren over Vålerenga.

Stefán Gíslason

Den tidligere spilleren som fikk 15 kamper for Lillestrøm i 2011, har de siste årene jobbet som trener nede på Sørlandet. Han har tidligere trent Søgne, men før denne sesongen tok han over Vindbjart. Vindbjart som kom på 6. plass forrige sesong i tredjedivisjon, har fått en kjempe start under sin nye trener. Sesongen startet med tre strake seiere før man spilte 0-0 mot Fram Larvik.

Blogg

Utkikksposten – uke 37

Mikael KinnestadMikael Kinnestad17/09/2021

Leave a Reply