Skip to main content

Etter et langt opphold er endelig utkikksposten tilbake. Siden det har vært en stund siden sist, kjører vi på med en lengre utgave for å ta med det viktigste som har skjedd de siste ukene.

 

Storscorerne

Som de aller fleste har fått med seg ble Akor Adams solgt til Montpellier for en rekordhøy sum tidlig i august. Den daværende Eliteserien-toppscoreren har etter overgangen kommet godt i gang i sin nye klubb. I den franske-serieåpningen tok Montpellier imot nyopprykkede Le Havre. Etter at Le Havre tok ledelsen tidlig i kampen skulle Montpellier sin nye spiss markere seg. 1-1 scoringen ble Adams sin første scoring for det franske laget, og bare to minutter senere kom kampens andre for den nigerianske-spissen. Dessverre for Montpellier og Adams utlignet Le Havre til 2-2 i det 90 minutt.

Sesongens andre kamp var det storklubben Lyon som var motstander. Adams fikk fornyet tillitt fra start, etter en tilnærmet optimal debut. Kampen mot Lyon skulle ende med sesongens første seier for. Det så ut som kampen skulle ende 3-1 i favør Montpellier, men så dukket Akor Adams opp igjen og satt inn 4-1 scoringen og hans tredje scoring for sesongen.

På Island fortsetter Tryggvi Hrafn Haraldsson å levere scoringer på løpende bånd. I kampen mot KA Akureyri gjorde Haraldsson som han så ofte har gjort denne sesongen. To scoringer ble det i 4-2 seieren, for spilleren som har nest flest scoringer i serien. I etterkant av denne kampen som ble spilt 7. august, har Valur spilt tre kamper hvorav to har endt med tap og en uavgjort.

Med bare fire poeng på de første fem kampene har Eintracht Braunschweig fått en dårlig start på årets sesong. Sesongens eneste seier så langt kom hjemme mot Schalke. I 1-0 seieren var det Antony Ujah som leverte den målgivende pasningen på kampens eneste mål. I cupkampen mot samme motstand uka i forkant endte det dessverre med 3-1 tap. Eneste å glede seg over var at det var Ujah som scoret for Braunschweig.

I samme runde i den tyske-cupen tok Holstein Kiel seg greit videre mot FC Gutersloh. Holmbert Fridjónsson ble byttet inn etter 60 minutter på stillingen 0-0, og han brukte de siste 30 minuttene på å sette to scoringer bak Gutersloh-keeperen, som også var kampens eneste mål.

Han er kanskje ikke kjent som en storscorer, men Tom Pettersson satt inn kampens første scoring i helgens kamp borte mot Kalmar, som til slutt endte med en 2-0 seier. Med denne seieren går Mjällby forbi Kalmar på tabellen og ligger per dags dato på en 7. plass.

I kampen om opprykk til Eliteserien har Mats Haakenstad levert målpoeng på løpende bånd den siste tiden. Scoring i 3-1 seieren over Åsane, to målgivende mot Sogndal og en målgivende mot Ranheim. Det blir viktig for Kongsvinger at backen fortsetter i samme tempo skal de fortsette å kjempe om de direkte opprykksplassene.

Europaeventyrene

I de ulike Europakvalifiseringene har vi hatt flere tidligere spillere som har kjempet om plasser i de forskjellige gruppespillene. En av disse er Kaan Kairinen som med sitt Sparta Praha møtte København i Champions League kvalifisering. Sparta Praha fikk et godt utgangspunkt med 0-0 borte i Parken, men skulle ikke klare å ta seg videre etter å måtte se seg slått på straffesparkkonkurranse.

Dermed ventet Dinamo Zagreb som var siste hinder før et eventuelt Europa League-sluttspill. Det så ikke veldig bra ut når Sparta Praha tapte hele 3-1 borte i Kroatia. Da passet det godt at første Praha-scoringen kom etter to minutter i returoppgjøret. Midtveis i førsteomgang leverte Kairinen en utsøkt corner som enkelt ble satt videre i buret. Selv om Zagreb skulle få en scoring i andreomgang, var det Sparta Praha som skulle trekke det lengste strået og kvalifiserte seg dermed til Europa League-gruppespillet.

Hans liga-kollega, Igoh Ogbu pådro seg et rødt kort i første oppgjøret mot ukrainske Dnipro-1. Heldigvis for stopperen ledet Slavia Praha allerede 2-0, og når de i tillegg klarte å øke til 3-0 var utgangspunktet godt. 1-1 ble det i returoppgjøret, dermed var Slavia Praha et dobbeltoppgjør unna å sikre seg Europa League-gruppespill.

Grunnet det røde kortet måtte Ogbu også stå over første kamp mot FK Zorya Luhansk. Selv uten den nigerianske stopperen tok Slavia Praha en fin 2-0 serier hjemme. Ogbu som var tilbake til returoppgjøret startet kampen, men ble byttet ut til pause når Slavia Praha lå under 2-0. Heldigvis for Ogbu kom det en Slavia Praha scoring like før slutt som sikret gruppespill i Europa League.

Marko Maric møtte kjent motstand som siste hinder før det eventuelle Europa League-gruppespillet. På andre siden av banen sto østerrikske LASK, som Maric møtte den gangen LSK var ute på Europaeventyr for noen år siden. Det endte med samme utfall den gang som nå for Marko Maric, som heller ikke denne gangen får spille gruppespill i Europa.

Overgangene

Jonatan Braut Brunes fikk etter seks scoringer og to målgivende en overgang til belgiske Leuven. Han har etter overgangen spilt tre kamper for klubben som har lagt seg på nedrehalvdel av tabellen. Han har fortsatt til gode å få sin første scoring for klubben.

broken image

Det ble ikke lange oppholdet i Helsingborg for Frederik Holst som allerede har funnet seg en ny arbeidsgiver. Turen har gått videre til Romania og UTA Arad som per dags dato ligger på tredjesisteplass på øverste nivået i Romania. Det har så langt blitt to korte innhopp for Holst som sist var med på å slå serielederen FCSB.

Det ble med den ene sesongen i Volos for Nicolás Mezquida. Turen videre gikk til hjemlandet til uruguayske Mezquida som skal spille for Maldonado. Mezquida har allerede fått sin debut etter et kort innhopp i 1-1 kampen mot tabellnabo Racing Montevideo.

En annen som håper gresset er grønnere på andre siden er Henrik Loholt Kristiansen, som har gått fra Ranheim til Lyn. Kristiansen endte med totalt 46 kamper for Ranheim, men er nå klar for Post Nord-laget Lyn. Det har kun blitt med to innhopp for Kristiansen så langt for laget som kjemper om opprykk til OBOS-ligaen.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Uke 28

Mikael KinnestadMikael Kinnestad17/07/2023
Blogg

Utkikksposten | Mars

Mikael KinnestadMikael Kinnestad05/04/2024

Leave a Reply