Skip to main content

Erik Tobias Sandberg

Den tidligere LSK-midtstopperen er fersk utenlandsproff etter at han i vinter gikk til den islandske klubben, ÍA Akranes. De siste sesongene har Sandberg tilbragt på Sørlandet og Jerv, hvor det har vært to nedrykk på rad de siste to årene.

– Det var en turbulent forrige sesong hvor vi egentlig var en av opprykksfavorittene. Så fikk vi en litt dårlig start på sesongen og lå vel midt på tabellen etter halvspilt serie. Så mistet vi Arne Sandstø som hadde vært i Jerv i mange år, til Midtjylland så da fikk vi et trenerbytte på toppen av det hele.

– Aldri vært borte i lignende

Det var ikke bare på banen det ikke gikk veien for Jerv, også utenfor banen hadde laget store utfordringer.

– Vi hadde mange trøblete personligheter på laget og det var mye krangling som fikk utfolde seg litt for lenge. De siste månedene av sesongen ble nesten bare brukt på å dempe konflikter innad i laget, fremfor å fokusere på fotballen. Jeg har aldri vært borte i lignende.

– Man hører ofte i media at det snakkes om uro i en klubb også tenker man at det går over. Men vi hadde en periode på 14 dager hvor det var krangling og nesten slåsskamper på hver trening.

Sandberg vil ikke legge all skylden på bråket rundt klubben for at det til slutt endte med nedrykk i fjor.

– Så kan vi ikke bruke det som en unnskyldning heller for vi som hadde gode holdninger underpresterte på banen vi også. Man følte på en måte at alt måtte gå galt samtidig for at det skulle bli nedrykk, og det gjorde det jo.

Leting etter ny klubb

Etter sesongen var ferdig gikk kontrakten til Sandberg med Jerv ut. For spilleren som nylig fylte 24 år måtte han bruke den neste tiden på å finne ut hva det neste kapitelet i hans karriere skulle bli.

– Jeg hadde en samtale med Jerv og de kunne tenke seg å ha meg med videre. Men i utgangspunktet så ville jeg spille på et høyere nivå enn PostNord. Så var det ikke noen av de klubbene jeg kunne tenkt meg å spille for i Norge som viste noe konkret interesse. Det var flere som var avhengige av å selge en spiller først eller få inn midler.

– Jeg så for meg å spille i en klubb på øvre halvdel i OBOS, selvfølgelig ikke Vålerenga.

Etter at tilbudene fra de norske klubbene lot vente på seg dukket det opp noe spennende utenfor landets grenser.

– Så kom Island på banen og det var såpass spennende det de kunne tilby som gjorde at det endte opp med å bli det.

At det til slutt ble Island Sandberg skulle tilbringe den neste tiden var det flere som ble overasket over.

– Jeg er kjent for å være veldig hjemmekjær, så den satt litt langt inne og de som kjenner meg godt stusset litt når jeg fortalte dem det. Det var en helhets vurdering på størelse på klubb, rolle i laget og spilletid.

– Jeg var over for å besøke klubben før jeg eventuelt skulle signere og jeg ble veldig positivt overasket fasilitetene og klubben.

Gjenforening med en gammel venn

Selv om Sandberg ikke har vært i klubben så alt for lenge så er han veldig positiv til klubbvalget og han har blitt tatt godt imot av både trenere og resten av spillergruppen.

Lagets kaptein er i likhet med Sandberg en tidligere LSK-spiller og er en god venn av den ferske utenlandsproffen. At Arnór Smárason er en stor grunn til at valget til slutt falt på Akranes legger ikke Sandberg skjul på.

– Vi hadde tre sesonger sammen i Lillestrøm så vi rakk å bli gode venner. Han er jo en stor grunn til at jeg faktisk kom hit. Vi var skadet samtidig i LSK så vi en sesong sammen på styrerommet hvor vi jobbet hver dag og ble kjent.

Kaan Kairinen

For Kaan Kairinen endte februar med å bli en fryktelig god måned. I serien tok han og Sparta Praha tre av tre seiere med 8-2 i målforskjell.

Men i februar var det første runde i Europa League utsalgsrundene som står som høydepunktet for det tsjekkiske laget. Et dobbelt oppgjør mot den tyrkiske giganten, Galatasaray var det som sto mellom Sparta Praha og en 16-dels finale i Europa League. Første oppgjør borte i Tyrkia endte med et knepet 3-2 tap, men på hjemmebane var det aldri noe tvil. Sparta Praha endte opp med å slå Galatasaray 4-1 og gikk dermed videre.

Denne februar-utgaven av utkikksposten er noe på etterskudd så første kamp i 16-delsfinalene er allerede spilt. Trekningen var ikke på Sparta Praha sin side som trakk Liverpool. Første oppgjør endte med 1-5 hjemme for Praha-laget. Retur oppgjøret spilles på Anfield torsdag 14. mars.

Ohi Omoijuanfo

Etter oppstarten av den danske serien lå Brøndby og kjempet helt i toppen av ligaen, men fikk en tøff start når de møtte Midtjylland i første kamp tilbake. Lettere ble det ikke når tidligere Viking-spiller Henrik Heggheim pådro seg rødt kort etter bare 17 minutter. Heldigvis for Heggheim har han en annen nordmann på laget. Fire minutter på overtid i første omgang setter Ohi inn 1-0, en ledelse de holder helt inn.

Den andre kampen for Brøndby denne måneden gikk noe lettere da Odense ikke hang med ut fra startblokken og lå under 0-2 allerede etter 11 minutter. Den andre scoringen selvfølgelig satt av Ohi Omoijuanfo. Ohi var byttet ut da kampens siste scoring kom i det 77. minutt som sikret en komfortabel 3-0 seier.

Amahl Pellegrino

Etter å ha terrorisert forsvar i Eliteserien i mange sesonger har Amahl Pellegrino tatt turen til USA for å spille for MLS-klubben, San Jose Earthquakes. Debuten fikk han i sesongens første kamp borte mot FC Dallas. Det ble med et kort innhopp på et drøyt kvarter i det som endte 2-1 til Dallas.

Kosi Thompson

Det er flere kjente fjes i MLS denne sesongen. Forrige sesongs innlånte Kosi Thompson er tilbake i Toronto etter at utlånet i LSK ikke ble noe kjempesuksess for noen av partene. Han startet sesongens første kamp Cincinnati på benken, men kom inn med 19 minutter igjen å spille på stillingen 0-0. Thompson klarte ikke å få gjort så mye med det og kampen endte målløst.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 138: Det snør

Trym HognerTrym Hogner31/10/2023
Blogg

Skjulte kostnader

Anders MathisenAnders Mathisen29/08/2020

Leave a Reply