Skip to main content

Magnus Knudsen

Etter overgangen fra Lillestrøm til Rostov, har midtbanespilleren hatt to låneopphold i Lillestrøm og AGF. Nå har Magnus Knudsen tatt turen videre til Tyskland og skal spille for Holstein Kiel.

Holstein Kiel har nylig levert en veldig god sesong på nivå to i Tyskland. Så god var sesongen at Knudsen skal spille for klubben på det øverste nivået av tysk fotball den kommende sesongen.

– En drøm som går i oppfyllelse

– Jeg fikk vite konkret av agenten min etter sesongslutt at Holstein Kiel var interessert. Min første prioritet dette overgangsvinduet var å komme meg ut av kontrakten i Russland. Når Holstein Kiel kom på banen så var det en god mulighet for meg, også er det et pluss at de skal spille i Bundesliga, sier Knudsen selv.

For alle fotballspillere som vokser opp og har lyst til å leve av fotballen så har nesten alle samme mål. Spille i en topp 5 liga. Det har nå Magnus Knudsen klart og det legger han ikke skjul på at er stort for han.

Det betyr derimot ikke at han skal legge beina høyt og leve på at han endelig har kommet dit han har kommet.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Mange, inkludert meg selv, har sagt at det er målet å komme til en topp 5 liga, så det å være her allerede nå er veldig gøy. Med det sagt så er det ikke målsetninger som har «trigget» meg som fotballspiller. Det at jeg er i den posisjonen jeg er i nå er bare en begynnelse. Jeg kommer til å sparke fra meg skikkelig og har planer om å etablere meg.

Lagt bak seg en god sesong

Denne overgangen kommer etter en veldig god sesong i Danmark for AGF Aarhus. Den sentrale midtbanespilleren spilte 27 kamper hvor han startet 22 av disse. Han fikk med seg tre scoringer og en målgivende.

Knudsen selv er veldig fornøyd med det han har levert den siste tiden.

– Det har vært veldig lærerikt og jeg har fått masse spilletid. Jeg har fått spilletid i den tøffeste ligaen jeg har spilt i så langt i min karriere. Jeg må bare takke AGF for den muligheten og tilliten jeg har fått.

Han merket tidlig nivåforskjellen mellom Norge og Danmark.

– Først og fremst så er dansk liga et par knepp over på det meste, både på og av banen. Da snakker jeg mest om intensiteten og fysikken. Man får mye dårligere tid med ball, det er mere x-faktor i spillerne og det er rett og slett en veldig tøff liga. Jeg fikk litt temposjokk de første kampene jeg spilte, men jeg synes jeg tok stegene fint.

Fokus på det han kan gjøre noe med

Når turen nå går videre til Tyskland tar Knudsen med seg mange gode erfaringer og ikke minst gode minner fra tiden i AGF.

– Det er lett å si en cupfinale hvis man tenker på laget, selv om det ikke gikk helt veien. Den siste kampen for sesongen mot Brøndby når vi tok gullet fra dem var spesiell for meg. Selve rammen rundt kampen med å spille foran 35 000 Brøndby-fans som tror laget skal ta gull, men så dreper vi drømmene deres. Det var en morsom kamp og en opplevelse jeg sent vil glemme.

Å kalle tidspunktet på overgangen til Russland uheldig ville vært en undervurdering. Det er ikke alle som ville klart å fokusere på de viktige tingene når alt kan se håpløst ut. Magnus selv har tenkt mye på noe Mette Rosseland fortalte han.

– «Man kan ikke gjøre noe med ting man selv ikke kontroller» Det føler jeg har stått ganske sentralt i mine verdier de siste årene. Jeg har egentlig brukt veldig lite energi på å tenke på hva som kunne vært hvis ting hadde vært annerledes.

– Jeg har bare hatt fokus på å bli en enda bedre fotballspiller uansett hvor jeg spiller. Jeg tipper agentene mine har hatt det litt verre enn jeg har hatt det.

– Hater å være dårlig

En venn av utkikksposten Holmbert Fridjónsson har de siste sesongene spilt i Holstein Kiel. Dessverre blir det ingen gjenforening for han og Magnus Knudsen i den tyske klubben. Kontrakten til spissen gikk ut ved månedsskifte.

– Det hadde vært veldig gøy og hatt han sammen med meg i klubben. De jeg har pratet med i klubben allerede var veldig glad i han og sier de kommer til å savne han. Det virker som han var like type i Holstein Kiel som han var i LSK-garderoben. Han er en flott fyr som jeg gjerne skulle hatt på laget i år.

Foran sin første sesong i Bundesliga har ikke Knudsen noen voldsomme personlige mål, men er klar på en ting.

– Det prinsippet om målsetninger står ikke så høyt for meg. Jeg har aldri lyst til å være dårlig, det er nummer en for meg. Det er derfor jeg legger inn det lille ekstra hver dag, legger meg tidlig og spiser sunt. Jeg hater å være dårlig. Jeg er livredd for å levere dårlig på trening eller i kamp. Så mitt mål ut karrieren er å alltid levere solid og alltid gi alt for klubben jeg spiller for.

– Det er lett å si at målet er at vi skal holde oss i Bundesliga for lagets del, men for min del er det å levere solide kamper.

 Anthony Ujah

Hvis du leste forrige utgave av utkikksposten så har du fått med deg at Antony Ujah og Eintracht Braunschweig holdt plassen. Når neste sesong sparkes i gang for den tyske klubben så blir det uten den nigerianske spissen.

Ujah som blir 34 år om bare noen måneder har signert for den bulgarske klubben, Botev Plovdiv. Dermed vokser listen med gamle LSK-spillere som spiller for Botev Plovdiv. I klubben har de allerede Matvei Igonen og Joonas Tamm på lønningslista.

Tryggvi Hrafn Haraldsson

Kantspilleren leverte en meget solid målpoeng fangst forrige sesong, men det tok litt tid før det satt denne sesongen. Hele åtte kamper ble spilt før sesongens første scoring kom. Nå står Tryggvi med fem scoringer på de fem siste kampene, hvor tre av disse kom i juni.

Eskil Edh

Mai-måned ble ødelagt av skader for Eskil Edh. Heldigvis var det ikke så alt for langvarig og han var tilbake i den siste kampen før sommerpausen. Han fikk et innhopp på drøye 10 minutter i 4-1 tapet mot Häcken.

Tom Pettersson & Colin Rösler:

Mjällby fortsetter den gode sesongen og vant også den siste kampen før sommerpausen. 2-1 ble stillingen mot IFK Värnamo og 1-0 scoringen kom før det var spilt et minutt. Et langt innkast treffet hodet til Tom Pettersson som får stusset ballen videre til en lagkamerat som får ballen i mål.

Gary Martin:

Gary Martin er fortsatt på lån hos Víkingur Ólafsvík og det ble målrikt når de møtte KFG Gardabaer. Gary Martin startet kampen på benken og måtte se laget ligge under 2-0 før han ble byttet inn med en halvtime igjen av kampen. 10 minutter senere sto det 3-0 og kampen så ferdig ut, men så enkelt ble det ikke.

I det 82. minutt sto det 3-2 og det så ut som man kunne få med seg et poeng, men så i det 88. minutt kom 4-2 scoringen. Tre minutter ut i overtiden kom det nok en utligning til 4-3. Minuttet senere dukket innbytter Gary Martin opp og setter inn 4-4 og sikret et poeng.

Erik Tobias Sandberg & Arnór Smárason:

Fire kamper spilte ÍA Akranes i juni og der gjorde de det meget bra. Tre seiere og en uavgjort gjør at laget nå ligger på en meget sterk 4. plass. I juni sin første kamp var begge de tidligere LSK-spilleren involvert i mål. De var faktisk involvert i det samme målet. På stillingen 2-2 like før pause ble Erik Tobias Sandberg felt i motstanderens boks og fikk straffespark. Den straffen satt Arnór Smárason i mål til stillingen 3-2 som også ble sluttresultatet.

Podkast

Erling Knudtzon

Daniel GlasøDaniel Glasø27/12/2023

Leave a Reply