Skip to main content

I mai-utgaven av “Utkikksposten” så skal vi ta turen innom 15 tidligere LSK-spillere. Vi har cup- og seriemestere, nedrykksdrama og et lengre intervju med selveste, Stefan Antonijevic. Dette må nok være den lengste utgaven av “Utkikksposten”, så det er bare å sette av noen minutter og sjekke statusen på noen gamle favoritter.

Stefan Antonijevic

Den tidligere LSK-spilleren Stefan Antonijevic har de siste årene vært ute av fotballen. Nå har den høyreiste midtstopperen funnet seg ny klubb og spiller for 6. divisjonsklubben, Lier.

Han mener det er tilfeldigheter som er grunnen til at han nå kan kalle seg fotballspiller igjen.

Stefan Antonijevic spilte for Lillestrøm fra 2017 til 2018

Foto: Fredrik Tyskeberg

– Før nyttår så var min kone ute sammen med et av barna våre når de så en kiosk som var fra Lier idrettslag. De gikk bort og lurte på hvem de var, og hva de gjorde. Det viste seg at han ene som sto der spilte på A-laget til Lier. Min kone fortalte at jeg hadde spilt fotball og ga han nummeret mitt.

– Så lang historie kort. Min kone ga en fremmed mann nummeret mitt og ba han ringe meg. Etter den telefonsamtalen så hadde jeg et møte med han samme spilleren og treneren hvor vi snakket litt om hva vi ønsket. Nå er Lier spiller og vi har vunnet seks av seks kampen, så det har gått veldig bra.

– Et av mine første spørsmål

Stefan tror kanskje kona har fått litt mer enn hun ba om når hun gikk bort til den kiosken. Ikke bare er han nå spiller på A-laget. Han trener også et juniorlag og jobber med å ta UEFA B-lisens.

Mange husker hvordan Stefan Antonijevic var som spiller i LSK. Når han skulle spille på et ganske mye lavere nivå, ville spilleren vise at han behersker å spille lengre fram i banen.

– Jeg har alltid tenkt at jeg kunne vært en god defensiv midtbanespiller på dette nivået. Det var et mine første spørsmål når jeg snakket med treneren. Heldigvis har jeg fått lov til å gjøre det og jeg har vist at jeg er god der. De første kampene i sesongen så fikk jeg en del kramper og spilte aldri mer enn 70 minutter, men nå er heldigvis kommet meg i bedre form.

Ikke bare har han fått lov til å spille høyere i banen, men han har også rukket å score sitt første mål for Lier denne sesongen. Han tror mange ble overasket over hvordan målet kom.

– Tro det eller ei, men det var med føttene fra utsiden av 16-meteren. Jeg fikk ballen på utsiden av 16-meteren og så fikk jeg litt Thierry Henry skru med innsiden av foten.

Livet etter fotballen

Øygarden var den siste klubben til Stefan Antonijevic før han ga seg på toppnivå. Etter han var ferdig med fotballen var han nødt til å finne hva han skulle gjøre videre.

– Jeg prøvde å forstå og finne ut hva som skulle være det neste kapitelet, ikke bare i mitt liv, men for hele familien. Jeg og kona satt oss ned når det begynte å se litt bedre ut etter korona og vurderte de ulike mulighetene vi hadde. Vi ble enige om at jeg skulle prøve å få meg en jobb i Norge, men hvis det ikke gikk så skulle vi flytte tilbake til statene.

Heldigvis tok det ikke mer enn tre måneder før Stefan fikk seg jobb i Aker solutions, hvor han også jobber den dag i dag.  

Cuptriumfen

Det er nå syv år siden Lillestrøm slo Sarpsborg 08 på Ullevål og vant cupen. Stefan Antonijevic var en av heltene som var med på å bidra til at cupen kom hjem til Lillestrøm.

– Jeg husker veldig godt den første runden vi møtte Skjetten. Vi fikk litt panikk etter den førsteomgangen, men heldigvis slapp vi unna med skrekken.

– Oppbyggingen hele veien til finalen følte jeg var veldig spesiell. Jeg trodde vi skulle vinne alle kampene, og det med en spillergruppe som var satt sammen av mange spillere som kom fra lavere nivå. Vi hadde en helt spesiell kjemi og alle visste hva vi var gode på og ikke så gode på.

Det er spesielt en kamp fra cup reisen som han husker spesielt godt.

– Jeg vil aldri glemme kampen mot Molde. De målene vi scoret og at vi vant 3-0 mot det som var og er et veldig godt lag. Etter kampen tenkte jeg at vi kan slå hvem som helst.

Sarpsborg 08 var laget som fikk æren av å bli slått av Stefan Antonijevic og resten LSK-laget i finalen. Det var nok en høy snittpuls på alle fra Romerike de siste minuttene, men Antonijevic var aldri i tvil om hvem som skulle vinne kampen.

– Når kampen ble blåst av og vi hadde vunnet så føltes det som det var skjebnen. Det var aldri noe tvil for meg at vi kommet til å inne den kampen, selv om det så jevnt ut og med de store sjansene på slutten av kampen.

– Dude, my mom is here, what the hell?

I anledning cupfinalen hadde foreldrene til Stefan Antonijevic tatt en 14 timers lang flytur for å se sønnen vinne cupen. De var også til stede i Lillestrøm når en annen tidligere LSK-spiller, Aleksander Melgalvis gjorde sitt kjente stunt.

– Jeg husker jeg sa til han “Dude, my mom is here, what the hell? My parents just flew 14 hours to see you do that.”

Det var ikke mange som unnet Lillestrøm en sjanse før finalen mot Sarpsborg. Det hadde ikke gikk gått på skinner i serien og man spilte en fotball som ikke var veldig attraktiv for de som så på.

– Jeg følte alle som har et hjerte for klubben trengte den seieren. Ikke minst med tanke på hvordan laget gjorde det i serien og måten laget spilte på.

– Det var ikke så lenge jeg var i Lillestrøm, men jeg følte at jeg rakk å føle meg som en del av lokalmiljøet. Det var som jeg var fra området og det gjorde det bare enda mer spesielt for meg.

Kaan Kairinen

I år som i fjor så kan vi gratulere Kaan Kairinen og Sparta Praha som seriemestre i Tsjekkia. Det er dessverre ikke bare positive ting å fortelle om den finske midtbanespilleren. I kampen mot Slavia Praha den 11. mai, måtte Kairinen ut med beinbrudd etter timen spilt.

Dermed var det slutten på sesongen til Kairinen som endte sesongen med 44 kamper i alle turninger. Kaan scoret 2 mål og leverte 10 målgivende pasninger på disse kampene. Det holdt til å få en plass på sesongens lag i Tsjekkia.  

Igoh Ogbu

På den sure andreplassen for andre år på rad finner vi Igoh Ogbu og Slavia Praha som måtte seg slått av byrivalen, Sparta Praha. I sluttspillet som pågikk i mai, så spilte Igoh Ogbu alle kampene, hvor Slavia Praha vant alt med unntak av kampen mot Sparta Praha.

Ogbu spilte 41 kamper for Slavia Praha i alle turneringer. På disse kampene scoret han 2 mål og holdt nullen i 19 av kampene.

Akor Adams

Det ble ingen stor avslutting på sesongen, hverken for Adams eller Montpellier. 1 seier, 1 uavgjort og 1 tap, uten noen scoringer fra Akor Adams konkluderte årets sesong. Montpellier endte til slutt på nedre halvdel og på en 12. plass i den franske toppdivisjonen.

For Akor Adams sin del så spilte han 33 kamper i sin første sesong for klubben. Han scoret 10 mål og fikk 2 målgivende pasninger. I serien var han et mål unna å bli lagets toppscorer, men med syv straffescoringer var Adams en scoring bak Téji Savanier.  

Ifeanyi Mathew

For Ifeanyi Mathew ble dette en brukbar sesong for han og laget. Zürich endte til slutt på fjerdeplass og sikret seg en plass i Europa Conference League-kvalifiseringen.

Mathew var involvert i 40 kamper denne sesongen og var på banen i 94% av alle minuttene han var tilgjengelig i seriespillet. Han fikk brukbar med målpoeng også. 3 mål og 4 målgivende på 37 seriekamper er ikke så aller verst for Mathew.

Fredrik Krogstad

Det gikk (så vidt) veien for Fredrik Krogstad og hans relativt nye klubb, Korona Kielce. Før siste serierunde lå laget på nedrykk og de var avhengig av å vinne selv, samtidig som lagene over måtte tape.

Korona Kielce møtte Lech Poznan som ikke hadde noe å spille for, men som lå betraktelig høyere på tabellen enn Krogstad & co. Det så ikke så mye bedre ut når Lech Poznan scoret 1-0 like før pause. Nå har jeg avslørt at dette er en historie med en hyggelig avslutning. Med hjelp av et rødt kort til Lech Poznan, snudde Korona Kielce kampen og vant 2-1.

Fredrik Krogstad bidro godt etter han ankom klubben. Han fikk 7 kamper, og på de kampene hadde Korona Kielce rekken: 3-2-2.

Vetle Dragsnes

Serien og sluttspillet er også ferdig i Belgia hvor Vetle Dragsnes nå har fullført sin første sesong i Charleroi. Etter ferdigspilt serie var det kun dårligere målforskjell som gjorde at Charleroi var nødt til å spille nedrykks sluttspill. Der hadde Vetle Dragsnes og gutta ingen problem med å sikre plassen. Fem seiere og en uavgjort på de seks kampene er nok laget brukbart fornøyd med.

Dragnes scoret også 1 mål i mai. Det kom i 3-1 seieren over RWDM på stillingen 1-0 til Charleroi.

Dragsnes endte med 31 kamper i alle turneringer denne sesongen. Han fikk med seg 3 mål og 3 målgivende pasninger.

Ohi Omoijuanfo

Brøndby endte serien på en andreplass bak FC Midtjylland. Der havnet de også etter sluttspillet ble ferdigspilt. Ohi Omoijuanfo scoret i den første kampen denne måneden i 3-2 tapet mot nettopp, Midtjylland. Mai ble ikke noe kjempe suksess for Brøndby som tapte 3 kamper og vant 2 i innspurten av sesongen.

Det ble 34 kamper for Ohi denne sesongen på tvers av alle turneringene. På disse kampene scoret spissen 10 mål og ga 2 målgivende pasninger.

Moryké Fofana

Det er lenge siden vi har sjekket inn på hvordan det går i Tyrkia med kantspilleren. Sesongen er nå ferdigspilt og for laget som rykket opp før årets sesong, ble den en godkjent sesong med en 13. plass.

For Fofana sin del så ble det ikke helt det store denne sesongen. Han spilte 26 kamper i serien, men mange av disse var som innbytter. På disse kampene ble den ingen scoringer, men han fikk med seg 4 målgivende.

Kontrakten til Fofana går ut i slutten av juni. Det blir spennende å se hva som blir det neste kapitelet for den gamle LSK-spilleren.

Eskild Edh

Mai ble en kjedelig måned for Eskild Edh. Spilleren som har slitt en del med skader, var nødt til å se alle kampene AIK spilte fra tribunen. Heldigvis skal det ikke være så alt for alvorlig og han skal være tilbake om ikke så altfor lenge!

Tom Pettersson og Colin Rösler

Mjällby har sammen med Tom Pettersson og Colin Rösler fått en veldig god start på sesongen. Tom Pettersson har vært litt inn og ut av laget, men kom denne måneden tilbake for fult. Det samme gjelder midtstopper kollega, Colin Rösler.

I skrivende stund har den svenske ligaen (i likhet med den norske) tatt en pause og Mjällby ligger på en 3.plass.

Anthony Ujah

Etter skaden Ujah pådro seg før jul så har han aldri kommet helt inn i det igjen. Det har stort sett forblitt med innhopp mot slutten av kampene. For laget sin del handlet sesongavslutningen om å samle nok poeng for å unngå nedrykk. Det klarte Eintracht Braunschweig, som til slutt havnet 7 poeng over nedrykks grensen.

Ujah var involvert i 23 seriekamper denne sesongen. Det endte til slutt kun opp med 3 scoringer og 2 målgivende for spilleren som har slitt med skader store deler av sesongen.

Thomas Malec

Thomas Malec leverte varene den siste måneden. I starten av måneden så lå ha og resten av SK Prostejov på direkte nedrykk. I mai så ble det spilt 5 kamper og det endte med 3 seiere, 1 uavgjort og kun 1 tap. Malec bidro sterkt med 2 mål og 1 målgivende i løpet av denne perioden.

Den sterke sluttspurten gjorde at laget holder seg på nivå 2 i Tsjekkia. Det er mye takket være Thomas Malec som på 29 kamper står med 9 mål og 7 målgivende.

Joonas Tamm

Vi startet denne utgaven med en tidligere cupmester, så hva passer vel bedre enn å avslutte den med en rykende fersk cupmester?

Joonas Tamm og Botev Plovdiv tok seg videre til cupfinalen etter å ha slått ut CSKA-Sofia 3-0 sammenlagt i semifinalene. I finalen var det Ludogorets som var motstander. Et Ludogorets som vant den hjemlige serien overlegent. Det lot ikke Tamm og resten av laget skremme seg av og vant finalen 3-2. Det er den fjerde gangen Botev Plovdiv vinner cupen.  

Matvei Igonen spiller også for sammen lag som Tamm, men måtte se laget vinne finalen fra benken.

Blogg

Utkikksposten | Uke 4

Mikael KinnestadMikael Kinnestad30/01/2023
Podkast

Spesial: Frode Grodås

Trym HognerTrym Hogner08/02/2023

Leave a Reply