Skip to main content

Arnold Origi

Hele to år siden er det den tidligere norgesmesteren sist sto i mål i en profesjonell kamp. Derfor var det flere som ble litt overasket da den nåværende keepertreneren til Östersund plutselig sto i mål i siste serierunde.

– Ja det var litt merkelig, vi har hatt to keepere skadet over en lengre periode. Også valgte vi og ikke hente noen ny keeper og håpe at vår førstekeeper skulle holde seg skadefri. Det gikk veldig bra helt til siste trening før siste serierunde. Da kunne vi velge mellom og putte en 16-åring uten seniorkamper i mål eller meg.

– Jeg har jo trent med laget og er i god form i tillegg til at jeg er trygg på meg selv. Selv om jeg ikke har spilt kamp på to år så glemmer man ikke hvordan det er å stå i mål.

Mot Västerås som vant ligaen, vinner Östersund 2-0 og Origi holder nuller i hans returkamp.

– Ja det var bra! Jeg viste jo at jeg kommet til å spille en bra kamp fordi jeg har trent og er i god form. Jeg hadde en veldig fin ro og var aldri stresset for å spille denne kampen.

Tidligere denne måneden signerte Origi en ny treårs kontrakt som keepertrener for den svenske klubben.

– Det er en kjempebra klubb med bra fasiliteter og det føles som en eliteserieklubb. Det er også en veldig fin by for en som meg som lever, puster og spiser fotball for det er ikke så mye som skjer i byen. Da kan man bare fokusere på fotball og det å utvikle seg som klubb og person.

– Jeg hadde en veldig fin karriere og det er fordi jeg var så profesjonell. Det er det jeg ønsker å ta med meg inn i rollen som trener.

broken image

Tom Pettersson

I Sverige har sesongen allerede vært ferdigspilt en god stund. Tom Pettersson har sammen med Colin Rösler fullført sin første sesong for Mjällby. Sesongens siste kamp skulle bli en målfest for midtstopperen.

Mot Degerfors som allerede hadde rykket ned havnet Mjällby under 0-1, men da våknet Pettersson til liv. Det ble ikke bare en, men to scoringer som sørget for at kampen var snudd og Mjällby tok seieren.

– Det var en kamp som ikke betydde en dritt for Degerfors eller for oss, det kunne man merke på kvaliteten på kampen. Jeg har jo vært så dårlig foran mål denne sesongen så det var deilig å score to for å snu kampen og avslutte sesongen med en seier.

Sesongen startet veldig bra for Mjällby, men utover i sesongen falt de på tabellen og endte på en 10. plass. Midt i sesongen klarte de å komme seg helt til cupfinalen i den svenske-cupen. Der sa det bråstopp når de møtte Per-Mathias Høgmo sitt Häcken.

– Det er et av de tyngste tapene jeg har vært med på. Ikke fordi vi var så nærme å vinne kampen, men fordi vi bare var en kamp unna tittelen. Om jeg kommer på 2. plass eller ryker ut tidlig i turneringen er det samme for meg. Jeg vil bare glemme den jævla kampen.

På mitt spørsmål om Pettersson er fornøyd med sesongen, både for hans og lagets del reagerer han på et ord.

– Jeg hater ordet fornøyd. Jeg har brukt 33 år på å prøve å unngå akkurat det ordet og ettersom jeg ikke har hatt det største talentet så er det kanskje derfor jeg har kommet slå langt.

– Det har vært gode tider og det har vært fryktelige, men alt kan gjøres bedre og det skal jeg prøve å gjøre i 2024.

Colin Rösler

Tom Pettersson sin midtstopper kollega i Mjällby, Colin Rösler har hatt en veldig god sesong for det svenske-laget. Ikke bare ble han kåret til årets forsvarspiller i Mjällby, men han fikk også prisen årets spiller for klubben.

Midtstopperen spilte alle seriekampene denne sesongen og scoret et mål.

Emil Ødegaard

Et lag som for første gang skal spille fotball på øverste nivå neste sesong er KFUM-Oslo. De kapret den siste direkte opprykksplassen bak suverene Fredrikstad. Han som har stått bakerste for «Kåffa» som har holdt buret rent flest ganger er tidligere LSK-spiller Emil Ødegaard.

– Sesongen starta dårlig for vår del, det tok syv kamper før første seieren kom hjemme mot Kongsvinger. Etter det har vi aldri sett oss tilbake! Vi ble utover sesongen et meget godt defensivt lag, der vi tidligere slapp inn enkle mål klarte vi nå å stå imot. De syv siste kampene slapp vi kun inn et mål og holdt nullen i seks kamper på rad. 12 smultringer i årets liga og 31 innslupne må sies å være godkjent.

For hans egen del ble det en tung start på sesongen med et kne som ikke spilte helt på lag i pre-season. Det førte til at han ikke var med de tre første kampene, men i fjerde serierunde mot Åsane var han inne på laget og der ble han fast inventar.

– Kom inn i kampen mot Åsane og fikk en god kamp der med mange redninger og strafferedning som bonus. Jeg spilte på meg mer og mer selvtillit utover sesongen og opplevde selv at jeg spilte med en stor ro som sprede seg til resten av laget.

De siste årene har ikke vært en dans på roser for den fortsatt unge keeperen.

– Ufattelig godt for min egen del å kunne vise at jeg er god nok for nivået og at kroppen fungerer etter to kneoperasjoner.

Eliteserie spill i 2024 betyr at Ødegaard skal møte sin tidligere klubb på øverste nivå. Han legger ikke skjul på at det blir ekstra spesielt når han skal spille Eliteserien på Åråsen.

– Som jeg gleder meg! Som Skjetten-gutt og tidligere spiller blir det selvfølgelig spesielt. Jeg har gode minner fra Åråsen og Lillestrøm, jeg gleder meg til å komme tilbake. Det er de to datoene jeg huker av først i kalenderen! Så vet jeg at det blir en fantastisk ramme rundt kampen med mye liv fra Kanarifansen og Profetene.

Igoh Ogbu

Det ser ut som Europa-eventyret til Igoh Ogbu og Slavia Praha skal videre fra gruppespillet og videre til utslagsrundene. Etter Roma vant 2-0 hjemme i slutten av oktober så skulle Slavia Praha svare med samme mynt i returoppgjøret på hjemmebane. En kruttsterk 2-0 seier hjemme mot Roma hvor de også holdt nullen mot blant annet ikke ukjente Romelu Lukaku.

Avansementet kunne sikres med seier borte mot Sheriff Tiraspol i den nest siste gruppespills kampen. Slavia Praha tok en tidlig ledelse, men Sheriff kom tilbake og ledet lenge 2-1. Heldigvis for Ogbu&co skulle kampen på nytt bli snudd når Slavia Praha satt inn 3-2 fem minutter på overtid. Dermed er de videre i Europa League og vil med uavgjort i siste kamp mot Servette mest sannsynlig også vinne gruppen.

Sindre Mauritz-Hansen

Den 29 år gamle spissen bestemte seg tidligere denne måneden og legge skoa på hylla. Den skadeplagede spissen har spilt for Stabæk, Strømmen og selvfølgelig Lillestrøm, før han gikk til Asker i 2020. Selv om det bare tre kamper for Lillestrøm sa han selv i en artikkel på hjemmesiden til Asker at tiden hans i Lillestrøm var den mest læringsrike tiden i hans karriere. Vi ønsker masse lykke til videre!

@MikaelKinnestad

Podkast

Gjermund Åsen a?

Daniel GlasøDaniel Glasø25/11/2022
Blogg

Erlings fem år i Molde

Mikael KinnestadMikael Kinnestad26/01/2024

Leave a Reply