Skip to main content

Vetle Dragsnes

Helt i starten av oktober, nærmere bestemt 6. oktober, skulle Vetle Dragsnes avgjøre kampen mellom Charleroi og RWDM på spektakulært vis. RWDM scoret 1-0 i det 82. minutt, mens Charleroi utlignet til 1-1 tre minutter på overtid. Når Charleroi elleve minutter på overtid fikk hjørnespark havnet ballen til slutt hos Vetle Dragsnes som leverte et brassespark for å avgjøre kampen.

– Veldig fornøyd med akkurat den selvfølgelig. Utrolig gøy å avgjøre en kamp på den måten, sier en fornøyd Dragsnes.

broken image

Dragsnes med videohilsen til publikum på Derbyvorspielet i oktober. Foto: Kristian Myhre.

Etter overgangen fra Lillestrøm i slutten av august har Dragsnes startet alle kampene han har vært tilgjengelig for, samtidig som han har fått to scoringer og to målgivende. En god start på et etterlengtet utenlands eventyr for venstrebacken som har funnet seg godt til rette i sin nye klubb.

– Føler jeg har kommet fint inn i det. Veldig dyktige og fine folk i klubben som har gjort overgangen enkel for meg. Det spilles en fotball som passer meg veldig bra, og jeg har fått en treningshverdag som både er utfordrende og veldig givende.

Charleroi sleit voldsomt i starten av sesongen og gikk syv kamper uten en eneste trepoenger. Etter det har blitt noe bedre og laget står med tre seiere på de fem siste kampene. Dragsnes har trua på at laget kan fortsette den gode trenden laget er inne i.

– Jeg ser veldig positivt på resten av sesongen. I starten av sesongen hadde vi en del ganske gode prestasjoner, men sleit med å avgjøre kamper. Så ble vi nok som lag litt preget av det etter hvert. Nå har vi derimot i de siste kampene klart å snu på det. Jeg har stor tro på den gjengen her, og hvis vi fortsetter på denne måten så kan det bli mye moro fremover!

broken image

Rafn på scenen under Derbyvorspielet i oktober. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Simen Rafn

En som ikke har så altfor mye å spille om den siste delen av sesongen er Simen Rafn og Fredrikstad. Grunnen til det er at de tidligere i måneden ble klar for spill på øverste nivå neste sesong. Elleve år det siden Fredrikstad rykket ned, men det måtte en Rafn til for å rykke opp.

– Dette er noe hele byen har ventet på i mange år nå. Mange har prøvd og mange har mislyktes, derfor føles det veldig godt være med på å sende klubben opp på første forsøk etter tilbakekomsten.

Fredrikstad har vært det soleklart beste laget i årets OBOS-sesong og har i skrivende stund kun tapt 2 av 28 kamper. Simen Rafn er godt fornøyd med både det laget, og han personlig har levert.

– Sesongen starta veldig middels for vår del. Vi har bunnsolide defensivt, men slet veldig med det offensive spillet. I løpet av sommeren klarte vi å knekke mange koder, og etter det har vi aldri sett oss tilbake

– Personlig var jeg i ferd med å spille meg i bedre og bedre form før skaden kom. Tungt og bittert å ikke få bidra i siste halvdel, men jeg er godt fornøyd med det jeg bidro med første halvdel.

Skaden Rafn snakker om er et fremre korsbånd som røyk i sommer. Flere måneder med opptrening senere er Rafn optimistisk med tanke på den kommende Eliteserie sesongen.

– Skaden er på bedringens vei, og seriestart bær være innen rekkevidde. Etter en god sesong i Eliteserien med AaFK i 2022 og en god følelse fra første halvdel i år – ser jeg med stor selvtillit frem mot Eliteserien 2024.

Returen til Eliteserien vil betyr at Simen Rafn igjen som spille på Åråsen. To ganger møtte han Lillestrøm på Åråsen i hans i Aalesund, men han legger ikke skjul på at det vil bli ekstra spesielt denne gangen.

– Jeg spilte to ganger på Åråsen med Aalesund i 2022. En gang i serien og en gang i cupen. Det var spesielle opplevelser begge gangene. Denne gangen ser jeg veldig frem imot å ta med laget fra hjembyen min for å besøke min gamle hjemmebane. Forhåpentligvis sammen med 80-90 busser.

Akor Adams

Etter en enormt god start på sesongen i Montpellier med tre mål på to kamper, kom det en periode hvor målene uteble. Kampen mot Lorient skulle gjøre slutt på den fire kamper lange rekka uten mål. Adams leverte to scoringer og ble kåret til banens beste spiller.

Etter kampen mot Lorient ventet to kamper som endte målløse for Adams og uten seiere for Montpellier. Forrige helgs kamp mot Toulouse skulle sette en stopper for begge disse statistikkene. Akor Adams satt tidlig inn 1-0 og Montpellier endte opp med å vinne 3-0 hvor Adams også scoret det siste målet.

Dermed er Adams på syv mål på ti kamper denne sesongen. Det er bare den ikke ukjente franske juvelen Kylian Mbappe som har flere mål enn den tidligere LSK-spissen.

Kaan Kairinen

Det har vært en svært innholdsrik måned for den finske midtbanespilleren. Oktober startet med å ta turen til Spania for å møte storklubben Real Betis i Europa League. Selv om Sparta Praha tok ledelsen etter kun tre minutter, måtte de til slutt se seg slått av den spanske-laget.

Etter en 3-1 seier over Hradec Kralove i hjemlig liga var det landslaget som ventet for Kaan. EM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Kazakhstan endte dessverre for Kairinen begge med tap, men med 90 minutter i begge kampene.

Tilbake i Praha skulle Ceske Budejovice virkelig få kjørt seg. Etter 17 spilte minutter får Kairinen ballen på hjørnet av 16-meteren, før han skjærer inn i banen og legger ballen elegant i lengste hjørne. Like etter 2. omgangen startet fikk Sparta Praha frispark, Kairinen legger den presist på hodet til en medspiller som satt inn kampens tredje Sparta Praha scoring. Kampen endte til slutt 4-0 og det var Kairinen som ble kåret til banens beste.

Kampen etter var mot Rangers i Europa League. Det endte noe kjedelig med 0-0. Etter halvspilt gruppespill ligger Sparta Praha på andreplass i den meget jevne gruppen. De er likt på poeng med Rangers med fire, mens Real Betis leder med seks og kypriotiske Aris ligger sist med tre poeng.

Igoh Ogbu

I likhet med Kairinen spiller også Igoh Ogbu Europa-fotball med sitt Slavia Praha. Kampen mot Sheriff Tiraspol endte med målfest for Ogbu & co. Etter syv minutter scoret Ogbu kampens andre, og Slavia ga seg ikke før det sto 6-0 på tavla.

Noe tøffere ble det borte mot storlaget Roma. Baklengsmål etter det første minuttet var nok ikke den starten Slavia Praha hadde ønsket seg, men vondt ble til verre når det sto 2-0 drøye 15 minutter senere. Det ble også sluttresultatet, men tross tapet ligger Slavia Praha meget godt an med tanke på avansement fra gruppen. Roma topper med ni poeng, så følger Slavia Praha med seks. Helt i bunn ligger Sheriff Tiraspol og Servette med et poeng hver.

I hjemlig-liga tok det Slavia Praha nesten full pott i oktober med tre seiere og en uavgjort. Etter 13 spilte kamper ligger Slavia Praha på første plass med 33 av 39 mulige poeng. Det er bare et poeng foran Kairinen og Sparta Praha.

Antony Ujah

Antony Ujah som hadde fått en god start på sesongen har dessverre pådratt seg en skade i skulderen som vil holde han ute av spill ut året. Ujah måtte ut på overtid i 2-2 kampen mot Nurnberg, hvor han scoret begge målene for Eintracht Braunschweig. Skaden var såpass alvorlig at han var nødt til å operere, noe han gjorde i slutten av september.

Charles Ezeh

Siden kontrakten hans med Lillestrøm gikk ut i 2021 har Charles Ezeh stått uten klubb. Nå har turen gått videre til den meget eksotiske fotball nasjonen Montenegro. Kom Podgorica spiller på andre nivå i Montenegro og der har Ezeh kontrakt som strekker seg ut til sommeren 2024.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Uke 29

Mikael KinnestadMikael Kinnestad24/07/2023
Podkast

Petter Myhre

Daniel GlasøDaniel Glasø12/04/2023

Leave a Reply