Skip to main content

Etter noen ukers eksamensopphold er endelig utkikksposten tilbake. Siden sist har flere av ligaene rundt om i Europa blitt ferdigspilt, da passer det godt med en liten oppsummering av hvordan det har gått for noen av våre gamle kjenninger.

Siden overgangen til Sparta Praha i vinter, leverte Kaan Kairinen en meget god sesong for hovedstadslaget. På 18 kamper leverte den finske landslagsspilleren fem målgivende og et mål. Det ble også litt av en sesong for laget som vant seriespillet, og som tok troféet hjem når de vant sluttspillet. Sparta Praha tapte cupfinalen, men var veldig nærme en perfekt sesong, uansett en veldig god start på Sparta Praha karrieren for Kairinen.

Laget som ble for sterke i finalen mot Sparta Praha var byrival Slavia Praha. De skjønte i likhet med Sparta Praha at det finnes gode fotballspillere på Romerike, og hentet Igoh Ogbu i vinter. Etter han måtte se de to første kampene fra benken, kom han inn og ble fast inventar i forvaret til Slavia Praha. Det endte med 18 kamper hvor han på de leverte et mål mot nettopp Sparta Praha og en målgivende, i tillegg til åtte kamper uten å slippe inn mål. Sesongen endte med cupmesterskap, og andreplass i serien og sluttspillet.

Enda en som forlot Åråsen i vinter var Ifeanyi Mathew. Etter at kontrakten hans med Lillestrøm gikk ut tok det litt tid, men han endte til slutt i Zürich. FC Zürich som var regjerende seriemestere, leverte en veldig dårlig sesong i år og endte til slutt på en 8. plass. Det ble 13 kamper for Mathew, hvorav 12 av disse var fra start. Han er ikke kjent for å være den mest målfarlige spilleren, men endte med to scoringer, og det var to veldig fine mål.

Eintracht Braunschweig klarte så vidt det var å holde plassen på nivå to i Tyskland. Tross tap i siste kamp holdt de seg på trygg grunn etter tap for Arminia Bielefeld som endte på kvalikplassen. En som kan takkes spesielt for lagets prestasjoner er spilleren som endte med flest mål og målgivende for klubben, Anthony Ujah. Ujah scoret ti mål og serverte fem målgivende på de 29 kampene han var involvert i. På de tolv siste kampene av sesongen endte spissen med ni målpoeng og bidro sterkt til sluttspurten som holdt laget i divisjonen.

På andre enden av tabellen i Tyrkia, endte Moryké Fofana og Samsunspor opp med å vinne divisjonen og rykker opp til øverste nivå. Vi må helt tilbake til 11/12 sesongen for å finne forrige gang Samsunspor var på øverste nivå i Tyrkia, og vi skal bare tilbake til 19/20 hvor laget spilte på tredje nivå. For Fofana sin del ble det en sesong preget av en del skader, men han endte opp med 24 kamper, hvor 15 av disse var fra start. Målpoeng-leveransen var bra med seks mål og fire målgivende på 1359 minutter.

Fredrik Gulbrandsen spiller allerede på øverste nivå i Tyrkia, og Adana Demirspor har lagt en god sesong bak seg. Laget endte til slutt på en fjerdeplass og sikret seg Europa spill den kommende sesongen. Det ble totalt 23 kamper for spissen, men bare 610 minutter. Selv om det ikke ble så mange minutter, fikk han to mål og fem målgivende.

I Danmark endte det med mesterskaps playoff for Ohi Omoijuanfo og Brøndby. I sluttspillet endte laget på den femteplass som er en plassering dårligere enn fjerdeplassen fra året før. Ohi endte sesongen med 27 kamper, 14 mål og 2 målgivende. Han ble med det lagets toppscorer og kom på 6. plass på toppscorerlista.

Tobias Salquist og Silkeborg endte det opp med å måtte spille nedrykks playoff etter at de endte på 7. plass i seriespillet. Der endte de midt på tabellen, så det blir spill på øverste nivå for Silkeborg også neste år. Det ble også en semifinale i cupen for Silkeborg, der sa det dessverre stopp når de tapte 5-2 sammenlagt mot Aalborg. Salquist endte sesongen med 42 kamper, 2 mål og en målgivende pasning.

Det ble en sesong preget av skader for Bonke Innocent. Midtbanespilleren var i tropp hele første halvdelen av sesongen, men midtveis begynte skadene å komme. Bonke endte sesongen med 26 kamper, hvor han fikk en målgivende. På tabellen endte Lorient på en 10. plass, som er en forbedring av de to 16. plassene laget har hatt de foregående sesongene.

Marko Maric byttet i vinter klubb. Han gikk fra den greske klubben Atromitos Athen hvor han slet med spilletid, til Zrinjski Mostar i Bosnia. Etter overgangen har hatt stått fast for det som nå er det beste laget i Bosnia. Zrinjski Mostar vant ligaen overlegent med 20 poeng ned til andreplassen, i tillegg til at de vant den hjemlige cupen. Maric fikk 17 kamper, hvor han holdt nullen i hele ti kamper og bare ni innslupne mål.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Mars

Mikael KinnestadMikael Kinnestad05/04/2024
Blogg

Utkikksposten

Mikael KinnestadMikael Kinnestad27/02/2023

Leave a Reply