Skip to main content

Nytt år og nye muligheter, dette gjelder også utkikksposten som endelig er tilbake. Mens de fleste av oss er i en blanding av Ruben Gabrielsen rus og depresjon over alle spillerne som har forlatt klubben de siste ukene, har sportsklubben dratt til varmere strøk i Gran Canaria. Det er ikke dette vi skal snakke om i dag. Selv om de fleste internasjonale ligaene er mellom sesong, er det noen holder det gående. Jeg har løftet blikket utover fotballverden hvor vi har et par gamle helter som tjener til livets opphold i andre klubber.

broken image

Vi starer denne uka i Tyrkia hvor Fredrik Gulbrandsen sitt Adana Demirspor kjørte over bunnlaget Istanbulspor og vant hele 6-0. Gulbrandsen fikk en målgivende og var den som ble felt begge gangene det ble dømt straffe, begge omsatt til scoring. Siden hans ankomst til Adana Demirspor september 2022 har han vært involvert i samtlige seriekamper og står med et mål og to målgivende på 11 kamper. Adana Demirspor som i fjor kom på en 9. plass har levert en meget god sesong så langt og ligger på 3. plass og kun tapt 2 av de 16 kampene de har spilt.

Vi flytter oss videre til England hvor vi kan glede oss over at Kristoffer Ajer var tilbake fra et lengre skadeopphold. Han spilte lørdag sin første kamp siden 29. oktober. Comebacket i runde 3 av FA cupen mot West ham endte dessverre med tap, han fikk 80 minutter før han ble byttet ut. Litt lengre nede i divisjonssystemet nærmere bestemt femte nivå finner vi Alex Dyer som var med på å vinne 3-1 med sitt Wealdstone. Med denne seieren ligger Wealdstone på 7 plass og den siste plassen som får spille play-off om opprykk til League two

En tidligere LSK spiller som har funnet seg ny klubb dette overgangsvinduet er Martin Falkeborn. Han har gått fra den svenske klubben IF Brommapojkarna hvor han bare fikk en kamp forrige sesong, til den eksotiske færøyske ligaen og klubben Europa Point. Det er flere som har funnet seg ny klubb den siste tiden. Raphael Ayagwa gikk sent i oktober til Aswan SC som spiller i egyptisk førstedivisjon. Etter ankomsten hans har han spilt 8 kamper som er alle kampene han har vært tilgjengelig for.

Marko Maric har fått svært lite spilltid denne sesongen for greske Artomitos Athen og før helgens serie runde kun spilt en kamp denne sesongen. Grunnet suspensjonen til førstekeeper Gianniotis, fikk han stå sin andre kamp for sesongen. Kampen gikk veien for vår tidligere skuddstopper som gikk seirende ut samtidig som han holdt nullen. Kan kanskje ha hjulpet noe at motstanderen pådro på seg rødt kort allerede 2 minutter ut i kampen.

Bassel Jradi og Bonke Innocent skulle begge også vært i aksjon denne helga, men begge var ute med suspensjon.

@MikaelKinnestad

Next Post

Leave a Reply