Skip to main content

Lillestrøm sparket i gang årets sesong med seier i cupens fjerde runde borte mot Sogndal søndag, og er med det klare for kvartfinale. Et annet lag som er det samme er Stabæk som tok seg greit av Bryne med hele 5-0. Fredrik Krogstad spilte hele kampen og noterte seg for en assist til ny signeringen Bakenga på 4-0 målet. Selvom Skeid overasket og tok ledelsen mot Molde tok det ikke lang tid for Erling Knudtzon fant Ola Brynhildsen på bakerste stolpe med et innlegg. Som med det puttet det første av tre scoringer Molde satt i Skeid buret i kampen som endte 3-1. Selvom det ikke var forrige uke så tar vi med oss at Henrik Kristiansen og Ranheim fikk det meget tøft mot Bodø Glimt. De holdt unna en stund, men det raknet til slutt og stillingen ble 4-0.

Vi fortsetter med cup, for i Sverige ble det forrige uke spilt kvartfinaler. Mjällby tok imot Kalmar og startet med både Tom Pettersson og Colin Rösler. Det ble en lang og jevn affære mellom de to lagene som ikke klarte å score på de andre. 0-0 ble stillingen etter 90 minutter og heller ikke i ekstraomgangene kom det noen mål. I straffesparkkonkurransen dro Mjällby det lengste strået og vant, og er med det klare for semifinale.

Ex-LSK derby i Danmark forrige uke når Ohi Omoijuanfo og Brøndby tok imot Tobias Salquist og Silkeborg. Det var førstnevnte som denne kvelden kom seirende ut av duellen. I det 79. minutt satte han inn den avgjørende 2-1 scoringen som sikret Brøndby tre veldig viktige poeng. Med kun en kamp igjen av serien ligger de nå på en fjerdeplass, men det er bare tre poeng ned til niende plassen. Silkeborg på sin side ligger med helgens resultat på den sure syvende plassen som betyr nedrykks kvalifisering. Heldigvis er det veldig jevnt og det er kun to poeng opp til fjerde plassen til Omoijuanfo og Brøndby så det er alt å spille for i siste serierunde.

En serie som i helgen ble ferdigspilt var den rumenske. Joonas Tamm og FCSB endte seriespillet på en tredjeplass som er en plass lavere enn de klarte året før. Tamm endte med 28 kamper spilt hvor han på de scora tre mål.

Toppoppgjør i Tsjekkia forrige helg. Igoh Ogbu og Slavia Praha som leder serien tok imot Viktoria Plzen som lå på andre plass. Det var Viktoria Plzen som startet best og tok ledelsen etter kun 16 minutter spilt. Slavia Praha viste hvorfor de leder serien og snudde kampen til 2-1.

Kaan Kairinen og Sparta Praha fortsetter å vinne og i helgen Banik Ostrava som komfortabelt ble slått 3-0. Etter at både Kairinen og Ogbu denne helgen vant er det nå dobbelt Praha på toppen av tabellen med Ogbu og Slavia på første og Kairinen og Sparta på andre. Med bare sju kamper igjen av serien blir det veldig spennende å se om en av de skal klare å bli seriemester på første forsøk.

Helt til slutt er det noen vi er nødt til å gratulere! Markus Brændsrød som står med seks kamper for Lillestrøm, ble nylig gift. Det valgt han og hans bedre halvdel å gjennomføre på en litt spesiell måte. De tok på seg joggeskoene og tok likså godt en treningsøkt på vei til vielsen. Det er tydelig at det er litt treningsfokus i forholdet til den nåværende Eik Tønsberg spilleren.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | uke 1

Mikael KinnestadMikael Kinnestad09/01/2023

Leave a Reply