Skip to main content

I Sverige ruller cupen videre og våre gutter i Mjällby spilte forrige uke semifinale mot Hammarby. Både Rösler og Pettersson startet kampen mot laget som har vært i finalen to år på rad og som vant for to år siden. 38 minutter inn i kampen satte Mjällby spiss Alexander Johansson inn kampens første og eneste scoring. Da er det duket for cupfinale mot Per-Mathias Høgmo og Häcken for Rösler og Pettersson. Dette blir den første cupfinalen i Mjällby sin historie og finalen spilles 18. mai.

Cup har det også blitt spilt i Bosnia hvor Marko Maric og hans Zrinjski Mostar tok seg greit videre til semifinale etter å ha vunnet 5-1 sammenlagt mot Radnik Bijelj. Maric sto den første av de to kampene, men var ikke med i troppen i returoppgjøret. Etter overgangen har Maric stått syv kampen hvor han har vunnet alle syv og bare sluppet inn tre mål.

I Tyskland fortsetter Antony Ujah og Eintracht Braunschweig å kjempe en desperat kamp om å overleve på det nest øverste nivået. Ujah startet og fikk sine første 90 minutter siden 8. oktober. Det ga uttelling da han på overtid serverte Nikolaou som satte inn 1-0 til Eintracht Braunschweig som sikret tre meget viktige poeng.

Etter en litt trå start på sesongen med to strake tap har Marius Høibråten og Urawa Red Diamonds snudd trenden og vunnet tre på rad. De havnet under i helgens kamp etter kun 10 minutter, men allerede til pause var kampen snudd til 2-1 som også ble sluttresultatet. Like bra går det ikke for Tarik Elyounoussi og Shonan Bellmare. Etter å ha vunnet sesongens første kamp hele 5-1 har de ikke vunnet siden og står med to uavgjort og to tap på de fire siste.

Det gikk litt for fort i svingene for meg forrige uke som glemte å ta med Daniel Pedersen som serie åpna på andre nivå i USA for to uker siden. Noe kjempestart på sesongen ble det imidlertid ikke med 3-1 tap hjemme mot Louisville City. Pedersen var ikke med i troppen i helgens 1-1 kamp mot Stefan Antonijevic sin tidligere klubb, Tampa Bay Rowdies.

Moryke Fofana og Samsunspor har spilt to kamper den siste uka. Den første endte med hele 5-0 seier hjemme mot Bandirmaspor. Selv om Fofana var nødt til å starte kampen på benken stoppet ikke det han fra å levere på banen. Etter 65 minutter spilt ble kantspilleren byttet inn og bare 15 minutter senere satt han inn 3-0 scoringen. Han ga seg ikke der, på overtid kom kampens femte og siste scoring signert Fofana. Storseieren kan ha blitt hjulpet av at Bandirmaspor fikk to spillere utvist, den første etter allerede 29 minutter. Også treneren ble sendt på tribunen. I ukas andre kamp måtte Fofana også nøye seg med å komme inn fra benken. Det ble ikke et like bra innhopp, men Samsunspor vant kampen 1-0. Med disse resultatene har Samsunspor klatret opp til tabelltopp.

Serieavsluttingen i Danmark i helgen ble så spennende man hadde håpet, hvor vi måtte vente til overtid før ting ble avgjort. For Midtjyllands scoring på overtid som ble annullert av VAR, ble avgjørende for at Ohi Omoijuanfo og Brøndby som tapte sin kamp 2-1 holdt seg over streken og sikret seg den siste playoff-plassen. Brøndby som ledet 1-0 mot Nordsjælland, endte med scoring på overtid opp med å tape kampen 2-1 mot laget som avsluttet seriespillet på førsteplass. Omoijuanfo endte dermed seriespillet med en målgivende og åtte mål, noe som gjorde ham til lagets toppscorer.

Spennende og målrikt ble det også i kampen mellom Silkeborg og Midtjylland. Der både Salquist og Simsir startet for hvert sitt lag. I kampen hvor begge lag var nødt til å vinne for å komme seg til playoff ble det typisk nok uavgjort og 3-3. Midtjylland som tok ledelsen hele tre ganger evnet ikke å holde på ledelsene. Simsir ble byttet ut etter 68 minutter, mens Salquist spilte hele kampen og var nest sist på ballen på 3-3 scoringen. Dermed blir det kamp om å overleve for både Salquist og Simsir. Salquist endte seriespillet med to mål og en målgivende. Simsir fikk ett mål på sine fem kamper etter han kom tilbake fra låneoppholdet i Lillestrøm.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 138: Det snør

Trym HognerTrym Hogner31/10/2023
Blogg

Før kampen: Viking

Mikael KinnestadMikael Kinnestad16/05/2024

Leave a Reply