Skip to main content

Det er bare en uke til Lillestrøm sparker i gang seriespillet, men også nedover i divisjonssystemet skjer det ting. Et lag som har begynt serien er Løvenstad som har rukket og spilt to kamper, som har endte med en seier og et tap. Det nyopprykkede laget har forsterket med selveste Pål André Helland. Mannen med fire seriegull og tre cupgull er nå klar for å torturere ventrebacker i 4. divisjon.

Helland er ikke den enste store profilen som har funnet veien til de lavere divisjoner i Norge. Håvard Nordtveit som etter kontrakten med Hoffenheim gikk ut i fjor sommer har stått uten klubb har nå endelig funnet ny arbeidsgiver. Det ble 4. divisjons klubben Skjold IL på spilleren som står med 52 landskamper og over 200 kamper på øverste nivå i Tyskland. Nordtveit har også rukket å debutere, men det endte med et skuffende 1-0 tap i returen til norsk fotball.

Kanskje ikke en like stor profil som de ovenfor, men Stian Ringstad har etter flere år på øverste og nest øverste nivå i Norge returnert til Eidsvoll Turn. Det var nettopp Eidsvoll Turn, Lillestrøm hentet Ringstad fra før 2009 sesongen.

Vi tar turen ut til det store utlandet, men vi starter ikke så langt unna. Den første runden i sluttspillet i Danmark ble denne helga spilt. Aral Simsir ble byttet inn etter 90 spilte minutter, men det stoppet ikke han fra å sette sitt preg på kampen. Bare minuttet senere fikk han målgivende på 3-1 scoringen som sikret Midtjylland seieren over Odense.

Like bra gikk det ikke for Ohi Omoijuanfo og Brøndby som tapte 3-0 hjemme mot Viborg. Omoijuanfo startet kampen, men ble byttet ut etter 77 minutter. Tobias Salquist og Silkeborg spilte 1-1 borte mot Lyngby. Begge målene kom innenfor de første fem minuttene. Et skuffende resultat mot laget som kom sist i seriespillet.

Ifeanyi Mathew fikk sin første 90 minutter etter overgangen til Sveits og FC Zürich. 2-2 ble resultatet mot tredje-plasserte St. Gallen, og Zürich klarte å sikre seg et sterkt bortepoeng.

I Tsjekkia fortsetter Praha lagene og vinne og vinne. Sparta Praha og Kaan Kairinen havnet tidlig under, etter bare 17 minutter sto det 0-1. Da er det godt at Sparta Praha har Kairinen på laget, tre minutter senere serverte han en målgivende og stillingen var 1-1. Det tok ikke lang tid før kampen var snudd, syv minutter etter de lå under 0-1 var det 2-1. Kampen ender til slutt 3-1 favør Sparta Praha.

Slavia Praha som deler tabelltoppen med Sparta Praha tok seg veldig greit av Sigma Olomouc. Igoh Ogbu og co vant hele 4-0 og ligger med det fortsatt på tabelltopp. Viktoria Plzen som kjemper om seriegull sammen med de to Praha lagene spilte i helgen kun uavgjort. Med det er det syv poeng som skiller Praha lagene og Viktoria Plzen med bare fem kamper igjen å spille.

I Litauen tok Arni Vilhjalmsson og FK Zalgiris Vilnius mot FK Suduva Marrijampole. Den regjerende seriemesteren sparte ikke og kruttet og vant 4-0. Litt hjalp det nok at motstander ble redusert til 10 man og lagde straffe etter 39 minutter spilt. Straffen satt Vilhjalmsson i mål og satte med det inn sin første seriescoring for Zalgiris Vilnius.

I tysk andredivisjon og Holmbert Fridjonsson var tilbake i troppen til Holstein Kiel etter ikke å ha vært med de fire siste kampene. Det ga effekt, etter at spissen ble byttet inn i det 66 minutt tok det bare et minutt før han satte ballen i mål. Det holdt dessverre ikke for Holstein Kiel som endte opp med å tape kampen 3-2. Antony Ujah fikk 71 minutter i 1-1 kampen mellom Eintracht Braunschweig mot Karlsrucher SC. Eintracht Braunschweig tok en tidlig ledelse, men det holdt ikke helt inn.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply