Skip to main content

I østerisk tredjedivisjon holder Thomas Piermayr nå til – mannen med 11 kamper for Lillestrøm spiller i dag for Wiener Neustadt. Som for øvrig er samme klubb som vi hentet ham fra sommeren 2013. Det går ikke så bra denne sesongen for Wiener Neustadt som ligger på nedrykksplass med 13 poeng opp til trygg grunn med 7 kamper igjen. De har heller ikke vunnet på 12 forsøk så det ser litt mørkt ut. Piermayr som kom til klubben i vinter har startet 5 av 7 av de kampene han har vært tilgjengelig for.

Både cup og serie denne uka for Tarik Elyounoussi sitt Shonan Bellmare. De startet uka med å ta en grei 3-0 seier i cupen som tar de opp til 1. plass i gruppa. Seriekamp mot FC Tokyo, og en Elyounoussi som ikke var med i troppen til cupkampen var tilbake i startelleveren. Etter at de havnet under 1-0 i første omgang tok det bare snaue 15 minutter av 2. omgang før kampen var snudd til 2-1. 2-1 målet satt inn av Elyounoussi, hans første seriemål denne sesongen. Kampen endte til slutt 2-2.

Mye cup denne uka her og vi fortsetter i Danmark. Tobias Salquist og Silkeborg hadde en 2-0 seier borte i første oppgjøret mot SønderjyskE å gå på før hjemmekampen. Det så litt farlig ut da Silkeborg lå under 2-0 etter 35 minutter. I andreomgang skrudde Silkeborg på bryteren og scoret tre mål, og vant til slutt kampen 3-2. Med det er de videre i cupen og skal spille semifinale Aalborg BK.

Vi fortsetter cup kjøret med å ta turen til Bosnia hvor første kamp i semifinalene ble spilt. Marko Maric som fortsatt har til gode å gjøre noe annet enn å vinne etter overgangen, holdt enda et rent bur i 3-0 seieren. To kamper denne uka for Maric, som også møtte andreplassen Borac Banja Luka. Zrinjski Mostar viste hvorfor de leder ligaen med hele 17 poeng og vant også denne kampen 3-0.

Antony Ujah begynner virkelig å finne formen i Tyskland. I helgens kamp mot Kaiserslautern som ligger betraktelig bedre an enn Eintracht Braunschweig på tabellen og er oppe på 7. plass. Da er det godt at Ujah vet hvor målet står, spissen satt inn kampens eneste scoring. Med denne 1-0 seieren har nå Eintracht Braunschweig to serie og en uavgjort på de tre siste, viktige poeng i kampen mot nedrykk.

Seriestart i Sverige, Mjällby med Rösler og Pettersson fra start tok imot Varbergs BoIS til første serierunde. Det så lenge ut som det skulle bli en perfekt start for Mjällby som leda 2-0 tidlig i andreomgang. Så sviktet det helt og på seks minutter hadde Varbergs BoIS puttet to bak Mjällby og det sto 2-2 som også ble sluttresultatet. I divisjonen under startet Holst serieåpningen for Helsingborg, men ble byttet ut etter kun syv minutter med skade. Kampen endte med 1-0 tap for Helsingborg mot Östers IF.

Avslutter denne uka med det som har blitt et fast innslag av tsjekkisk fotball. Cup-semifinaler for både Sparta og Slavia Praha, og begge gikk videre. Det betyr at vi får finale mellom Kaan Kairinen og Igoh Ogbu. Begge startet for hvert sitt lag, men Igoh Ogbu måtte dessverre ut med skade. Ogbu var heller ikke med i søndagens kamp for Slavia Praha som endte 1-1. Kairinen leverte enda en målgivende på corner i helgas 2-0 seier mot sisteplassen Pardubice. Sparta Praha troner nå alene på tabelltopp med fire kamper igjen.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply