Skip to main content

Sparta Praha tok i mot Slavia Praha denne helgen til toppoppgjør, og kampen ble virkelig et toppoppgjør verdig. Ogbu som har vært ute en kort periode med skade var tilbake fra start, Kairinen startet også som vanlig. Situasjonen før kamp var at med seier ville Sparta Praha ha en fem poengs luke med tre kamper igjen av sesongen. Det ville ikke Slavia Praha ha noe av, som tok ledelsen rett før pause og økte til 2-0 like etter hvilen. Da våknet Sparta Praha som i løpet av en 12 minutters periode utlignet og stillingen var 2-2 etter 70 spilte minutter. Like før slutt var det Igoh Ogbu som skulle markere seg med sin første scoring for Slavia Praha. Da så det ut som Slavia Praha skulle ta med seg alle tre poengene hjem, men det var ikke over. Tre minutter på overtid setter stopperkollegaen til Ogbu ballen i eget nett og kampen ender 3-3.

En annen som scoret sitt første mål for sin nye klubb er Ifeanyi Mathew. I en kamp FC Zürich tapte hele 4-1 finner vi lyspunkt i scoringen til Mathew, og for en scoring det var. Mathew får ballen på kanten av 16-meter, tar en skuddfinte og drar seg inn i banen og legger ballen elegant i lengste hjørnet.

Flere som hadde lyst til å score mål denne helga, i Japan scorer Høibråten i likhet med Ogbu og Mathew sitt først mål for klubben. Urawa Red Diamonds som vant kampen 4-1 fortsetter å være med helt oppe i toppen av ligaen og ligger per nå på en 4. plass.

Seriestart i Islandsk toppdivisjon den forrige uka, og en av de involverte er vår gamle kjenning Tryggvi Hrafn Haraldsson. Haraldsson som fortsatt spiller for Valur som han gikk til etter han var i LSK, har den forrige uka spilt to kamper. Seriepremieren måtte Haraldsson starte på benk, men kom inn med 15 minutter igjen. Han brukte bare et par minutter før han var nest sist på 2-1 scoringen som sikret Valur tre poeng. Han fikk starte ukas andre kamp, men det endte med 2-0 tap og bare 66 minutter på banen for Haraldsson.

I Sverige har Pettersson og Rösler med sitt Mjällby fått en meget god start på årets Allsvenskan sesong. Etter uavgjortresultatet i serieåpningen ble det den forrige uke spilt to kamper. Begge endte med seier og begge endte med et Mjällby lag som holdt nullen.

Holder oss i Skandinavia og nærmere bestemt Danmark. Aral Simsir har hatt en fin uke, som har vært involvert i begge kampene til Midtjylland. Han måtte riktignok starte begge kampene på benken, men kom inn i begge og dro med seg en målgivende fra hver av kampene. Ohi Omoijuanfo scoret Brøndby sitt mål i 2-1 tapet mot Nordsjælland på straffe.

broken image

Haakenstad klar for Kongsvinger. Foto: KIL.no

Vi avslutter denne uka med å dykke ned i de lavere divisjoner i Norsk fotball. I OBOS har Mats Haakenstad signert for Kongsvinger, han fikk sin debut i kampen mot Mjøndalen. I samme kamp kjørte Eric Taylor et dribbleshow hvor han danset seg igjennom hele Mjøndalen forsvaret og avslutta med å sette ballen i mål.

Henning Hauger er det nærmeste noen fra Lillestrøm kom å spille mot Strømsgodset forrige uke. Da riktig nok mot andrelaget til drammenserne. Bærum, som Hauger nå spiller for vant kampen 4-2 og Hauger scoret 2-0 målet.

Råde og Simen Kind Mikalsen har fått en veldig god start på sesongen. Råde har vunnet begge sine kamper henholdsvis 3-1 og 4-0. Kind Mikalsen har funnet formen tidlig i sesongen og scoret to mål i den første kampen og et i den andre.

Markus Brændsrød har fått jogget hjem fra bryllupet som relativt nylig fant sted, og var med i Eik Tønsberg sin serieåpning. Han var med på målfesten når Eik Tønsberg vant hele 5-0 mot Åskollen. Brændsrød satt inn 3-0 scoringen i kampen hvor Åskollen måtte fullføre kampen med kun ni mann på banen.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 97: Inn med kula

Trym HognerTrym Hogner07/08/2022

Leave a Reply