Skip to main content

Debut forrige uke for Pål-André Helland for sitt Løvenstad. Kampen gikk ikke helt veien for Løvenstad som tapte 5-2 hjemme mot Kløfta. Helland kom inn etter pause, men det holdt ikke for Løvenstad.

Skogvold fortsetter å imponere for Start, han var nest sist på 1-0 scoringen for Start. Scoringen kom i det 80 minutt og det så ut som det skulle bli den avgjørende scoringen. Raufoss ville det annerledes og endte med å vinne kampen 3-1 til slutt. Kallevåg og Hødd fortsetter den gode starten og vant 3-0 over Haakenstad, Taylor og Kongsvinger. Kallevåg med ny assist på 2-0 scoringen, Haakenstad startet sin første kamp etter overgangen og Taylor ble byttet inn til pause, men ut igjen i det 72 minutt.

Melgalvis og HamKam har fått en bedre start enn mange hadde trodd før sesongen. Mot Viking i helgen fikk de det tungt, etter å ha ledet 1-0 til pause klarte de å slippe inn 7(!) mål i andreomgang. Melgalvis fikk seg et trøstemål, men et veldig fint et. Ikke første gangen Melgalvis scorer et fint mål mot Viking. Bedre gikk det for Krogstad og Stabæk som endte opp med å slå Molde 3-2 etter scoring på overtid. Krogstad med assist både på det første og det siste målet.

I Tyrkia er Fofana og Samsunspor sikret opprykk til førstedivisjon. De vant 2-1 i helgen etter scoring av Fofana. Med bare tre kamper igjen leder de divisjon med 11 poeng ned til 3. plassen. De trenger også kun et poeng på de siste kampene for å sikre seg 1. plassen.

Bonke Innocent startet i helgen sin første kamp siden 1. februar. Første kamp tilbake fra start ble ikke den enkleste borte mot tabelltopp PSG. Lorient scoret 1-0 etter 15 minutter og PSG ble redusert til 10 mann bare fem minutter etter det. Kampen endte til slutt 3-1 til Lorient, mens Bonke ble byttet ut etter i 59 minutter.

Ikke bare i Norge det har vært derby, det var København-derby i helgen som var. København var store favoritter hjemme mot Brøndby, men heldigvis for Brøndby har de en gammel LSK spiss på topp. I det 79 minutt satt Ohi Omoijuanfo inn kampens første mål, og når København bommer på straffe like før fulltid blir det også kampens eneste.

Første oppgjøret i AFC Champions league finalen ble spilt i helgen mellom Al Hilal og Urawa Red Diamonds. Marius Høibråten med for start for Red Diamonds. Kampen endte til slutt 1-1, og det ligger godt til rette for Høibråten & co som har siste avgjørende hjemmekamp til helga. Al Hilal er regjerende mestere i turneringen, men det er ikke første gang disse lagene møtes i finalen. To ganger før har dette skjedd, i 2019 hvor Al hilal kom seirende ut og i 2017 hvor det var Red Diamonds som vant.

Serieavslutning i Tsjekkia forrige uke. Før siste serierunde kunne det ikke bli jevnere mellom Sparta og Slavia Praha som hadde like mage poeng. Slavia Praha foran på målforskjell, så med seier ville de vunnet serien. Det klarte de ikke, Ogbu med fra start i det som endte med 1-1, men som var fullstendig overkjøring. Dermed kunne Sparta Praha med seier stikke av med seriegullet. Kairinen dessverre ute med sykdom. Det startet dårlig for Sparta Praha som lå under 1-0 allerede etter 13 minutter. Det så lenge ut som det skulle ende med tap for hovedstadslaget, men i det klokka bikker 90 spilte minutter får de straffe samtidig som det blir rødt kort. Straffa settes i mål, men de trenger fortsatt en til for å komme over Slavia Praha. 10 minutter på overtid kommer 2-1 Sparta Praha og fem minutter senere kommer også 3-1. Seieren er et faktum og seriegull til Kaan Kairinen på første forsøk.

@MikaelKinnestad

Podkast

Episode 109: Vi lever

Trym HognerTrym Hogner08/01/2023
Podkast

Fugla er tilbake

Trym HognerTrym Hogner07/12/2020
Blogg

Før kampen: Sandefjord

Mikael KinnestadMikael Kinnestad21/04/2024

Leave a Reply