Skip to main content

Etter at Sparta Praha stakk av med førsteplassen i seriespillet siste sekund av siste kamp hadde Slavia Praha muligheten til å revansjere seg i cupfinalen forrige uke. Kairinen tilbake fra sykdom og Ogbu var begge med fra start. Det ble revansje for Slavia Praha og Ogbu som vant finalen 2-0. Sluttspillet er også i gang, Slavia Praha tok med seg god følelsen fra finalen og knuste Bohemians hele 6-0. Ogbu med assist på 4-0 målet. Ikke like overbevisende, men seier også for Sparta Praha som vant 1-0, Kairinen startet og ble byttet ut like før slutt.

Semifinalen i den israelske cupen ble spilt forrige uke. Fred Friday måtte starte kampen fra benken, men etter timen spilt kom spissen inn på stillingen 1-1. Like før slutt, nærmere bestemt i det 88 minutt setter Friday ballen i mål og like etter kontret de også inn 3-1.

I Tyskland fortsetter Eintracht Braunschweig kampen mot nedrykk. De møtte i helgen sisteplassen Sandhausen, en gylden mulighet for å plukke viktige poeng. Målene lot vente på seg, det første målet kom ikke før i det 82 minutt favør Eintracht Braunschweig. Sandhausen hadde ikke tenkt til å la det bli kampens siste mål og utlignet i det 88 minutt. Bare minuttet senere er vår kjære Ujah nestsist på 2-1 scoringen som blir sluttresultatet. Med bare tre kamper igjen har Eintracht Braunschweig fem poeng ned til kvalik og syv poeng ned til direkte nedrykk.

Ifeanyi Mathew har spilt godt etter overgangen til FC Zürich og fortsatte den gode formen borte mot Basel i helgen. Han ble kåret til banens beste og scoret 2-0 scoringen fire minutter på overtid.

Jeg vet ikke hva Tryggvi Hrafn Haraldsson er nødt til å gjøre for å spille seg til en startplass på Valur. Valur ledet allerede 3-0 før Tryggvi ble byttet inn rett før timen spilt. Han scoret allerede etter bare fire minutter på banen før han la på til 5-0 like før slutt. Han er nå lagets toppscorer med fire mål i tillegg til at han har to målgivende.

Vi holder oss på Island litt til for selv om det ikke ble seier for Hafnarfjördur var det en gammel kjenning som fikk målpoeng. Finnur Orri Margeirsson var nest sist på ballen når Hafnarfjördur reduserte til 2-1, det endte til slutt med 4-2 tap.

Bare å glemme det Europeiske Champions League, forrige uke var den siste finalekampen i den Asiatiske finalen. Marius Høibråten og Urawa Red Diamonds hadde 1-1 fra første oppgjør inn mot siste kampen som også var på hjemmebane. Etter en målløs førsteomgang tok det bare tre minutter av andreomgang før kampens første og enste mål skulle komme. Etter et innlegg header Høibråten ballen inn igjen i feltet som ender med selvmål og seier for Urawa Red Diamonds og Høibråten.

Vi avslutter denne rundturen med litt norsk fotball. I OBOS fortsetter Henrik Skogvold å herje med motstanden. Han ble to målscorer i 2-2 kampen borte mot KFUM i tillegg scoret han et i 4-2 seieren over Hødd. I samme kamp scoret Torbjørn Kallevåg på straffespark. Dette var Hødd sitt første tap så langt i sesongen.

En annen som har funnet scoringsformen i OBOS er Mikkel Rakneberg. Han scoret 1-0 målet hjemme mot Sogndal som til slutte endte med 2-1 seier. Mål ble det også da han satte den første scoringen mot Bryne. Kampen endte til slutt 3-1 for Kristiansund som står med fire strake seiere.

Fullfører OBOS rundturen med Mads Haakenstad som fikk sin første målgivende etter overgangen til Kongsvinger. Hvem er andre en Adam Güven var det som skulle få gleden av å sette ballen i mål. Den målgivende pasningen var den første scoringen i 2-1 seieren mot Jerv

Helt til slutt så kan vi ikke glemme Norges mest målfarlige venstreback som banker inn mål når han selv vil. Simen Kind Mikalsen stoppet ikke før han hadde scoret hele tre mål mot Østsiden. Etter fem spilte kamper har ikke Råde tapt en kamp og topper tabellen. Mikalsen har også seks mål på de kampene.

@MikaelKinnestad

Blogg

Utkikksposten | Uke 29

Mikael KinnestadMikael Kinnestad24/07/2023
Blogg

Utkikksposten | Sesongoppsummering

Mikael KinnestadMikael Kinnestad21/06/2023

Leave a Reply