Skip to main content

På nivå to på Island var det forrige uke var det duket for et aldri så lite ex-LSK oppgjør når Gary Martin sitt Selfoss tok imot Smarason og Akranes. Det ble en målfest av en kamp hvor det ble scoret hele syv mål. Den første av disse var det Arnor Smarason som satt i mål, hans andre scoring for sesongen. Akranes ledet 3-0 til pause og så ut til å kontrollere inn seieren, men i andreomgang våknet Selfoss som etter to mål tett på hverandre så ut som kunne få med seg noe allikevel. Det gjorde dem ikke, etter et mål til hvert av lagene i løpet av de siste fem minuttene endte det med 4-3 seier til Akranes. Både Martin og Smarason spilte hele kampen, hvor Smarason trakk det lengste strået.

I Norge var det duket for slaget om Sørlandet når Start tok imot Jerv. En kamp mellom to lag som sportslig kan sies å ha underprestert ut ifra forventningene så langt denne sesongen. Jerv med Brenden og Sandberg begge plassert på benk fra start endte opp med å tape kampen 2-1. Det sto 0-0 til pause da ble både Brenden og Sandberg byttet inn, og det var Jerv som startet best i andreomgang og ledet 1-0 etter 56 minutter. Start som har slitt etter at Skogvold ble kalt tilbake til Åråsen, klarte til slutt å snu kampen og vant etter brassesscoring i det 89 minutt.

Uranik Seferi møtte sin gamle klubb Kvik Halden når hans nåværende klubb Strømmen skulle revansjere tapet mot Junkeren i forrige serierunde. Seferi som enda ikke har scoret denne sesongen gjorde det mot gamle kjente på best mulig tidspunkt. Etter at Kvik Halden tok ledelsen etter kun fire minutter spilt slo Strømmen kjapt tilbake med scoring bare fire minutter senere. 1-1 var stillingen helt til klokka bikka 88 minutter spilt, da satt Seferi inn den avgjørende 2-1 scoringen som sikret seieren for Strømmen.

Tungt ble det også for Kvik Halden 2 som ligger på bunn av tabellen med et poeng etter 13 spilte kamper. Søndag tok de turen til serieleder Råde for å møte blant annet Simen Kind Mikalsen. Det ble en kamp alle fra Halden helst vil glemme så fort så mulig, for Råde stoppet ikke før de hadde scoret 14 mål(!). Da hjelper det lite av Kvik Halden fikk et trøstemål når stillingen allerede var 10-0. Kind Mikalsen selvfølgelig på scoringslisten, men kanskje overaskende at det kun ble et mål.

Selv om denne spilleren fortsatt er Lillestrøm spiller så tar vi med oss Mads Hedenstad Christiansen, som fikk muligheten til å stå åpningskampen i U21 EM. Det var nok en overraskelse for noen at LSK keeperen fikk plassen i startelleveren over Leeds-keeperen Klaesson. Den første kampen var mot Østrike, enn kamp som helst burde endt med seier ettersom de andre lagene i gruppa er Frankrike og Italia. Akkurat som A-laget tok Norge ledelsen, men det raknet og det endte med 2-1 tap. Dessverre kan begge målene i ulik grad skyldes dårlige prestasjoner av Hedenstad Christiansen. I kampene etter mot Frankrike og Italia var det Klaesson som voktet buret. Gruppespillet endte uten avansement for Norge.

@MikaelKinnestad

Leave a Reply