Skip to main content

U19 EM ble tirsdag forrige uke sparket i gang for Norges sin del. Åpningskampen var mot Hellas og Norge startet med både Henrik Skogvold og Dylan Murugesapillai. En kamp som på forhånd burde vært jevn, hvert fall ifølge oddsen. Det så ikke ut som det skulle bli det når Norge ledet hele 5-0(!) til pause. Da hadde Skogvold levert en assist og en scoring. Dette var en kamp med to fullstendig forskjellige omganger, for i andreomgang holdt Hellas på å snu det, men de scoret «bare» fire. Gruppespillets andre kamp var mot Island, Skogvold med fra start her også, mens Murugesapillai ble benket. Skogvold ble byttet av på stillingen 0-0 etter 58 minutter, Dylan ble byttet inn med 10 minutter igjen. Stillingen endte 1-1 og Norge hadde med det en grei mulighet og ta seg videre til semifinale. Siste kampen i gruppespillet var mot Spania, denne gangen uten Skogvold eller Murugesapillai fra start. Norge ville med uavgjort være sikret avansement, og tidens første semifinale i U19 sammenheng. Murugesapillai kom inn etter 60 spilte minutter, 10 minutter senere entret også Skogvold banen. Kampen ender 0-0 og Norge er klare for en historisk semifinale mot Portugal torsdag.

I OBOS-ligaen var det toppoppgjør når andreplasserte Fredrikstad tok imot tabelltopp-Kongsvinger. Det var også et oppgjør mellom to cupmestre fra 2017, den gang startet de på hver sin back. Simen Rafn og Mats Haakenstad startet begge toppoppgjøret. Som så mange ganger ender det uavgjort i en kamp Fredrikstad er involvert i. 1-1 ble stillingen, og både Rafn og Haakenstad spilte hele kampen.

LSK-karrieren til Magnus Knudsen er for denne gang over. Det blir enda et utlån for midtbanespilleren som denne gangen tar turen til Danmark og AGF. Han har allerede rukket å spille sin første kamp, når AGF møtte Horsens til treningskamp. Knudsen startet kampen og fikk assist på kampens første scoring i 2-1 seieren.

Det skjer mere ting på overgangsmarkedet om dagen. Praha er byen det virker som alle skal spille fotball i om dagen. Michal Skoda har gått fra førstedivisjons laget Ceske Budejovice til andredivisjons laget Dukla Prague. Dukla Prague er blant de bedre lagene i divisjonen og endte forrige sesong på 4. plass. 35 åringen har signert en et års kontrakt med hovedstadslaget.

broken image

En annen som har funnet seg ny arbeidsgiver den siste uken er midtbanespilleren Daniel Pedersen. Etter Lillestrøm hentet dansken tilbake i 2018 har han vært i Brann, og nå sist i USA og klubben Orange County. Nå vender han hjem igjen til Danmark og til klubben AB Gladsaxe som spiller på nivå tre. Pedersen har signert på en treårs kontrakt med klubben som har ni seriemesterskap. Det er bare København, KB og Brøndby som har vunnet toppserien fler ganger.

@MikaelKinnestad

Blogg

Før kampen: KFUM Oslo

Mikael KinnestadMikael Kinnestad27/06/2024

Leave a Reply